به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، سید نجیب حسینی، نماینده مردم مینودشت در مجلس شورای اسلامی، در بازدید از تپه بازگیر مینودشت، گفت: فعالیت های انجام شده در این کارگاه، قابل تقدیر است و با نگه داری و حفاظت از این اشیا می توانیم تمدن دیرینه منطقه را به آیندگان معرفی کنیم.
وی با اشاره به برنامه ریزی برای بازدید مهمانان استان گلستان از این تپه تاریخی، خاطر نشان کرد: به زودی گزارشی از این کاوش و اشیای کشف شده، در مجلس شورای اسلامی ارائه می شود.
فاضلیان، رئیس کل دادگستری گلستان نیز در این بازدید گفت: نظر به کشف اشیای تاریخی بی نظیر در این کارگاه کاوش، حفاظت و نگه داری از این اشیا از ضروریات است و دستگاه قضایی نیز همکاری و هماهنگی های لازم را در این خصوص انجام می دهد.
وی با اشاره به اهمیت این سایت تاریخی، افزود: حفاظت و حراست از این سابقه کهن تاریخی وظیفه همگان است و امنیت این منطقه با همکاری نیروی انتظامی ایجاد می شود.
فریدون فعالی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان، نیز در این بازدید از راه اندازی موزه مینودشت و انتقال اشیای کشف شده در تپه بازگیر به این موزه خبر داد و گفت: سایت کاوش های این تپه تاریخی نیز خود به یک موزه تبدیل می شود و قابل بازدید برای علاقه مندان است.
وی، حفاظت و نگه داری از این تمدن کهن و تاریخی را نیازمند عزم جدی دانست و اظهار امیدواری کرد: با راه اندازی این موزه و حفاظت از این اشیای کشف شده، سابقه و تمدن دیرین این منطقه بیش از پیش برهمگان آشکار شود.
فعالی یادآور شد: بیش از 500 قلم شی فلزی از جنس مس اعم از ابزارجنگی، ادوات کشاورزی، طغارهای بزرگ و لوله دار درکاوش های اخیر تپه بازگیر مینودشت کشف شده که همگی مربوط به یک هزار و 800 سال قبل از میلاد است که در باستان شناسی این دوره را به نام دوره مفرغ جدید می شناسند.
به گفته وی، این اشیای کشف شده شباهت هایی به اشیای مکشوفه از تورنگ تپه دردشت گرگان وتپه حصار دامغان و برخی ازمحوطه های ترکمنستان و تاجیکستان دارد که نشانی از ارتباط دشت گرگان با دشت های آسیای مرکزی است.
وی افزود: کاوشگران در این تپه تاریخی همچنان در حال کاوش هستند.
پایان پیام/
نظر شما