به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حسین انواری، سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره)، امروز (31 فروردین) در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به برخی از ویژگی های این نهاد، گفت: مردمی بودن از مهم ترین ویژگی های کمیته امداد امام خمینی است و همین عامل باعث ارتباط با جامعه و در اختیار داشتن نظرات عموم مردم شده.
وی ادامه داد: در حال حاضر این کمیته با 700 مشاور دینی در ارتباط است و در قالب این همکاری ها مددجویان تحت پوشش از مشاوره های روانی (به ویژه در مورد مسائل خاصی که گریبان گیر خانواده ای کم توان است) استفاده می کنند.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به برخی فعالیت های صورت گرفته توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) در سال گذشته، خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهم در حوزه درمان نسبت به خانواده های کم توان بروز یافتن فشارهای وارده به اعضای این خانواده ها در اثر فقر به صورت برخی بیماری های جسمی همچون مشکلات گوارشی است که خود این مسئله هم نیازمند حمایت های درمانی در کنار حمایت های مالی و اشتغالزایی است و کمیته امداد توانسته در این زمنه ورود پیدا کند.
وی تصریح کرد: بخش عمده فعالیت های این کمیته در سال جهاد اقتصادی به بخش اشتغال تعلق یافت و در این راستا تلاش شد تا با ارائه ضمانت های لازم به بانک ها (با توجه به عدم توانایی این خانواده ها در ارائه چنین ضمانت هایی) بسترهای لازم جهت دریافت اعتبارات بانکی فراهم شود.
انواری با تاکید بر لزوم هدایت افراد دارای ضریب هوشی پایین در مسیر اشتغال، گفت: برخی از خانواده های تحت پوشش این کمیته دارای چنین افرادی هستند که در اقدامی که از سال قبل آغاز شد، تلاش شده تا محیط شغلی که بیشتر شبیه کار درمانی است برای این افراد ایاد شود که البته انتظار محصول دهی از آن را نمی توان داشت و این اقدام بیشتر با هدف ساماندهی به اوقات این افراد و جلوگیری از حضور آنها در بسترها و محیط های مخاطره آمیز و خطرناک ایجاد می شود.
وی افزود: سال گذشته برای ایجاد 300 هزار فرصت شغلی توسط این کمیته و با همکاری شورای عالی اشتغال برنامه ریزی شد که خوشبختانه توانستیم با دریافت یک هزار و 500 میلیارد تومان تسهیلات از منابع قرض الحسنه بانک ها توانسته ایم حتی برای چند هزار نفر بیشتر از آمار پیش بینی شده فرصت اشتغال فراهم کنیم.
وی با اشاره به انتخاب کمیته امداد امام خمینی (ره) به عنوان دستگاه برتر در حوزه اشتغال آفرینی در سال گذشته، خاطرنشان کرد: در این خصوص کمیته امداد قم نیز توانست بیش از چهار برابر میزان مشخص شده برای این دستگاه در سال گذشته اشتغالزایی داشته باشد.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) با تاکید بر برنامه های سال جدید این کمیته، تصریح کرد: استمرار بحث توانمندسازی خانواده های تحت پوشش، سرمایه گذاری مضاعف در حوزه کارآفرینی و همچنین تلاش در جهت تکحیم بیشتر خانواده های تحت پوشش مهم ترین اهداف برنامه ریزی شده در فعایلت های ما در سال 91 می باشد.
وی افزود: البته نباید از کمیته امداد امام خمینی (ره) انتظار داشت که همه معضلات خانواده های تحت پوشش را حل کند، متاسفانه برخی ها اینگونه می پندارند که این کمیته تولید فقر می کند ولی به هیچ وجه اینگونه نیست.
انواری با تاکید بر تلاش ها و برنامه ریزی های صورت گرفته در جهت توانمندسازی این خانواده ها، گفت: برنامه ریزی های ما به گونه ایست که مسیرهای پیش روی افراد تحت پوشش از اتکای کاذب آنها به کمیته امداد جلوگیری کرده و فرهنگ مستمری بگیری را به فرهنگ خوداکتفایی تبدیل کنیم.
وی اظهار داشت: در همین راستا طی اقدامی که سال گذشته صورت گرفت به پالایش چهار و نیم میلیون نفر افراد تحت پوشش (شامل بر یک میلیون و نهصد خانوار) پرداختیم تا افرادی که دیگر نیازمند دریافت مستمری نیستند، مشخص شود و یا خانواده هایی که در نتیجه گذشت زمان شرایط دگرگونه ای پیدا کرده اند از حمایت های متفاوت تری برخوردار شوند.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: در نتیجه همین پالایش ها مشخص شد برخی خانواده ها پس از گذشت سال های طولانی و وجود مسائلی همچون به عرصه رسیدن فرزندان دیگر نیازی به حمایت های اقتصادی ندارند و گاها نوع نیاز آنها به نیاز حمایتی تغییر یافته که البته متناسب با این نتایج در این خصوص اقداماتی نیز صورت گرفته است.
وی افزود: در مشاهده نتایج این پالایش ها کاهش و یا قطع مستمری ها برای برخی خانوارها اجرا شد و در نهایت نیز 100 هزار خانوار از آماری که قبلا از خانوارهای تحت پوشش این کمیته ارائه شد، کاهش یافت.
پایان پیام/
نظر شما