همایش گرامیداشت سعدی در نخجوان برگزار می‌شود

علی اکبر طالبی متین با اشاره به برگزاری همایش بین المللی شهریار در سال گذشته در نخجوان، گفت: در اردیبهشت ماه سال جاری همایش بین المللی سعدی در نخجوان برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی اکبر طالبی متین، وابسته فرهنگی ایران در نخجوان ضمن تبیین محتوایی فعالیتهای نمایندگی، از برگزاری همایش گرامیداشت سعدی در نخجوان خبر داد و گفت: سال گذشته همایش بین المللی شهریار، با مشارکت دانشگاه دولتی نخجوان برگزار شد.

 

وی افزود: بیش از 15 هیات فرهنگی از مراکز علمی- فرهنگی کشورمان با تلاشهای این نمایندگی با مسئولین ذیربط نخجوان از جمله رئیس مجلس عالی، وزیر فرهنگ و توریسم، وزیر تحصیل، وزیر بهداشت و درمان، رئیس دانشگاه دولتی نخجوان و رئیس آکادمی علوم دیدار و مذاکرات هدفمند داشته اند ودر مقابل هیات دانشگاه دولتی نخجوان به سرپرستی "عیسی حبیب بیلی" رئیس دانشگاه دولتی نخجوان از بخش های مختلف دانشگاههای شهرستان مرند استان آذربایجان شرقی بازدید نموده اند.

 

طالبی افزود: همزمان با سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی نمایشگاه صنایع دستی و آثار هنری هنرمندان نخبه کشورمان در معرض دید اهالی هنر ، اندیشه و اهل قلم نخجوانی در گالری هنری بهروز کنگرلی نخجوان قرار گرفته است که در طی این مدت اخبار و گزارشات مربوط به تنها روزنامه نخجوان (روزنامه شرق قاپسی) به طور مستمر برای بخش های مختلف سازمان ارسال شده است.

 

نماینده فرهنگی کشورمان در نخجوان با عنوان اینکه بیداری اسلامی سر منشاء جنبش وال استریت است، گفت: پس از اتفاقات مختلف سیاسی، اقتصادی و فشارهای گروههای سرمایه داری بر مردم آمریکا این جنبش مردمی بوقوع پیوست که از آن پس نیز سیاست های اقتصادی دولت باعث شد تا بودجه ها کاهش یافته و اتحادیه ها و سپس دانشجویان و به طبع اکثریت مردم اعتراض خود را در شهرهای بزرگ و سپس در شهرهای کوچک آغاز کنند.

 

وی اظهار داشت: مشکلات و موانع ساختاری موجود بر مسیر انجام وظایف رایزنی به نداشتن استراتژی و رویکرد مشخص در گذشته بر می گردد که در شرایط کنونی و با توجه به حساسیت های موجود در جمهوری خودمختار نخجوان ضمن اعتماد سازی در بین آحاد مردم، در تلاش هستیم از فرصت های پیش روی استفاده بهینه به عمل آید و با تاکید برنقاط قوت، نقاط ضعف و آسیب پذیر را از میان برداشت.

 

طالبی افزود: در اینجا یک نکته حائز اهمیت است و آن اینکه با توجه به وجود بیش از 200 کیلومتر مرز مشترک ، همزبانی، همسایگی و دین و مذهب مشترک ضرورت دارد از هر امکان جهت توسعه مناسبات فرهنگی و سایر عرصه های دیگر استفاده نمود، چرا که در صورت عقب نشینی رقبای ما به شدت در حال توسعه مناسبات با نخجوان به طرق مختلف و حتی در صورت عقب نشینی به دنبال جایگزینی می باشند.

 

وی در خصوص چگونگی اجرای موافقتنامه های فرهنگی، تاسیس و تقویت کرسی های زبان و ادبیات فارسی و بزرگداشت شخصیتهای علمی و فرهنگی به صورت مشترک، گفت: جمهوری اسلامی ایران در زمینه های مختلف با جمهوری خودمختار نخجوان دارای تفاهمنامه می باشد که آخرین تفاهم نامه نیز شهریور ماه سال گذشته مابین مجلس عالی جمهوری خودمختار نخجوان و استانداری آذربایجان غربی در زمینه گسترش همکاری های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و ورزشی در سفر "واصف طالب اف" رییس مجلس عالی جمهوری خودمختار نخجوان به ارومیه به امضاء رسید.

 

وی ادامه داد: ما در حال حاضر در دانشگاه دولتی و آکادمی علوم نخجوان دارای اتاق ایران هستیم و در دانشگاه دولتی نخجوان در دو مقطع کاردانی و کارشناسی دانشجوی زبان فارسی تحصیل می نمایند که با هماهنگی های به عمل آمده برخی از فارسی آموزان و مدرسان زبان فارسی جلسات آموزش زبان فارسی به صورت گروهی در منازل مسلمانان و شیعیان نخجوانی با حمایت و پشتیبانی نمایندگی فرهنگی برگزار می شود.

 

وی در خصوص بزرگداشت شخصیت های علمی و ادبی کشورمان گفت: با مشارکت دانشگاه دولتی نخجوان همایش بین المللی شهریار با دعوت از ادبا ، شعرا و اندیشمندان عرصه علم و ادب و فرهنگ از استانهای آذربایجانهای غربی ، شرقی و اردبیل در دانشگاه دولتی نخجوان برگزار شده و مقرر است در اردیبهشت ماه سال جاری همایش بین المللی سعدی در نخجوان برگزار گردد.

 

بنا بر گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، طالبی افزود: در حال حاضر استراتژی و رویکرد آینده ما استفاده حداکثری از ظرفیت های فرهنگی استانهای مرزی کشورمان (آذربایجانهای غربی ، شرقی و اردبیل) می باشد و در این راستا در یکسال اخیر تلاشهای خوبی صورت گرفته که به این ظرفیتها در گذشته کمتر توجه و بها داده می شد.

 

وی یادآور شد: در صورت استفاده بهینه از ظرفیت های فرهنگی استانهای همجوار، می توانیم برنامه های متعدد فرهنگی را هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ محتوا برنامه ریزی و مدیریت نماییم.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 124881

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha