دکتر لطفعلی بختیاری، استادیار گروه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه امام حسین(ع)، با بیان اینکه تعاونی ها از توان و ظرفیت بالایی به ویژه در امر تولید بهره مند هستند، به خبرنگار شبستان گفت: تعاون، در حکم یکی از بخش های اقتصادی کشور است.
وی با بیان اینکه هنگامی که جمعیت و نیروی انسانی در یک تشکل مردمی بیشتر باشد، نیرو و قدرت مادی و معنوی آن تشکل، بیشتر و مؤثرتر می شود، افزود: تعاونی ها وسیله و ابزاری برای رسیدن به تولید و توزیع عادلانه ثروت و ایجاد اشتغال هستند.
بختیاری، تعاونی را عاملی برای بالا بردن امنیت و رفاه اجتماعی در کشور برشمرد و تصریح کرد: تعاونی ها به منظور ایجاد شبکه توزیع سالم و درست کالا، تشکیل و توسعه و تبدیل ثروت مردم به سرمایه، رویداد بزرگ اقتصادی را در کشور ایجاد نموده و در توسعه و بالندگی کشور نقش شایسته ای ایفا می کنند.
وی خاطرنشان کرد: از منظر مقام معظم رهبری پیرامون اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، یکی از چیزهایی که می تواند جلوی بی عدالتی را به شکل منطقی و اصولی سد کند، کار تعاونی است و یکی از راه حل ها و منطقی ترین و بنیادی ترین کارهایی که می تواند در کشور برای استقرار عدالت انجام بگیرد، تعاون است.
این استاد دانشگاه، اظهار کرد: تعاونی می تواند کشور را از لحاظ اقتصادی نجات داده و بخش تعاون، هم می تواند از لحاظ اقتصادی و اجتماعی و حتی از لحاظ سیاسی برای کشور تعیین کننده باشد.
بختیاری، بیان کرد: اگر بخواهیم تعاون جایگاه خودش را از لحاظ اقتصادی و اجتماعی، بخصوص در وضع کنونی کشور پیدا کند، بایستی حداقل 10 برابر وضع فعلی، رشد و گسترش و کیفیت برای مجموعه تعاونی کشور در نظرگرفت، یعنی هدف را باید 10 برابر وضع موجود قرار داد.
وی با اشاره به اینکه هر ثروتی که در جامعه تولید می شود، به معنای ثروتمند شدن مجموع جامعه است، تصریح کرد: تولید ثروت در جامعه یک عبادت و ثواب است که این فرهنگ باید بیش از پیش در جامعه عمومیت یابد ضمن آنکه مدیریت کشور نیز باید به گونه ای باشد که همه طبقات و قشرهای مختلف از نتایج این سرمایه گذاری ها بهره مند شوند.
بختیاری، افزایش ثروت ملی و توزیع عادلانه و رفع محرومیت را از رویکردهای اسلام در خصوص تعاون برشمرد و ادامه داد: باید سرمایه گذاری، فعالیت اقتصادی و تولید ثروت در معرض انتخاب همه آحاد فعال کشور قرار بگیرد، یعنی همه بتوانند در این زمینه فعالیت کنند و دولت نیز باید از آن حمایت کند.
پایان پیام/
نظر شما