خبرگزاری شبستان- استان مازندران؛
دی ماه امسال و در حاشیه برگزاری نخستین جشنواره زکات به میزبانی مازندران، روستای اتو از روستاهای ییلاقی سوادکوه که در مدار ۳۶ درجه و ۱۳دقیقه عرض شمالی و ۵۳درجه و ۰۱دقیقه طول شرقی واقع شده است، بهعنوان روستای نمونه گردشگری زکات معرفی شد و دهیار این روستا لوح و تندیس را از دستان حجت الاسلام محمد طاها مهری، مدیر امور اجرایی زکات کمیته امدادکشور دریافت کرد.
اتو در میان گویش محلی ساکنین به اتا او خوانده می شود و در زبان فارسی به معنی یک آب است، جمعیت این روستا را طبق سرشماری سال ۱۳۹۵، ۵۱۰ نفر تشکیل داده اند، طبیعت منحصر به فرد روستای اتو در طی سالهای اخیر گردشگران بسیاری را به سمت خود جذب کرده است و آن را به روستایی توریستی تبدیل کرده است.
شنیدن این خبر کنجکاوی در رابطه با علت نام گرفتن اتو بهعنوان روستای نمونه گردشگشری زکات را در پی داشت، از این رو پای سخنان شورا و دهیار باتجربه این روستا که آقایان رستمی (پدر و پسر) هستند نشستیم که شما را به خواندن این مصاحبه دعوت میکنیم.
رستمعلی رستمی، رئیس شورای روستای اتو با ۱۵ سال سابقه فعالیت در شورای روستا، در گفتوگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه قدمت روستا بالغ بر ۲۰۰ سال است، گفت: اتو در شمال شهرستان زیرآب و مرکز دهستان کسلیان واقع شده و حدود ۱۱ کیلومتر با ریل راه آهن سراسری تهران شمال فاصله دارد. این روستا پوشیده از جنگل بوده و دارای ۵۰ هکتار زمین شالیزاری برنج است، در بین محصولات کشاورزی (سیر) در این روستا معروف است.
وی با اشاره به مشارکت بالای روستاییان اتو در پرداخت زکات از محل تولیدات کشاورزی و دامی، عنوان کرد: در حال حاضر این روستا ۱۸۰ خانوار حدود ۵۰۰ نفر جمعیت دارد که اکثرا ساکن دائم هستند.
رستمی همچنین به دست به خیر بودن اهالی روستا و همچنین وجود تعداد محدودی از افراد دارای تمکن مالی ضعیف در این روستا اشاره و تاکید کرد: مردم روستا همواره در بحث ساخت مسجد و کارهای فرهنگی همکاری خوبی دارند. همچنین بحث تفکیک زباله از مبدا در این روستا مورد توجه اهالی اتو است.
به گفته شورای روستای اتو روستاییان در بحث گردشگری نیز فعالیت دارند و همواره میزبان خوبی برای توریست از شهر و استانهای اطراف هستند، یادآور شد: جوانان روستا با مهاجرت از شهر و ایجاد اشتغال در حوزههای مختلف دریافتند که درآمد در روستا بیشتر است و همچنین کارآفرینی ایجاد شد، همچنین بحث تولید و اشتغالزایی برنامه های اصلی ما بوده است، علاوه بر رسیدگی به زیرساختهای روستا اتو از وضعیت آسفالت، مسجد، کتابخانانه، پایگاه بسیج و غسالخانه برخوردار است.
پیشرفت همهجانبه روستا بهواسطه پرداخت زکات با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره)
همچنین رضا رستمی دهیار روستای اتو با اشاره به کارکردهای این روستا در زمینههای فرهنگی و اقتصادی تاکید کرد: طی سالهای اخیر کشت ۳ هکتاری گندم در روستا به بیش از ۵۰ هکتار گندم رسید همچنین تنوع در محصولات روستا ایجاد شد و محصولاتی همچون لوبیا و سیر کشت شد، مردم از محل همین تولیدات و محصولات دامی اقدام به پرداخت زکات میکنند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر روستاییان در حوره صنایع تبدیلی کشاورزی، گلخانه داری، دامپروری و زنبورداری مشغول فعالیت هستند، همچنین بافت روستایی موجود منجر به کسب درآمد در حوزه گردشگری شده است.
به اذعان رستمی فعالیت های فرهنگی در روستای اتو با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) صورت میگیرد، طی بررسیها این روستا بهعنوان نمونه در بحث گردشگری زکات معرفی شده است.
اهتمام ۱۲۰خانوار اتویی برای پرداخت زکات
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) مازندران در گفتگو با خبرنگار ما، درباره علت انتخاب روستای اتو به روستای نمونه گردشگری زکات، اظهار کرد: مردم این روستا ترکیبی از زکات واجب و مستحب را پرداخت میکنند، اکثرا دامدار هستند و شغل دوم دارند و همچنین اینکه هر ساله جشنواره سیر در این منطقه برگزار میشود که منبع درآمدی برای روستائیان است.
احمد سعادت گفت: همچنین حداقل ۱۲۰ خانوار اتویی در بحث انفاقات سهم دارند و سه صندوق کمک، انفاقات ورزشی و خیرات در این روستا وجود دارد و اینکه این منطقه یک منطقه گردشگری بوده و صنایع تبدیلی در این روستا رونق گرفته، از جمله دلایل نامگذاری اتو باعنوان روستای نمونه گردشگری زکات بوده است.
وی با بیان اینکه میخواهیم مدلی را ایجاد کنیم تا افراد در قالب زکات و انفاقات برای آبادانی منطقه کمک کنند، عنوان کرد: قصد داریم که زیرساختهای گردشگری را به اتفاق خود مردم فراهم میکنیم، در این راستا مقرر شد تا اولین بازارچه روستایی را بهصورت دائم در این روستا دائر کنیم، تا روستائیان در روستای خودشان بازارچه فروش محصولات داشته باشند.
سعادت یادآور شد: در کنار همبستگی اهالی روستای اتو، این روستای ۱۲۰ خانواره، حدود ۱۳ شهید تقدیم انقلاب کرد و بهعنوان مرکز حدود ۱۵ روستای اطراف خود شناخته میشود.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) مازندران ادامه داد: با بررسی شاخصهها بین ۱۲ روستا و با مشاهده ظرفیتهای شناسایی شده به این باور رسیدیم که اتو میتواند با افزایش تولید و عرضه به درجه کاملتری در بخش گردشگری زکات دست پیدا کند.
گفتنی است؛ روستای اتو ۱۳ شهید تقدیم این انقلاب کرده است و مفاخر و نخبگانی در سطوح عالیه دارد.
نظر شما