تفسیر میان رشته ای از نیازهای جدی در تفسیر قرآن است

مدیر گروه مطالعان قرآنی دانشگاه مجازی المصطفی با اشاره به تفاسیر موجود از قرآن کریم تفسیر میان رشته ای را مهم ترین راهکار در جهت رفع کاستی های موجود در این خصوص عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام محمد علی رضایی اصفهانی، مدیر گروه مطالعات قرآنی دانشگاه مجازی المصطفی امروز (30 فروردین) در هم اندیشی پژوهشگران حوزه های علمیه خواهران با اشاره به وجود هفت هزار تفسیر از قرآن کریم تصریح کرد: عموما این تفسیرها به شکل ترتیبی است و گاها هم به صورت ترتیب نزولی.


وی ادامه داد: البته در حوزه علوم حدیث تفاسیر موجود (مثل کتاب الطهاره) عمدتا موضوعی هستند و به همین علت در این بخش نسبت به تفاسیر موجود از قرآن کریم که اکثرا ترتیبی می باشد، شاهد هم افزایی و رشد هستیم.


مدیر گروه مطالعان قرآنی دانشگاه مجازی المصطفی افزود: تفسیر میان رشته ای یکی از راه های مهم در رفع این نقص از تفاسیر ترتیبی موجود از قرآن است چرا که این نوع تفسیر ترکیبی دینامیکی در تحقیقات پژوهشگر ایجاد می کند و در این مسیر است که علم تولید می شود.


وی تصریح کرد: در این نوع از تفسیر ابتدا موضوعی انتخاب می شود که میان علم قرآنی و یکی از علوم طبیعی و یا انسانی مشترک باشد که به طور مثال می توان به موضوع روش تربیتی اشاره کرد.


مدیر گروه مطالعان قرآنی دانشگاه مجازی المصطفی با تاکید بر لزوم ورود جدی بانوان حوزوی به عرصه پژوهش های قرآنی افزود: مقام معظم رهبری طی سه سال اخیر تاکید ویژه ای در این خصوص داشته اند که نمایانگر امید زیاد ایشان به خواهران است که در حوزه پژوهش کار جدی انجام دهند.


وی  تصریح کرد: امروزه نیاز جدی جامعه قرآن پژوهی ما این است که در حوزه هایی که ضرورت زمان است، وارد شویم و با انجام کارهای مشترک بین رشته ای با همکاری حوزه و دانشگاه شاهد تحولات جدی در این زمینه داشته باشیم.


پایان پیام/
 

کد خبر 124853

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha