به گزارش خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، سمیه محمدی:
سال ۱۳۹۳ بود که وزارت آموزش و پرورش با هدف جبران کمبود معلم در کشور اقدام به ایجاد طرح خرید خدمات آموزشی کرد، طرحی که همانند یک مسکن قوی عمل کرد و برای گذران از دوران کمبود معلم در آموزش و پرورش خوب بود و همه جوره به نفع این وزارتخانه تمام شد، بکارگیری نیروهایی با حقوق بسیار اندک و با تاخیرهای فراوان در پرداخت ها، بیمه و مزایای ناقص به حدی که گاها برخی معلمن خرید خدمت در دورترین روستاهای استان با یک چهارم و یا یک پنجم حقوق یک معلم رسمی سرکلاس میرفتند، آن هم تنها با 15 الی 22 روز بیمه، تابستان ها، پنج شنبه و جمعه و حتی ایام نوروز و تعطیلات رسمی سال برای این نیروها بیمه و حقوقی در نظر گرفته نمیشد، اوضاع آنقدر بی سرو سامان بود که موسسه طرف قرارداد به خود اجازه می داد که چنانچه نیرویی به هر دلیل نتواند یک روز در سال سرکلاس برود همان را هم غیبت و از بیمه و حقوق او کم می کردند.
اعتراضات فراوان معلمان خرید خدمت
بعد از اعتراضات فراوان به این طرح از سوی معلمان خرید خدمت آموزشی و برخی از نمایندگان مجلس و مسئولان، وزارت آموزش و پرورش در سال 1400 بخشنامه ای را صادر و به استانها ابلاغ کرد که طبق این بخشنامه موسسه طرف قرارداد موظف است، نیروهای خرید خدمات آموزشی را طبق قانون کار به عنوان نیروی 24 ساعت در هفته بکارگیری و حقوق و بیمه آنها طبق قانون کار کامل و براساس 24 ساعت در هفته برای 8 ماه در سال پرداخت شود.
در این بخشنامه تاکید شده که پرداخت صحیح و به موقع حقوق نیروهای خرید خدمات آموزشی در چارچوب مقررات و متناسب با قانون کار؛ شامل حداقل دستمزد روزانه – بن کارگری- حق مسکن – پایه سنوات – حق اولاد – بر پایه قوانین و مقررات شورای عالی کار و سازمان تامین اجتماعی و با احتساب 24 ساعت تدریس و به عنوان کار تمام وقت بر عهده پیمانکار است و شایسته است این بند در شرایط مناقصه عمومی قید شود.
مع الوصف، با وجود تاکید بخشنامه بر پرداخت به موقع و تمام و کمال حق و حقوق این قشر معلمان اما آموزش و پرورش و موسسات آموزشی خیلی پای بندی اجرای بخشنامه نیستند و تاخیر چندین ماهه در پرداخت حقوق، صدای معلمان را در آورده است.
یکی از معلمان خرید خدمات آموزشی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه هنوز از سال تحصیلی گذشته، حقوق اردیبهشت و خرداد را از موسسه طرف قرارداد طلب داریم، گفت: برخی موسسات سال تحصیلی 1400 را پرداخت کردند اما موسسه ما متاسفانه علی الحساب مبلغ اندکی را از اردیبهشت و خرداد سال قبل پرداخت کردند و مابقی را گفتند فعلا اعتباری نداریم.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال تحصیلی جدید نیز اکنون سه ماه گذشته و هیچ ریالی به حساب ما واریز نشده است، افزود: متاسفانه هنوز حتی قرارداد هم با نیروها امضا نکردند و نمی دانیم که شرایط به چه شکل پیش خواهد رفت، در این اوضاع گرانی مسکن و اجاره، چطور من معلم می توانم با آرامش خاطر به کلاس درس بروم؟
این معلم خرید خدمات آموزشی با بیان اینکه هر وقت به موسسه مراجعه می کنیم می گویند اداره کل هیچ اعتباری به ما نداده و نداریم که بدهیم و معلوم نیست کی حقوق ها پرداخت خواهد شد، افزود: سال قبل نیز همین روند وجود داشت و اولین حقوق را در دی ماه به حساب ما پرداخت کردند، اما امسال انتظار داشتیم که پیگیری بهتری برای پرداخت به موقع حقوق ها صورت گیرد.
بی توجهی به ۸ سال خدمت بی منت
یکی دیگر از معلمان خرید خدمات نیز با اشاره به اینکه برخی از معلمان خرید خدمات در استان سابقه 8 و یا 9 ساله در تدریس در مناطق محروم و دورافتاده را دارند، اظهارداشت: تنها خواسته ما معلمان خرید خدمات پرداخت به موقع حقوق مان است، قطعا این خواسته بزرگی نیست!
وی افزود: مسئولان آموزش و پرورش استان یا پیگیری بابت تامین اعتبار و پرداخت حقوق معلمان خرید خدمات آموزشی ندارند و یا اگر پیگیری هم می کنند، هیچ جلسه ای با ما نمی گذارند که از پیگیری ها خود حداقل یک توضیحی بدهند، قطعا ما هم فرهنگی هستیم و خوب درک می کنیم اما تاکنون هیچ جلسه ای نه از طرف موسسه و نه از طرف آموزش و پرورش گرفته نشده است.
این معلم خرید خدمات با اشاره به اینکه ما در سخت ترین شرایط که استان کمبود معلم داشت حتی یک روز هم غیبت نداشتیم و کلاس های درس را خالی نکردیم، گفت: خواهشمندیم که مسئولان استان نسبت به پرداخت حقوق هایمان تلاش و جدیت لازم را داشته باشند.
عذرخواهی مدیرکل از معلمان خرید خدمت آموزشی/ پیگیریهای لازم انجام شده است
علیرضا موسوینژاد، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی در خصوص عقب افتادگی حقوق معلمان خرید خدمات در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: حق با معلمان خرید خدمات است و حقوق این معلمان از ابتدای سال تحصیلی پرداخت نشده است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی ضمن بیان اینکه معلمان خرید خدمات حقوق چندانی هم نمیگیرند، افزود: مکاتباتی برای پرداخت حقوق معلمان خرید خدمات با وزارت انجام دادهایم و حتی دو مرحله این مشکل را حضوری مطرح کردهایم اما نتیجه بخش نبودهایم.
وی از بدهکاری میلیاردی به معلمان خرید خدمات خبر داد و افزود: بیش از 500 معلم خرید خدمات در استان با آموزش و پرورش همکاری میکنند، همچنین در آخرین آزمون هم سه هزار نفر شرکت و 68 نفر جذب شدند.
موسوینژاد تصریح کرد: در سفر به شهرستان ها و طی دو جلسه پرسش و پاسخ از معلمان خرید خدمات بابت تاخیر در پرداخت حقوق آنها عذرخواهی کردهام.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اینکه معلمان سر کلاسهای درس در هر شرایطی حضور داشتهاند ممنونیم و پیگیریهای مسمتر تا زمان پرداخت حقوق ها انجام خواهد شد، حتی این مورد را از استانداری خواسته ایم پیگیر باشند.
نظر شما