به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر محمدعلی مهتدی، کارشناس مسایل خاورمیانه در سلسله نشستهای «بررسی ابعاد و اندیشههای شخصیت سیدحسن نصرالله» که امروز یکشنبه (27 فروردین) در خبرگزاری ایکنا برگزار شد درباره شخصیت شهید سیدعباس موسوی، بنیانگذار حزبالله لبنان و سیدحسن نصرالله، دبیر کل حزبالله لبنان گفت: سیدعباس موسوی، عالم دینی، مرد اخلاق و مرد سیاست بود.
سیدعباس موسوی پس از تأسیس حزبالله وارد مرحله جدیدی شد و این وضعیت ادامه داشت و سیدحسن نصرالله این حزب را پس از شهادت عباس موسوی تکمیل کرد.
مهتدی در تحلیل شخصیت سیدعباس موسوی و سیدحسن نصرالله افزود: معتقدم که اخلاص، ایمان و توکل به خدا از مهمترین ویژگیهای شخصیتی نصرالله است و این یک واقعیت است که سیدعباس موسوی به خداوند توکل داشته و زندگیاش را برای خدمت به خدا و خلق خدا در طبق اخلاص گذاشت. او بر هوا و هوس خود مسلط بود و زندگی را برای خدا و اعتقاداتاش داد و توکلاش به خدا باعث شد تا توفیقات الهی و الطاف خفیه الهی را کسب کند و محبت او به خداوند باعث شد تا در دل مردم جا پیدا کند و محبوب مردم باشد.
کارشناس مسایل خاورمیانه ادامه داد: همه ما میدانیم که این شخص اغراض و اهداف و هوا و هوس شخصی، حب جاه و مال و لذات دنیوی نداشت، به همین دلیل در میان مردم محبوب بود. سیدحسن نصرالله نیز از شاگردان مکتب امام موسی صدر است و اندیشه امام موسی صدر و اخلاق و فضایل او بر او تأثیر گذاشته و از او بهرهها برده است.
وی خاطرنشان کرد: سیدحسن نصرالله پس از عباس موسوی حزبالله را تکمیل کرد، حزبالله در حقیقت یک حرکت مردمی و گروهی است که بین مردم زندگی میکند و از وابستگی و تعصب حزبی دور است، حزبالله یک حزب سیاسی نیست و حرکتی مردمی است به همین دلیل توانسته در دل مردم جا پیدا کند.
مهتدی درباره این پرسش که سیدحسن نصرالله چگونه به دشمن صهیونیستی مینگرد، گفت: پیش از مقاومت اسلامی این شعار را بسیار میشنیدیم که دشمن را بشناس، به همین دلیل شناخت دشمن در مراکز تحقیقاتی و مطالعاتی مقاومت بررسی شد. نتیجه این بررسیها ورود در عرصه کار و استفاده از تکنولوژی در جنگ با دشمن صهیونیستی بود.
کارشناس مطالعات خاورمیانه افزود: حزبالله در مرحله اول به درک دشمن پرداخت، به همین دلیل میبینیم به آموزش جوانان برای عملیات نظامی، استفاده صحیح از تکنولوژی جدید برای شناخت دشمن و تأسیس مراکزی برای شناخت تحرکات، فکر، جامعه و اندیشه نظامی دشمن صهیونیستی اقدام کردند تا جایی که مقاومت مهمترین نقاط ضعف دشمن را شناسایی کرد.
وی خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر درباره حزبالله استفاده از نقاط قوت و امکانات است که باید از امکانات دوستان به درستی استفاده کرد. حزبالله توانست از هماهنگی و حمایت سوریه و ایران به نفع خود استفاده کند. جنگ 33 روزه که جنگ جهان با حزبالله بود زیرا کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا در سخنان خود درباره این تحولات گفته بود که زمینهسازی برای خاورمیانه جدید مهیا شده است، به همین دلیل حزبالله باید در زمان خودش از امکانات دوستاناش استفاده کند و توانست در موقعیت مناسب با بهرهگیری از این امکانات و شناسایی نقاط ضعف دشمن صهیونیستی به او ضربه بزند.
