غول‌های اقتصادی آمریکا و اروپا از پای درآمدند

تحمل دوره پر تنش اقتصادی در دو هفته گذشته باعث شد تا روند سقوط اقتصادی وال استریت و بورس اروپا در یک تراز قرار بگیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کارشناس آمریکایی با برآورد بازار اقتصادی آمریکا و اروپا و مقایسه این دو ابراز داشت: سرمایه گذاران با وارد شدن خسارات شدید اقتصادی روبرو هستند و مطالعات نشان می دهد این روند موجب شده است تا وال استریت و بورس اروپا درکنار هم قرار بگیرند.

 

شماری از گروههای اقتصادی در فصلنامه اختصاصی شان با بیان شگفتی و نگرانی از وضع موجود با اشاره به 32 شرکت به عنوان نمونه سه چهارم آنها را از شرایط اجماع و یافتن راه حل جدا دانسته و گفته اند دیگر نمی توان آنها را نجات داد.

این در حالی است که شرکت ها در فعالیت های اخیر شان هرگز سودی را ثبت نکرده اند و در بحبوبه بحران مالی امپراطوری ها و پادشاهی های آمریکا و اروپا سرمایه گذاران ترجیح می دهند دست به فعالیت هایی بزنند که با کوچکترین سود ممکن کمترین دردسر و خسارت مالی را به همراه داشته باشد.

بنابرگزارش توماس رویترز داده های آماری حاکی از آن است که 86 گروه آمریکایی با ارائه گزارش مالی خود نشان داده اند که خوش نام ترین شرکت های فعال آمریکایی در سراسر جهان با مشکل ورشکستگی روبرو هستند که از میان آنها می توان به کوکاکولا، مایکروسافت، مک دونالد، اکسپرس آمریکاژنرال الکتریسته، تراول کمپانی و جانسون جانسون اشاره کرد.

که طی این هفته شرکت های معروف دیگری چون گلدمن ساچ و مورگان استندلی به آنها پیوسته اند.

تحلیلگران با بیان این مطلب نگرانی عمده خود را درباره بدهی کشورهای اروپایی عنوان کرده اند که همچنان در حال پیشروی به سمت جهنمی ترین رکود ها است.
جک آبلین و هریس پریویت بانک ادعا کرده اند این شرایط رو به بهبود است اما سندی مبنی بر ارائه خوش بینی حرکت بازار وجود ندارد.

 

از سوی دیگر راه حلهای نا کارآمدی چون ریاضت اقتصادی به قدری نا به خردانه است که پال کروگمن، تحلیلگر اقتصادی آمریکا درباره بحران طرح ریاضت اقتصادی برای کشورهای بحران زده همه گفت اصولا منطقی که برای ریاضت اقتصادی وجود دارد ضعیف است.

ریاضت اقتصادی با هدف اعتماد سازی است در حالیکه این کار به قیمت از بین رفتن فرصتهای شغلی و کاهش تقاضا تمام می شود بنابراین این روش نه تنها اعتماد سازی نمی کند بلکه در نهایت اعتماد سرمایه گذاران را از بین خواهد برد زیرا آنها کاری به بودجه شما ندارند و آنچه برایشان مهم است سود و فروش آنهاست که با طرحهای ریاضتی دولت سقوط می کند. به‌علاوه این روش نمی تواند بدهی های کشورها را کاهش دهد زیرا گرچه دولت بودجه را کاهش می دهد اما در عین حال باعث کاهش رشد و تولید اقتصادی می شود.

 

رنده نوبل اقتصاد در پایان گفت: آنها فکر می کنند بحران اقتصادی مساله‌ای اخلاقی است و اگر همه در فشار قرار بگیرند و زجر بکشند، همه چیز درست خواهد شد. گرچه چنین رویکردی بسیاری خلاقانه است اما متاسفانه این رویکرد و طرز تفکر بسیار مخرب بوده است.

این برنده نوبل اقتصاد در ادامه افزود: هیچ تضمینی وجود ندارد که طرحهای ریاضت اقتصادی فایده‌ای داشته باشند و بیشتر آسیبهای زیادی به اقتصاد و زندگی مردم می زند. هم اکنون سیاستهایی که دولت انگلیس و بسیاری از دولت اروپایی اتخاذ کرده اند کلا به زیان اقتصاد است.
 

روز جمعه 25 فروردین بازار اقتصادی آمریکا با رکود روزانه خود روبروب بود و این آخرین آمار از وضعیت مالی بازهم تردیدها را در قبال توانایی آمریکا در کنترل بحران به یقین تبدیل کرد.

به گزارش لزاشو، کارشناسان اقتصادی پیش بینی کرده اند بازار اقتصادی غرب تا 50 روز آینده نابه سامانی و تزلزل را به طور حتم شاهد خواهد بود.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 123956

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha