به گزارش خبرگزاری شبستان؛ داوری مرحله مقدماتی بخش آقایان سی و نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران با شعار «یک کتاب، یک امت» در رشتههای قرائت تحقیق، قرائت ترتیل و حفظ کل قرآن و با بررسی آثار ۸۰ کشور از صبح امروز یکشنبه ۲۵دی آغاز شد.
شعار این دوره از مسابقات همانند دورههای قبل، «یک کتاب، یک امت» است. داوری مرحله مقدماتی سی و نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران در بخش آقایان به صورت مجازی و با تشکیل هیئت داوران در مشهد مقدس در روزهای ۲۵ تا ۲۷ دی انجام میشود.
در این مرحله فایل تصویری شرکتکنندگان با هماهنگی سفارتها و رایزنیهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، جامعةالمصطفی (ص) العالمیه و مؤسسات قرآنی ضبط و دریافت شده و مراحل نهایی تدوین آن توسط تدوینگران صداوسیمای کشور صورت گرفته است.
میزبانی این دوره در مشهد مقدس است و در این مرحله فایل تصویری ضبط شده شرکتکنندگان برای گروه داوری پخش خواهد شد تا به صورت زنده از سوی آنها ارزیابی شود. دوره گذشته نمایندگان ۶۸ کشور در این رویداد بینالمللی حضور داشتند، اما افرایش تعداد کشورهای حاضر در مسابقات به ۸۰ کشور نشاندهنده اهتمام به دیپلماسی قرآنمحور در این دوره است.
داوری بخش آقایان را محمدجواد رجایی در بخش تجوید، نصرتالله حسینی در بخش صوت، رضا محمدپور در بخش لحن، سعید فیاض در بخش وقف و ابتدا و حمید درایتی و محمدصادق نصراللهی در بخش حسن حفظ برعهده دارند.
ریاست هیئت داوران بخش آقایان را سیدعلی سرابی بر عهده داشت و ناظر فنی این بخش نیز هاشم روغنی بود. سیداحمد غفاری از افغانستان و احمد عادل عبدالباری از کشور عراق دو داور بینالمللی حاضر در گروه داوران هستند.
در این دوره از مسابقات جوایز رتبه اول در رشته قرائت و حفظ یک میلیارد و پانصد میلیون ریال، رتبه دوم یک میلیارد ریال و رتبه سوم ۹۰۰ میلیون ریال و در رشته ترتیل به ترتیب برای نفر اول نهصد، نفر دوم هفتصد و نفر سوم پانصد میلیون ریال مبلغ تعیین شده است.
داوری مرحله مقدماتی بخش بانوان سی و نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران نیز عصر روز گذشته، ۲۴ دی در سالن کنفرانس مجتمع فرهنگی آفتاب ولایت مشهد مقدس به کار خود پایان داد.
در بخش بانوان نیز مرضیه دیانی در بخش تجوید، ملیحه اسحاقنژاد در بخش صوت، لیلا بایست در بخش لحن، مریم خطیب در بخش وقف و ابتدا و زهرا افخمی و مریم سعیدی نیز در بخش حسن حفظ به عنوان داور مرحله بودند. رئیس هیئت داوران در بخش بانوان بر عهده مریم خطیب و ناظر فنی نیز اعظم الماسی بود.
مرحله مقدماتی بخش بانوان در رشتههای قرائت ترتیل و حفظ کل قرآن کریم روزهای ۲۳ و ۲۴ دی به صورت غیر حضوری و با بررسی آثار ۳۵ شرکتکننده توسط شش داور بانو که سه نفر از آنها مشهدی هستند، داوری شدند. در این مرحله فایل تصویری ضبط شده شرکتکنندگان برای گروه داوری پخش شد که به صورت زنده از سوی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت.
مرحله نهایی سی و نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم همزمان با سالروز مبعث رسول اکرم (ص) آغاز میشود. این رویداد قرآنی تا چهارشنبه سوم اسفند در جریان خواهد بود. مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران در پنج رشته قرائت تحقیق، قرائت ترتیل و حفظ کل قرآن در بخش آقایان و قرائت ترتیل و حفظ کل قرآن در بخش بانوان برگزار میشود.
نظر شما