مهتدی درباره جنگ 33 روزه حزبالله و اسراییل گفت: جنگ 33 روزه جنگ ناهمسان و نابرابر بود، یک طرف از همه سلاحها استفاده میکرد و طرف دیگر سلاح و امکانات ساده داشت اما مسئله مهم مسئله مادی و معنوی است که مهمترین آن ایمان است، فرق زیادی بین کسی است که مبارزه میکند و به خاطر آن میجنگد و کسی که نمیداند که چرا کشته میشود. این مسئله نکته معنوی مؤثر برای همه جنگآوران در همه جنگها است.
وی تأکید کرد: مسئله مادی این است که هر اندازه دشمن از نظر نظامی قوی باشد باید به شناخت نقاط ضعف دشمن اقدام کرد. همه میدانند که داشتن ارتش قوی و سلاح پیشرفته در اسراییل معروف است ولی این ارتش و جامعه صهیونیستی نقاط ضعفی دارد و مبارزان حزبالله از ضعف ارتش استفاده کردهاند و با بهرهگیری از موشکها مناطق مورد نظر رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد.
وی ادامه داد: حزبالله با انتقال جنگ به خاک دشمن و پرتاب موشک به مناطق مختلف این رژیم رعب و ترس را در دل ساکنان آن انداخت و این مسئله خود باعث تفکیک در جامعه صهیونیستی شد و این خود برگرفته از ضعف دشمن بود. سربازان صهیونیستی گریه میکردند و از فرمانداران خود میخواستند که آنها را از اشباح (جوانان حزبالله) نجات دهند.
مهتدی تأکید کرد: مسئله دیگر هماهنگی و برنامهریزی است، برنامهریزی عقلانی مهم است، حزبالله برنامهریزیای را آغاز کرد و اطلاعات کافی را از دشمن بدست آورد و دستاوردهای حزبالله مسئله امنیتی را تکمیل کرد به طوری که دستگاههای اطلاعاتیاش با دستگاههای امنیتی موساد مقابله کردهاند.
این کارشناس افزود: دشمن صهیونیستی اطلاعات کافی از فعالیت حزبالله در جنوب نداشت، به همین دلیل تنها جنوب لبنان را بمباران میکرد اما پیروزی حزبالله لبنان الگوی جدیدی شد برای همه جهانیان و رژیم صهیونیستی نیز مجبور به پذیرش این شکست شد.
مهتدی درباره اقدام برخی از رهبران عرب و غرب مبنی بر اینکه جنگ 33 روزه جنگ شیعیان بوده، اظهار داشت: این پیروزی موج زیادی در جهان عرب و اسلام داشت. این پیروزی در حالی به وقوع پیوست که فرهنگ تسلیم و حملهنکردن به دشمن صهیونیستی و غرب رایج شده بود. پیروزی حزبالله و اندیشه مقاومت همه مرزهای فکری و نظامی را درهم نوردید. پیروزی حزبالله پیروزی امت اسلام، انسانیت و پیروزی لبنان و عرب بود.
وی تصریح کرد: در قاهره نظرسنجیای درباره شخصیتهای محبوب گذاشته شد که مردم مصر به سیدحسن نصرالله رأی دادند و این مسئله نشان از عبور فکر و اندیشه مقاومت دارد.
مهتدی ادامه داد: رایس در آن زمان با مسئولان امنیتی مصر، اردن و عربستان در قاهره نشستی برگزار کرد و نتیجه این نشست دو طرح بود، یکی اختلاف بین شیعه و سنی و پیروزی جنگ 33 روزه که پیروزی جنگ شیعه بوده و دومی شرکت سربازان ایرانی و سوری در این جنگ و حمایت ایران از مقاومت لبنان است.
این کارشناس در پایان گفت: حمایت ایران از مقاومت فلسطین و لبنان یک واجب دینی است و مصلحت سیاسی و مادی ندارد.
پایان پیام/
نظر شما