از هشدار به صاحبان حساب تا روز "خاص" خودپردازها

روز گذشته شایعاتی در فضای مجازی مبنی بر لو رفتن اطلاعات حساب 10 بانک و هک شدن حساب 3 میلیون کاربر مطرح شد که موجی از نگرانی را در میان مردم به وجود آورد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در پی این شایعات بانک مرکزی اطلاعیه ای برای تغییر رمز کارتهای بانکی، صادر کرد که در پی آن بسیاری از بانک ها به ویژه بانک های خصوصی با ارسال پیامک هایی به مشتریان خود خواستار تغییر رمز کارت های بانکی خود شدند و اطلاعیه هایی را در این زمینه صادر کردند.


این اقدام بانک ها باعث تقویت شایعات و نگرانی در میان مردم شد به شکلی که با انتشار این خبر تعداد کثیری از مردم به خودپردازهای بانکی برای تغییر رمز کارتهای بانکی مراجعه کردند که نشان از نگرانی مردم نسبت به امنیت حسابهایشان داشت.

 

روز خاص خودپردازها

 

درحال حاضر براساس گزارشات در اغلب خودپرداز‌ها امکان برداشت وجه تنها در صورت تغییر رمز وجود دارد. همچنین برای امنیت بیشتر نرم‌افزاری در شبکه بانکی روی کارت‌ها نصب شده که به تمام رمزهای کارتی که ساده است پیغام خطا داده و اجازه استفاده نمی‌دهد.


بر این اساس رمز کارت‌هایی که اعدادی مثل 1234 یا از این قبیل است توسط سیستم خوانده نمی‌شود و باید به وسیله صاحب حساب تغییر کند.

 

در حالی که برخی از منابع خبری احتمال می دهند که این اقدامات امنیتی و انتشار اطلاعیه ها در پی موضوع احتمال سوء استفاده از 3 میلیون کارت بانکی صورت گرفته باشد، اما برخی از مسئولان بانکی مطرح می کنند که انتشار اطلاعیه ها به منظور تغییر رمز کارتهای بانکی موضوع جدیدی نیست و بانکها همواره به مشتریان خود این موضوع را هشدار می دهند.


از سوی دیگر در حالی که بانک مرکزی از مشتریان بانکی بابت تغییر رمز عذر خواهی کرده است مدیران اکثر بانک ها این اقدام را اقدامی طبیعی میدانند و به مشتریان توصیه می کنند هر دو ماه یکبار نسبت به تغییر دوره ای رمز کارت های خود اقدام کنند

 

هشدار به صاحبان حساب


پس از آن که شایعه هک شدن حساب های بانکی خیلی سریع در سطح شهر پیچید، بانک مرکزی در اطلاعیه ای به دارندگان کارت های اعتباری هشدار داد، در پی بروز برخی شایعات در فضای مجازی و به منظور ارتقای سطح ایمنی، ایجاد محدودیت در دسترسی غیرمجاز در شبکه کارتی کشور و حفاظت مشتریان در مقابل مخاطرات احتمالی ناشی از آن، به بانک های کشور ابلاغ شده ضمن اعلام مراتب به دارندگان کارت هایی که طی چند ماه گذشته رمزخود را تغییر نداده‌اند، با مراجعه به خودپردازها یا شعب بانک مربوطه نسبت به تغییر رمز کارت اقدام نمایند.

 

بانک مرکزی ضمن پوزش از برخی مشتریان بانک‌ها که ناچار به تغییر اجباری رمز خود هستند، تصریح کرده است: این کار فقط به منظور ارتقای سطح ایمنی کارتها صورت می گیرد و در ادامه توصیه‌های قبلی این بانک و بانک‌های کشور مبنی بر رعایت نکات ایمنی در خصوص نگهداری و کاربری کارت‌ها به مشتریان اکیداً توصیه می‌شود ،حداقل هر سه ماه یک بار برای تغییر رمز اول و دوم (اینترنتی) کارت خود اقدام کنید و از قراردادن رمزهای کارت در اختیار اشخاص دیگر به هر عنوان جداً اجتناب کنید.

 

 در پی این اقدام بانک مرکزی، سایر بانک ها نیز اقدام به صدور اطلاعیه هایی کردند.


بانک ملی با اعلام اینکه تاکنون گزارشی مبنی بر سوء استفاده از کارتهای این بانک گزارش نشده در اطلاعیه ای، نکات لازم جهت استفاده ایمن از سیستم های پرداخت اینترنتی را اعلام کرد.

 


همچنین روابط عمومی بانک اقتصاد نوین نیز اطلاعیه ای را در این زمینه منتشر کرد. روابط عمومی این بانک صدور اطلاعیه تغییر رمز کارت بانکی را رویه ای عادی و در راستای حفظ امنیت مشتریان می داند و عنوان می کند که هیچ گونه سوء استفاده ای از کارت های این بانک صورت نگرفته است و گزارشی در این زمینه مطرح نشده است.

 

بانک اقتصادنوین در اطلاعیه ای از مشتریان خود که از خدمات کارت این بانک استفاده می‌کنند خواست به صورت ادواری نسبت به تغییر رمز کارت خود اقدام کنند. به منظور افزایش ضریب امنیتی توصیه می‌شود دارندگان انواع کارت‌های بانک اقتصادنوین نسبت به تغییر رمز کارت‌های خود به صورت ادواری اقدام کنند.

 

بانک سامان هم روز گذشته اطلاعیه ای را مبنی بر ارتقا سامانه امنیتی کارت های الکترونیکی منتشر کرد که در این اطلاعیه آورده است: در راستای ارتقا امنیت این کارت ها احتمال دارد که برخی از مشتریان در مراجعه به پایانه های مختلف بانک نتوانند خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند. لذا در صورت مواجهه با چنین شرایطی صرفا با تغییر رمز کارت خود می توانید به راحتی خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنید.

 

ادعای هک کردن 3 میلیون حساب توسط هکر

 

در حالی خبر هک شدن اطلاعات بانک ها در فضای مجازی منتشر شده است که عامل اصلی این حمله هکری که خود را "خ.ز.ف" نامیده در وبلاگ شخصی خود ادعا کرده است که اطلاعات حدود 3 میلیون مشتری بانک‌ها را هک کرده است.


این هکر مدعیست که در تیرماه سال گذشته اقدام به ارسال اطلاعات کامل یک هزار کارت بانکی برای مدیران عامل آن بانک‌ها کرده و موضوع ناامن بودن بستر تبادل اطلاعات، نرم افزار و سخت‌افزار مربوطه را به آنان گوشزد کرده بود.


وی که ظاهراً کارمند شرکت "ف.ا" است که با مجوز بانک مرکزی، خدمات پرداخت الکترونیک PSP را به بانک‌‌ها ارائه می‌کرده به واسطه اختلافی که با مدیران شرکت مذکور پیدا می‌کند از این شرکت بیرون آمده و اقدام به نفوذ می‌نماید تا ناامنی زیرساخت‌های شرکت مذکور را نشان دهد.
 

پایان پیام/

کد خبر 123831

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha