دکتر فرهاد پور فرضی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به خبرنگار شبستان گفت: براساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، سن سالمندی از 60 سال و بالاتر تعریف شده است و در واقع سن سالمند براساس تقسیم بندی تقویمی 60 سال به بالا اعلام شده است.
وی اظهار داشت: سازمان جهانی بهداشت با توجه به سرعت تغییرات جمعیتی در ایران، از افزایش جمعیت سالمندی در کشورمان به عنوان «سونامی خاموش در کشورهای در حال توسعه و ایران» نام برده است و توجه مسئولان بهداشتی کشورمان را به ضرورت برنامه ریزی برای برخورداری از زندگی سالم برای این قشر عظیم جلب کرده است.
پور فرضی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 650 میلیون نفر از جمعیت جهان را افراد بالای 60 سال تشکیل می دهند و تا سال 2050 میلادی پیش بینی می شود این رقم به 2 میلیارد برسد، افزود: در حال حاضر 60 درصد از کل سالمندان دنیا در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند که این رقم تا سال 2050 میلادی به 80 درصد خواهد رسید.
وی تصریح کرد: تا حدود 30 سال آینده یک میلیارد و 600 میلیون نفر از کل 2 میلیارد سالمند جهان در کشورهای در حال توسعه خواهد بود و کشور ما نیز از این وضعیت مستثنی نخواهد بود.
قائم مقام وزیر بهداشت و رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، آمار سالمندان استان را 94 هزار و 230 نفر اعلام کرد و خبر داد: 26/7 درصد جمعیت استان سالمند هستند که از کل جمعیت سالمندی، 46 درصد ساکن روستا و 54درصد ساکن شهر هستند.
شایان ذکر است، با توجه به آمار بالای جمعیت سالمندی استان وظیفه عموم سازمان های درگیر در این امر مهم تلقی شده و می بایست با انجام برنامه ریزی و آموزش های همگانی در جهت ارتقای سلامت سالمندان استان همت ویژه ای صورت پذیرد.
پایان پیام/
نظر شما