به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان علی دارابی قائم مقام و معاون میراث فرهنگی در نشست خبری به مناسبت ثبت جهانی شب یلدا که روز چهارشنبه ۳۰ آذر در وزارت میراث فرهنگی برگزارشد با بیان این مطلب گفت: در حوزه میراث ناملموس ما قبل از اجلاس هفدهم، ۱۷ اثر ثبت شده داشتیم که با چهار اثر ثبت شده یعنی یلدا، عود (بربط)، ابریشم بافی و ترکن دوزی به عنوان پرونده مشترک، به ۲۱ اثر رسیدیم و منجر شد ما با یک پله صعود در جایگاه ششم قرار گیریم.
وی افزود: ما در حالی در اجلاس هفدهم حاضر شدیم که هیچ روابط دیپلماتیکی با کشور میزبان نداشتیم.
دارابی تصریح کرد: ما حتی مسابقه ایران و آمریکا را در لابی هتل و در شرایط سختی دیدیم و شکست از آمریکا برای ما تلخ بود اما خوشبختانه فردای آن روز، در ثبت یلدا پیروز شدیم و حالا افتخار می کنیم که یلدای ما جهاني شده است.
معاون گردشگري کشور گفت: یلدا آغازی بی آغاز دارد، یلدا یگانه جشن شبانه ما ایرانیها است. مهربانی، تکریم بزرگان و احترام به والدین از جمله مهمترین آیین های مرتبط با این شب است،در شب یلدا به حافظ و سایر شاعران نیز می پردازیم و اشعار آن قرائت می شود و باید به این آیین افتخار کرد که این آیین نسل به نسل به ما منتقل شده است.
به گفته دارابی، یک نکته بسیار مهم که باید به آن اشاره کنيم این است که ما پرونده یلدا را با افغانستان به صورت مشترک ثبت کردیم گمانه زنی هایی انجام می شد در باره این که ممکن است افغانستان در این باره
همکاری نکند اما نقش رسانه بسیار مهم است ونمایندگی یکی از روزنامه های ما در افغانستان با مسئولان این کشور مصاحبه کرد و به ثبت یلدا کمک کرد.
وی در خصوص پرونده های استرداد و همچنین بازگشت الواح هخامنشی اظهار کرد: در خصوص پرونده استرداد بحث الواح هخامنشی، بخش قابل ملاحظه ای حل شد، اما متأسفانه به دلیل شرایط اخیر، وقفه بزرگی ایجاد کرده و علی رغم تائید حکم دادگاه به نفع ما، الواح به صورت بسته بندی مانده است، اما امیدواریم مشکلی برای تحویل به ایران نباشد.
وی ادامه داد: اخیراً در پرونده ای در دادگاه لندن، موفق شدیم آثار فوق نفیسی را پس بگیریم و از سوی وزارت امور خارجه مراحل دریافت آن در حال پیگیری است، اما بهتر است اعلام نکنیم چون ممکن است روابط با مشکل دچار شود.
دارابی تصریح کرد: ما یک کارگروهی را در بحث استرداد تشکیل داده ایم که با جدیت در حال همکاری هستند.
معاون میراث فرهنگی کشور درباره سد چمشیر گفت: درباره این سد ماموریتی را به پژوهشگاه دادیم که مطالعه کرده است.
در کنار این سد آثار تاریخی فراوانی وجود دارد، البته این موضوع تازهای نیست و از سالها قبل ما مطالعات را درباره این سد انجام دادهایم ومحوطهها شناسایی شده است. نسبت به این موضوع بیتفاوت نیستیم و نظرمان را رسما اعلام کردهایم.
وي افزود: درباره موضوع سد چمشیر همانگونه که قبلا گفتيم در جایی که حتی آثار تاریخی وجود ندارد، چنانچه سدی ایجاد شد و درهنگام ایجاد سد با آثار تاریخی روبهرو شدند باید به میراثفرهنگی اطلاع دهند. این اتفاق الان افتاده و پژوهشگاه میراثفرهنگی ورود کرده و رسما اعلام کردیم که آبگیری باعث خواهد شد تا بخشی از آثار تاریخی از بین برود، بنابراین میراثفرهنگی نظر خود را به عنوان نظر مخالف اعلام کرده است.
دارابی درباره میدان مشق اظهار کرد: از سال ۸۲ یک پرونده مهم به اسم میدان مشق داشتیم که معطل مانده بود اما این پرونده در این دولت به سرانجام رسید و در بازدید رئیسجمهوری از این وزارتخانه، در محل
موزه ملی ایران، دکتر رئيسي در این میدان حضور یافت و ازنزدیک این میدان مهم و تاریخی را بازدید کرد و دستورات لازم را صادر کرد. در کنار این موضوع، اتفاقات مهم دیگری نیز افتاده است که نیاز به اطلاعرسانی و معرفی داریم.
وي اظهار کرد: درباره موضوع میدان مشق نیز اعلام کردهایم صورت جلسهای که تهیه شده به امضای وزارت امور خارجه نیز رسیدهاست. توافق شده و قرار است آنجا بر اساس زمانبندی رفته رفته تخلیه و به میراثفرهنگی سپرده شود. این زمانبندی را دولت باید به ما اعلام کند.
معاون میراث فرهنگی کشور ادامه داد: دولت سیزدهم ۳۵ موزه جدید احداث کرد و تعهد دادهایم که تا پایان دولت سیزدهم، سالانه ۳۵ تا۴۰ موزه جدید احداث کنیم این در حالی است که نهضت تمرکززدایی و تفویض اختیار را در این وزارتخانه آغاز کردیم و بنا به اعلام معاون رئیسجمهوری این وزارتخانه اولین دستگاهی است که تفویض اختیار را انجام داده است.
نظر شما