۶۴ میلیون مترمکعب از ظرفیت سدهای خراسان جنوبی خالی است

سروری گفت: مجموع ظرفیت سدهای خراسان جنوبی ۷۵ میلیون مترمکعب است که به دلیل کاهش بارندگی ها در حال حاضر ظرفیت آب سدها فقط ۱۱.۱ میلیون متر مکعب است.

سعید سروری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی با اشاره به وجود هشت سد ذخیره ای در استان گفت: مجموع ظرفیت این تعداد سد 75 میلیون مترمکعب است که در حال حاضر به علت کاهش نزولات جوی در سال های متمادی پشت این تعداد سد ذخیره ای، فقط 11.1 میلیون متر مکعب آب وجود دارد.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه در استان هشت سد ذخیره ای شامل سد دره بید، کریت و نهرین در طبس، فرخی قاین، سیاهو سربیشه، رزه درمیان، شهید پارسای سرایان، حاجی آباد وجود دارد، گفت: در حال حاضر 14.8 درصد سدهای ذخیره ای استان آب دارد.

 

سروری با بیان اینکه آب شرب استان از سد نهرین طبس تأمین می شد، گفت: سد نهرین طبس هم به علت کاهش بارندگی و افت آب از اواخر مهر ماه از مدار مصرف خارج شده است.

 

به گفته وی در حال حاضر پشت سد نهرین 500 یا 600 هزار متر مکعب آب وجود دارد که این آب سهم زیست محیطی و آب مرده‌ای است که قابل انتقال نیست و برای تقویت منابع و برون رفت از مشکل تعدادی تغذیه مصنوعی اجرا شده است.

 

وی یادآور شد: در مدت مشابه سال گذشته پشت این سد 11.3 میلیون مترمکعب آب جمع آوری شده بود و امسال این رقم به 11.1 میلیون متر مکعب رسیده است.

 

وی تأکید کرد: با توجه به نامناسب بودن شرایط سد نهرین، در حال حاضر 100 درصد آب شرب استان از منابع زیرزمینی تأمین می شود و به شهروندان توصیه می‌کنیم بیش از گذشته مراقب مصرف آب باشند.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی به بارندگی چند روز گذشته در طبس اشاره کرد و یادآور شد: با این بارندگی آب موجود در سد طبس از 510 میلیون مترمکعب به حدود 570 متر مکعب رسیده است.

 

سروری با بیان اینکه ظرفیت سد نهرین طبس پنج میلیون متر مکعب است و با این میزان بارندگی، سد یک درصد آبگیری شده است،‌ گفت: این میزان بارندگی در وارد مدار شدن سد تأثیری ندارد و تنها مصرف دو تا سه روز استان است.

 

وی تأمین آب شرب در اولویت است، افزود: آب بیرجند از مناطق مرک، علی آباد، رکات و سربیشه تأمین می شود.

 

وی در پاسخ به این سؤال که وجود چاههای غیر مجاز هم در بروز این مشکل و کم آبی تأثیری دارد با بیان اینکه در کشور به طور میانگین از کل برداشت منابع آبی بیش از 30 تا 40 درصد توسط چاههای غیرمجاز برداشت می شود، گفت: خوشبختانه در خراسان جنوبی تعداد چاه غیرمجاز بسیار کم است و تنها 0.3 درصد از برداشت آب توسط چاههای غیر مجاز صورت می گیرد که رقم قابل ملاحظه ای نیست.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی تعداد سد تغذیه مصنوعی تحت پوشش آب منطقه ای در استان را هشت سد اعلام کرد و گفت: این سدها دخیره ای نیستند و وظیفه آنها تغذیه و رهاسازی آب در منابع زیرزمینی است.

 

به گفته وی، با کمک این سدهای تغذیه ای جلوی سیلاب گرفته شده و آب پشت این سدها جمع و کم کم رها سازی شده و باعث تقویت منابع زیرزمینی می شود.

 

سروری با بیان اینکه مدیریت آب سطحی با زیرزمینی متفاوت است، افزود: در زمینه مدیریت آب های سطحی سه طرح مطالعه شده برای مناطقی مانند مشوکی و.... آماده شده است و به دنبال تخصیص اعتبار برای اجرای آن هستیم.

 

وی اعتبار مورد نیاز برای اجرای این سه طرح را بالغ بر 150 میلیارد تومان اعلام کرده و گفت: برای جلوگیری از روان آب ها در مناطق مرزی و مدیریت آن پس از تأمین اعتبار اجرای این سه طرح در مناطق بندان، آهنگران زیرکوه و ... در دستور کار قرار می گیرد.

 

وی در پایان در خصوص تأمین آب از خلیج فارس گفت: تأمین آب از خلیج فارس با هزینه و اعتبار دولتی انجام نمی شود و کنسرسیوم و شرکت خصوصی برای سرمایه گذاری این مهم ورود کرده است.

 

 

 

کد خبر 1245297

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha