۵۷۲ طرح اشتغال محور در گیلان از تسهیلات تبصره ۱۸ برخوردار شدند

نوروزی با بیان اینکه ۵۷۲ طرح اشتغال محور در گیلان از تسهیلات تبصره ۱۸ برخوردار شدند گفت: گیلان توانسته ۸۸ درصد بودجه بند الف تبصره ۱۸ مصوب بودجه را جذب کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، علیرضا نوروزی امروز(سه‌شنبه،۲۷ دی) در جمع اصحاب رسانه با تاکید بر نقش تسهیل‌گری برای ارتقای فضای کسب و کار در گیلان، از پرداخت 192 میلیارد تومان برای اجرای 572 طرح خبرداد و گفت: این تسهیل گری از بند الف تبصره 18 بودجه 1400 کشور صورت گرفته است.

 

مدیر کل امور اقتصادی و دارایی گیلان در تشریح این تبصره افزود: با توجه به شاخص‌های عقب ماندگی گیلان در حوزه تولید و بویژه اشتغال، دولت از منابع خود و تسهیلات بانکی به‌صورت مشارکتی، برای فعالیت‌های اشتغالزا کمک می‌کند و اداره کل امور اقتصادی و دارایی، تلاش کرده نقش تسهیل‌گری را بین بانک‌های عامل و موسسات اعتباری ایجاد و اعتبار لازم برای 572 طرح از بند الف تبصره 18 بنام افراد حقیقی و حقوقی دریافت کند.

 

وی، با بیان اینکه تاکنون مبلغ 192 میلیارد تومان در قالب تبصره 18 پرداخت شده است، ابراز کرد: بیش از 44 طرح نیز به مبلغ 60 میلیارد تومان در مرحله پیش قرارداد، قرار دارد و در مجموع می‌توان گفت استان گیلان توانسته 88 درصد بودجه بند الف تبصره 18 مصوب بودجه 1400 که در بودجه 1401 نیز پایدار است را جذب کند.

 

نوروزی ادامه داد: در اداره جهاد کشاورزی 216 طرح به مبلغ 588 میلیارد تومان جذب منابع از تبصره 18 داشتیم. در بخش صنعت و معدن و تجارت 17طرح با 214 میلیارد تومان، پارک علم و فنآوری در قالب شرکت‌های دانش بنیان 9 طرح به مبلغ 31 میلیارد تومان، در مرحله انعقاد قرارداد است.

 

وی افزود: در حوزه گردشگری 88 طرح به مبلغ 65 میلیارد تومان، در اداره تعاون 39 طرح با 26 میلیارد تومان، همچنین در حوزه فنآوری اطلاعات، بهزیستی، راهداری، کمیته امداد و بخش ساخت و ساز و مسکن، در مجموع 90 درصد جذب منابع از تبصره 18 داشته‌ایم.

 

نوروزی با تاکید بر اینکه این اداره تلاش کرده بروکراسی اداری را برای ایجاد فضای کسب و کار کوتاه کند، یادآور شد: نقش تسهیل گری فضای کسب و کار استان به اداره دارایی واگذار شده و بر همین اساس این اداره نقش تامین منابع بودجه‌ای استان و در کنار آن نقش تخصیص و توزیع در قالب اعتبارات هزینه‌ای که تملک دارایی‌های سرمایه‌ای است را بر عهده دارد.

 

وی ضمن ارائه آماری از جذب سرمایه گذار خارجی در استان، تصریح کرد: گیلان، جزو استان‌های پیشرو در جذب سرمایه گذاری خارجی است و از ابتدای سال 1400 تاکنون، هفت میلیارد دلار بابت سرمایه گذاری خارجی، جذب سرمایه داشته‌ایم. این سرمایه گذاران از کشورهای کره جنوبی، هلند و اتریش است که جزو سرمایه‌گذاری‌های اثربخش است.

 

مدیر کل امور اقتصادی و دارایی گیلان، با بیان اینکه عرصه‌های مستعد برای سرمایه گذاری در قالب یک سامانه مجازی برای علاقمندان معرفی می‌شود، گفت: برای تسهیل در امر سرمایه‌گذاری، تنها معرفی عرصه و مکان نیست و مجوزهای اولیه‌ای که به سرمایه‌گذار اجازه ورود می‌دهد، تسهیل شده است، مانند موافقت‌نامه‌های اصولی و نوع کاربری زمین و دیگر مجوزهای لازم همچون زیست محیطی و ... .

 

وی در این زمینه توضیح داد: تاکنون 319 عرصه شناسایی شده و دستگاه‌هایی همچون راه و شهرسازی، شهرک‌های صنعتی، امور اراضی و منابع طبیعی که زمین‌های ملی و دولتی را در اختیار دارند، آماده واگذاری این عرصه‌ها به سرمایه گذار بخش خصوصی هستند.

 

نوروزی یادآور شد: دستگاه‌های مجوز محور همچون صنعت و معدن، جهاد کشاورزی و اداره میراث فرهنگی، موافقت‌های اصولی را برای 216 عرصه مجوز بی‌نام صادر کرده است.

 

وی با اشاره به موانع اقلیمی و زیست محیطی در گیلان برای اجرای پروژه‌های سرمایه‌گذاری گفت: در سایت مرکز خدمات سرمایه گذاری گیلان، تاکنون 9 هزار و 931 درخواست در قالب 422 نوع مجوز، ثبت شده است ولی سه هزار و 611 درخواست به دلیل پرکردن اطلاعات ناصحیح رد شده است. با این حال تلاش داریم با اطلاع رسانی بیشتر، اشکالات رفع شود تا شاهد رد شدن درخواست ها نباشیم.

کد خبر 1247223

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha