به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، دومین نشست غنی سازی دستگاه اندیشه های راهبردی برای رمز گشایی از آینده، شب گذشته (29فروردین) از سوی گروه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت موسسه آموزش عالی حوزوی اندیشه با هدف نقد و بررسی مقاله ای با این عنوان در تالار اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.
این نشست با حضور حمیدرضا فرتوک زاده و جواد وزیری به عنوان ارائه کننده مقاله غنی سازی دستگاه اندیشه های راهبردی برای رمز گشایی از آینده همچنین عادل پیغامی و جواد نوروزی به عنوان نقادان این مقاله برگزار شد.
در این نشست که در راستای اجرای دستورات رهبری و به گفته رئیس موسس هی آموزش عالی حوزه لبیک بر مقام عظمای ولایت است، ابتدا از مقاله 22صفحه ای مذکور دفاع شده و سپس به نقد مقاله پرداخته شد.
در ابتدای این نشست دو ساعته جواد وزیری با تشریح بخش های مقاله در راستای رفتار های انسانی و شاکله، گفت: شاکله هم می تواند به سمت غریزه رود و هم به سمت والا میل کند همچنین در شاکله باید به افق زمانی، معنا کاوی و علیت نیز توجه شده و دانست که رفتار های انسانی برگرفته از شاکله است.
وی با اشاره به سخن مقام معظم رهبری مبنی بر این که برخی ملت ها به دستاورد های کم قانع شدند، بیان داشت: دست یافتن به دستاورد های نوین خود تازه ابتدای راه است.
وزیری تصریح کرد: توجه نکردن به حفظ منابع امروز در تکنولوژی و درهر صنعت انتقال هزینه ها به آینده یک غفلت بزرگ است و باید از آن جلوگیری شود.
در ادامه فرتوک زاده به دفاع از مقاله غنی سازی دستگاه اندیشه های راهبردی برای رمز گشایی از آینده پرداخت و در راستای سخنان وزیری، گفت: این مقاله مدلی برای فکر کردن و رمزگشایی همچنین رفتن به سمت برخی واکاوی ها در انواع دانش ها و صنایع است.
وی افزود: عمق کاوی ها در رنگبندی و شناخت صنایع مختلف به ما کمک خواهند کرد.
نوروزی نیز در نقد این مقاله، بیان کرد: با مفاهیم سطحی نمی توان رمزگشایی کرد و به مفاهیم غنی نیاز است اما ادبیات این مقاله به گونه ای بود که باید چندین مرتبه مورد مطالعه قرار می گرفت.
وی با اشاره به این که نظام مهندسی نقطه عظمت این مقاله بوده است، بیان داشت: در هم ریختگی دانشی در این مقاله اعم از در هم ریختگی مباحث قرآنی، اقتصادی، روانشناسی و دیگر مباحث بوده است که باعث درهم ریختگی ساختار صوری و ساختاری مقاله شده است.
نوروزی تصریح داشت: ما در عصری هستیم که دانش در آن قابل پیش بینی نست و علوم انسانی به راحتی نمی تواند جامعه را برای پیشروی آماده سازد و استفاده از مباحث فنی در این مقاله را نکته ای مثبت دانست.
وی افزود: شاکله ی توضیح و بسط داده شده نسبت به سازمان با مخاطب یکطرفه و سخن از حق در این مقاله بدون تعریف تکلیف، یک ماده یکسویه و یک طرفه است.
نوروزی با اشاره به الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تاکید داشت که برای پیشرفت باید الگوی زمانی مشخصی تعیین شود و این مقاله موفق به این کار شده است.
دیگر نقاد جلسه به کمک وزیری آمد و در ادامه سخنان وی با تمجید از نکات مثبت مقاله و بیان ابهامات در باب نقد این مقاله، بیان کرد: این مقاله دارای نکات ویرایش نشده ی فراوانی است که خواننده را سردرگم کرده و با گیج کردن وی اورا از مسیر منحرف می سازد تا جایی که خواننده متوجه مزمون و موضوع نمی شود.
پیغامی با نقد بر دوگان های این مقاله، تاکید داشت: این مقاله دوگان های بسیاری دارد که می توان از جمله آنها دوگان هایی اشاره کرد که نقطه مقابل آنها همواره بد تلقی شده است مانند دو گان فطرت و غریزه و دو گان بلند مدت و کوتاه مدت که غریزه و کوتاه مدت در هر دو به عنوان گونه ای از دوگان خوب و بد تلقی شده اند.
وی با تاکید بر بخش های گنگ مقاله و بیان آن ها تصریح کرد: گزاره های این مقاله و محتوای آن محل نقد دارد و نقد بر آن وارد است.
پایان پیام/
نظر شما