23 هزار مدرسه هوشمند در کشور وجود دارد

یوسف نوری با بیان اینکه فناوری‌های نوین آموزشی سرعت یادگیری را 50 درصد و عمق یادگیری را تا سه برابر افزایش می دهد، گفت: 30 میلیون نفر باید از هوشمندسازی مدارس بهره ببرند.

به گزارش خبرنگار شبستان، یوسف نوری، رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش ضمن بازدید از نخستین نمایشگاه تکنولوژی و محصولات آموزشی در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه در بحث تولید، آموزش و پرورش بیشترین ارزش افزوده را در اقتصاد کشور تولید کرده است، گفت: استفاده از فناوری‌های نوین در بخش‌های مختلف اقتصادی به تولید ناخالص ملی مربوط می‌شود و در بخش خدمات نیز بیشترین نقش را ایفا می‌کند.

 

نوری اظهار کرد: فناوری‌های نوین اطلاعات و ارتباطات حتی در زمان رکود اقتصادی هم رشد 13 درصدی را در کشور نشان می‌دهد که در دنیا این رقم 80 درصد اعلام شد.

 

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش تصریح کرد: فناوری‌های آموزشی به تولید دانش در راستای تولید ملی کمک می‌کند. بهترین و باکیفیت‌ترین بستر برای تولید دانش در آموزش و پرورش فناوری‌های نوین هستند. این فناوری‌ها سرعت یادگیری را 50 درصد افزایش می‌دهند و عمق یادگیری را سه برابر می‌کنند.

 

نوری ادامه داد: ما می‌توانیم با استفاده از فناوری‌های نوین با سرعت دو برابر در انتقال مفاهیم به دانش‌آموزان حرکت کنیم و برپایی این نمایشگاه‌ها می‌تواند در جهت فرهنگ‌سازی و کمک در این حرکت مؤثر باشد.

 

وی مدرسه هوشمند را مدرسه‌ای مبتنی بر کلیه فعالیت‌های دانش‌آموز و معلم بر اساس فناوری اطلاعات دانست و افزود: در این مدرسه دانش‌آموز و معلم حضور فعال دارند و کلیه فعالیت‌های دانش‌آموز و معلم از حضور و غیاب تا سرویس‌دهی و تکالیف شب آنها هوشمند تعریف شده است.

 

نوری ادامه داد: ما مدرسه هوشمند را در زمینه اولیا، مربیان و دانش‌آموزان تعریف کرده‌ایم، به همین جهت جمعیتی که باید از موضوع هوشمندسازی مدارس بهره ببرند، 30 میلیون نفر اعلام شده‌اند.

 

نوری اظهار کرد: بر اساس آمار سال 89 تعداد مدارس هوشمند 450 مدرسه بود که امسال طبق آمار فروردین 91 به 23 هزار مدرسه رسید.

 

وی در پاسخ به این سؤال که آیا تجهیزات مدارس بعد از هوشمندسازی به‌روز می‌شود، گفت: برخی استفاده از این تجهیزات را سه سال تخمین می‌زنند و برخی دیگر بعضا تا 10 سال نیز امکان استفاده از این تجهیزات را اعلام می‌کنند که این موضوع بستگی به فرهنگ ما و دانش‌آموزان دارد اما نباید انتظار داشت که تمام دستگاه‌ها نو و به‌روز باشند، این موضوع امکان‌پذیر نیست.

 

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش گفت: گروه طرح و توسعه معاونت فرهنگی آموزش و پرورش نسخه‌ای را به عنوان الگوی خرید تجهیزات به استان‌ها ابلاغ کرده است و مشخصات خریداری سخت‌افزار را در این نسخه عنوان کرده است.

 

وی افزود: در بحث هوشمندسازی مدارس، ما مدارس را در سه مرحله تعریف کردیم. در مرحله دوم مدارس هوشمند مقدماتی، مدارس هوشمند و در مرحله سوم که مرحله پیشرفته نام‌ دارد ،مدارس هوشمند کامل را تعریف کردیم.

 

نوری ابراز کرد: بر اساس شرایط موجود در شیوه‌نامه هوشمندسازی مدارس، مدارس باید 80 درصد امتیازات موجود در این شیوه‌نامه را کسب کنند تا جزو مدارس هوشمند محسوب شوند.

 

وی اظهار کرد: در برخی از مدارس یک کلاس و یک خط ارتباطی به همراه یک ویدیو پروژکتور موجود است اما در برخی از مدارس، هر دانش‌آموز یک کامپیوتر یا یک لپ‌تاپ خاص در اختیار دارد و کتاب‌ها به شکل PDF‌ در اختیار دانش‌آموزان است.

 

رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش گفت: در مورد محتوای مدارس هوشمند نیز پروتالی با عنوان هوشمندسازی به آدرس Hoomad.ir‌ تأسیس شده است که شبکه ملی رشد و تبیان در مرحله اول در این پروتال تعریف شده‌ و محتوای درسی معلمان نیز برای طی مراحل اولیه این موضوع در نظر گرفته شده است و محتوای آموزشی برای هوشمندسازی مدارس ویژه معلمان نیز تا پایان خرداد در این پروتال تعریف می‌شود.

 

گفتنی است، نشست خبری هوشمندسازی مدارس، فرصت‌ها و چالش‌ها امروز، چهارشنبه، 30 فروردین در مصلی تهران برگزار شد.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 124893

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha