به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر حسین شیخالاسلام، منتقد و پژوهشگر در مراسم رونمایی از مجموعه "هفتگانه آذرک"، انتشار این مجموعه را اتفاق مبارکی دانست و گفت: ادبیات ما نه جادو کم دارد و نه تخیل و رد پای این تخیل در جامعه حاکم نیست. هر یک از ما در زندگی روزانه به دنیای موازی عادت داریم و این دنیا در زندگی ما تأثیرگذار است. این دنیای موازی آنقدر قدرت داشت که از دنیای ادبی انتظار نمیرفت به آن بپردازد.
شیخالاسلام با بیان اینکه مجموعه "هفتگانه آذرک" یک کار ویژه در ادبیات فارسی است، عنوان کرد: گمان میکردم اولین کسی که در ادبیات به دنیای موازی انسانها میپردازد باید بسیار جسور باشد که حتی جسارت از چهره وی نمایان باشد. به هر حال که نویسنده چنین مجموعهای حکم حسین فهمیده را دارد زیرا این کار کمتر از زیر تانک رفتن نیست.
وی خاطرنشان کرد: ادبیات مکتوب ما مجموعالحکایات است. با انتشار قصههای آذرک، اولین بار است که این حکایات به سمت یک دنیای مستقل میرود. اگر نوشتن این داستانها ادامه یابد اتفاق بزرگ و خوبی در ادبیات میافتد و بخشی از دنیای ما که در دست نیروهایی بود که نمایندگی دنیای موازی را بر عهده داشتند به دست نویسندگان میافتد و بدینترتیب از این قدرت به شکل کمضررتر استفاده میشود.
این منتقد با بیان اینکه در کشورهای غربی تخیل در دست اهل تخیل است، اظهار داشت: در فرهنگ ما تخیل به کسانی واگذار شده است که اهل تخیل نیستند و حتی از آن سوء استفاده میکنند. ای کاش بین ما آذرکی پیدا شود که آرزوها و خوابهای ما را پس بگیرد.
وی انتشار قصههای آذرک را به ادبیات داستانی تبریک گفت و ادامه داد: امیدوارم این اتفاق دامنهدار باشد. از زمان هری پاتر ذهن ما درگیر بود که چرا نویسندگان ما نتوانند چنین کاری کنند اما خوشبختانه امروز قدم اول برای شکلگیری دنیای فانتزی ایرانی برداشته شد، بالاخره کسی پیدا شد که جسارت داشته باشد و قدم اول را بردارد.
شیخالاسلام خواستار نگاه ویژه به مجموعه "هفتگانه آذرک" به منظور خوانده شدن کتاب و به تبع آن دریافت بازخورد آن برای نویسنده، ناشر و تصویرگر ضروری شد.
وی با بیان اینکه امروز با بستههای فرهنگی شامل کتاب، بازی، فیلم و لوازمالتحریر روبرو هستیم از انتشارات افق که نمایندگی بخشی از بازار کتاب را دارد، درخواست کرد که این بستهها را ارایه دهد و افزود: خوشبختانه انتشارات افق قبل از پیشنهاد من این کار را تا حدودی عملی کرده است و امروز در کنار بسته قصههای آذرک، لیوان آذرک را مشاهده میکنیم که عکس آذرک و جادوگر بر روی آن نقاشی شده است.
این منتقد و پژوهشگر اظهار داشت: آذرک توانایی ارایه به کمپانی سینمایی و فیلمنامهنویسی را دارد. آذرک جرقه اول را دارد. ایده داستان توانایی این را داراست که مرجع یک فیلم و بازی کامپیوتری باشد و امید است در سالهای آتی پکیج آذرک را شاهد باشیم و سالی یک هفتگانه از آذرک ببینیم که یک سنت درست کند.
بر اساس این گزارش، حجتالاسلام حسنزاده، سردبیر مجلات پوپک، سنجاقت و مهیار در این مراسم با بیان اینکه برخی داستانها رئال، بعضی افسانه و تعدادی برزخی هستند، گفت: داستانهایی که مربوط به دنیای طبیعی هستند، رئال و دستهای که مربوط به دنیای طبیعی نیستند، افسانه و تعدادی مربوط به دنیای مابعدالطبیعه هستند مانند داستانهای برزخی. آنچه در قصههای آذرک به چشم میخورد مربوط به دنیای فراطبیعی است.
وی با بیان اینکه در کلیله و دمنه و منطقالطیر نیز به دنیای فراطبیعی پرداخته شده است ، اظهار داشت: تمام کشورها فانتزی به معنای جادو را دارند و اکثر این افسانهها شبیه هم هستند. آذرک داستان فراطبیعی دارد و بخشهایی از آن مربوط به مابعدالطبیعه است و میتوان گفت که در آذرک از معارف اسلامی بجا و درست استفاده شده است.
پایان پیام/
نظر شما