نیجریه پیرو ایران در هدفمندی یارانه ها

وزیر صنعت، معدن و تجارت از تمایل نیجریه برای بهره گیری از تجارب ایران در اجرای قانون هدفمندی یارانه ها خبر داد.

به گزارش خبر گزاری شبستان، مهدی غضنفری در اختتامیه چهارمین کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و نیجریه گفت: اجرای موفق قانون هدفمندی یارانه ها در مرحله اول مورد تایید موسسات بین المللی بود و دولت نیجریه که در ابتدای اجرای قانون هدفمندی است تمایل بسیاری به بهره گیری از تجارب ایران دراین خصوص دارد.

 

وی افزود: سفر وزیر امور خارجه نیجریه به ایران بیانگر آن است که روابط تهران و ابوجا در حد اعلای خود است و دو کشور علاقه مند هستند تا روابط خود را توسعه دهند.


وزیر صنعت ، معدن و تجارت در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری با بیان اینکه نگاه جمهوری اسلامی ایران به آقریقا برمبنای نوعی همکاری عادلانه و در شرایط برابر است، گفت : دیدگاه های استعماری که در قرون مختلف علیه این قاره بوده همواره مورد انتقاد ما بوده است.


غضنفری افزود: روابط اقتصادی ایران و نیجریه اگرچه آهنگی کند دارد اما این روابط مبتنی بر عدالت و برابری است.

 

وی ابراز امیدواری کرد تا ایران و نیجریه در پنجمین اجلاس مشترک شاهد حضور پررونق بخش خصوصی باشند.


سند همکاری ایران و نیجریه در 10 محور


وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به 10 محور سند همکاری میان ایران و نیجریه گفت: تعداد محورهای مورد توافق زیاد است و لازم است معاونان هر وزارتخانه از دو کشور روند پیشرفت را بررسی کنند.


بند اول این یاداشت تفاهم، شامل همکاری های اقتصادی و بازرگانی است.


همکاری های مالی ، بانکی ، بیمه ای و سرمایه گذاری محور دوم توافق این یادداشت تفاهم است، همچنین همکاری در زمینه تکنولوژی، صنعت و معدن یکی دیگر از بند های این توافق است.


بند چهارم یادداشت تفاهم، ارتباطات و فناوری اطلاعات است که براین اساس راه اندازی کارگروه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش بینی شده است.

 

همچنین یکی دیگر از بندهای مورد توجه در تعامل تهران و ابوجا، همکاری در زمینه انرژی ، نفت و گاز است.


همکاری در زمینه پتروشیمی محور ششم همکاری ایران و نیجریه را شامل می شود که دراین بخش انتقال تجربیات در زمینه تولید کود شیمیایی و اعلام آمادگی جهت فروش محصولات پتروشیمی مورد توجه است.

 

افزایش همکاری ها در زمینه حمل ونقل و ارتباطات، ترانزیت کالا و امور زیربنایی بند هفتم سند همکاری است که محورهایی چون گسترش روابط هوانوردی و مبادله متن موافتنامه حمل ونقل هوایی، همکاری شرکت های هواپیمایی دو کشور در زمینه اجاره هواپیما، مشارکت در فروش صندلی پرواز و مساعدت در تعمیر هواپیما را در خود جای داده است.


وزیران صنعت، معدن و تجارت و امورخارجه ایران و نیجریه همچنین درخصوص همکاری در زمینه مسکن و صدور خدمات فنی و مهندسی ایران به ابوجا به تشریک مساعی رسیدند و مقرر شد دبیرخانه مشترک با هدف همکاری دو کشور در زمینه فناوری ساختمان و فناوری نوین، ساخت و راه اندازی شود.


آمادگی طرف ایرانی جهت توسعه همکاری های زیست محیطی، مشارکت در اجرای پروژه روغن پالم درنیجریه، برگزاری دوره های آموزش کشاورزی و بخش شیلات و آبزی پروری محورهای اصلی نهمین بند توافق در زمینه کشاورزی و زیست محیطی را در بر می گیرد.


آخرین بند توافق وزیران ایران و نیجریه شامل همکاری درزمینه دارو، واکسن، سرم و تجهیزات پزشکی و بهداشت است.


همچنین اصلاحیه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری، موافقتنامه انتقال محکومیت به حبس بین دو کشور و موافقتنامه حمل ونقل هوایی از دیگر اسنادی بود که در فرایند مذاکره کارشناسان دو کشور قرار گرفت و مقرر شد در آینده تکمیل شوند.


پایان پیام/

 

کد خبر 124253

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha