محمدمهدی انصاری، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانه با اعلام خبر برگزاری چهارمین سمینار بررسی مسایل مطبوعات ایران دوم و سوم خرداد در مرکز همایشهای صدا و سیما به خبرنگار شبستان گفت: سه سمینار گذشته در سالهای پس از انقلاب به تولید ادبیات قوی در حوزه فعالیتهای خبری، روزنامهنگاری و خبرگزاریها و تقویت بنیه پژوهشی و علمی منجر شده است.
وی ادامه داد: پس از هشت سال چهارمین سمینار با هدف بررسی ظرفیتها، چشماندازها، چالشها و کاستیها در ابعاد مختلف تا رسیدن به نقطه مطلوب رسانه در ایران برپا میشود.
انصاری با اشاره به مسایل صنفی، حقوقی و فنی رسانههای ایران در دهه 80 گفت: تحولات تکنولوژی و گسترش فضای مجازی ضرورتها و پرسشهای تازه و به تبع آن تهدیدها و فرصتهای بسیاری را پیش روی ما نهاده است.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانه درباره چالشهای صنفی پیش روی رسانهها گفت: در دهه گذشته با افزایش کمی فعالان رسانه و تجارب به وجود آمده در نظام اسلامی گفتمان رسانهای کلید خورده که با برگزاری همایش به دنبال بهبود آن هستیم.
وی افزود: مباحث حقوقی دیگر مؤلفه مورد توجه در همایش است که به تضمین شغلی اهالی رسانه و مهمتر از آن پرسشهای مربوط به قانون مطبوعات بازمیگردد.
«روزنامه نگاری تخصصی» به عنوان یکی از محورهای سمینار، موضوع دیگری بود که انصاری درباره آن گفت: روزنامه نگاری تخصصی از جمله اولویت های ما دربرگزاری چهارمین سمینار است، چراکه در این حوزه کم کار کرده ایم و روزنامه نگار متخصص با تجربه کم داریم.
انصاری در بخش دیگری از سخنان خود از همکاری چهار دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه تهران، دانشگاه آزاد و دانشگاه امام صادق (ع) با چهارمین سمینار مطبوعات ایران خبر داد و اضافه کرد: اساتید این چهار دانشگاه که رشته ارتباطات و روزنامهنگاری در آنها تدریس میشود در شورای علمی سمینار حضور دارند.
وی با اعلام اینکه مهلت ارسال مقاله به سمینار تا 20 اردیبهشت تمدید شده، اظهار داشت: همچون دورههای گذشته سمینار خرداد نیز سرمایه عظیم فکری برای مطبوعات فراهم میآورد که با انتشار کتاب پس از همایش برای علاقهمندان قابل دسترس خواهد بود.
وی در پاسخ به پرسشی پیرامون مهمترین محور همایش به لحاظ محتوایی گفت: دهه پیش رو دهه پیشرفت و عدالت نامگذاری شده و همه سیاستها و فعالیتها باید در این راستا هدفگذاری شود. اهالی رسانه نیز به عنوان نخبگان جامعه که رکن چهارم مردمسالاری را در اختیار دارند باید نقش تاریخی و نخبگی خود را در مسیر تحقق این گفتمان ایفا کنند.
پایان پیام/
نظر شما