موافقت با آیین‌نامه واگذاری بلاعوض دارایی‌های فکری و بهره برداری از آن به موسسات دانش بنیان‌ها

هیات وزیران آیین نامه اجرایی ماده (۵) قانون جهش تولید دانش بنیان درخصوص واگذاری بلاعوض دارایی‌های فکری، دستاوردهای پژوهشی و حق بهره برداری از آنها به شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان را به تصویب رساند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، هیات وزیران در جلسه ششم آذرماه به ریاست آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، در اجرای ماده (۵) قانون جهش تولید دانش بنیان مبنی بر مجوز به همه دستگاه های اجرایی برای واگذاری بلاعوض تمام یا بخشی از دارایی های فکری، دستاوردهای پژوهشی و حق بهره برداری از آنها به شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان و واحدهای فناور مستقر در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری و یا افراد فعال در انجام طرح (پروژه) اعم از اعضای هیأت علمی، دانشجویان و پژوهشگران، هیئت وزیران آیین نامه اجرایی مربوط را به تصویب رساند.

به موجب آیین نامه فوق، دستگاه اجرایی موضوع این آیین نامه موظف است سهم مؤلفین، پدیدآورندگان، مخترعین و دارندگان حق از دستاوردهای پژوهشی، دارایی های فکری یا حق بهره برداری را قبل از اتمام طرح (پروژه) با رعایت ماده (۵) قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علایم تجاری معین کند. برای طرح (پروژه) های انجام شده، حسب تقاضای اشخاص فعال در طرح (پروژه) یا شرکت های دانش بنیان و فناور سهم مؤلفین، پدیدآورندگان، مخترعین و دارندگان حق معین می گردد.

در اختیار گذاشتن تمام یا بخشی از دارایی فکری، دستاوردهای پژوهشی و حق بهره برداری از آنها که متعلق به دستگاه اجرایی است، بصورت بلاعوض با تأیید بالاترین مقام دستگاه به اشخاص فعال در طرح (پروژه) که حداقل یکی از شرایط زیر را داشته باشند، با رعایت موارد مذکور و در جهت تجاری سازی آنها مجاز است:

سهام‌دار با حداقل ۲۵ درصد سهم یا عضو هیات مدیره یا مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان و فناور با موضوع فعالیت مرتبط با آن دستاورد پژوهشی یا مالکیت فکری مورد نظر باشد.

برنامه تجاری سازی معینی برای دارایی فکری، دستاوردهای پژوهشی و حق بهره برداری از آنها تهیه و به دستگاه ارایه کنند و به تأیید دستگاه برسد.

همچنین درخصوص در اختیار گذاشتن تمام یا بخشی از دارایی فکری، دستاوردهای پژوهشی و حق بهره برداری از آنها متعلق به دستگاه بصورت بلاعوض با تأیید بالاترین مقام دستگاه به شرکت های دانش بنیان و فناور، با داشتن حداقل یکی از شرایط زیر و در جهت تجاری سازی آنها مجاز است:

سابقه فعالیت مرتبط با آن دارایی فکری و دستاوردهای پژوهشی موردنظر با تأیید معاونت علمی و فناوری رییس جمهور برای شرکت های دانش بنیان یا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای شرکت های فناور را حسب مورد داشته باشد.

برنامه تجاری سازی معینی برای دارایی فکری، دستاوردهای پژوهشی و حق بهره برداری از آنها تهیه و به دستگاه ارایه کند و به تأیید دستگاه برسد.

در صورت تقاضای واحدهای صنعتی یا سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی برای تجاری سازی دارایی فکری، دستاوردهای پژوهشی و حق بهره برداری از آنها، دستگاه می‌تواند به میزان مالکیت یا حق بهره برداری خود با رعایت مفاد مندرج در این آیین نامه با آنها مشارکت کند.

دستگاهها همچنین موظفند ضمن ثبت اطلاعات دستاورهای پژوهشی موضوع این آیین نامه در سامانه نظام ایده‌ها و نیازها (نان)، بصورت سالانه گزارش اجرای این آیین نامه را به شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان موضوع ماده (۲) قانون حمایت از شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات ارایه کند.

اصلاح مصوبه دولت درخصوص امهال تسهیلات اعطایی به کشاورزان آسیب دیده از سیل و آبگرفتگی

هیات وزیران به منظور تأمین نظر مجلس شورای اسلامی و رفع ایراد و مغایرت قانونی درخصوص مصوبه مربوط به امهال تسهیلات اعطایی به کشاورزان آسیب دیده از سیل و آبگرفتگی، با پیشنهاد اصلاح مصوبه مذکور موافقت کرد.

به موجب اصلاح مصوبه یاد شده، سود، کارمزد و هزینه های امهال اصل تسهیلات اخذ شده کشاورزان آسیب دیده ناشی از سیل و آبگرفتگی در استان های سیستان و بلوچستان، ‌ هرمزگان، کرمان، فارس، ‌ بوشهر و خراسان جنوبی به مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال، از تاریخ ۸ /۱۰ /۱۴۰۰ به مدت سه سال توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و از محل اعتبارات مصوب مربوط تضمین می‌شود.

اصلاح مصوبه مربوط به تأمین تجهیزات برای پشتیبانی مسابقات جام جهانی فوتبال قطر

هیات وزیران در راستای رفع ایراد مجلس شورای اسلامی درخصوص مصوبه تأمین تجهیزات مورد نیاز برای پشتیبانی مسابقات جام جهانی فوتبال در قطر (۲۰۲۲)، پیشنهاد معاونت حقوقی رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبه مذکور را به تصویب رساند.

بر این اساس، وزارت نفت مجاز است با رعایت قوانین و مقررات مربوط و در صورت تأیید وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر عدم امکان تأمین موارد تجهیزات مورد نیاز (۶ دستگاه رفیولر سوخت رسان به همراه ۴ دستگاه خودروی سواری عملیاتی) از تولیدات داخلی، نسبت به واردات آنها از محل اعتبارات مصوب مربوط اقدام کند.

اصلاح مصوبه انتقال بدهی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران به حساب دولت

هیات وزیران به استناد ماده (۶) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، مصوب کرد بدهی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران به بانک های تجارت و مرکزی جمهوری اسلامی ایران جمعاً به مبلغ ۲۲ هزار و ۲۴۲ میلیارد ریال ناشی از تکالیف قانونی مربوط، بابت اصل و سود تضمین شده تسهیلات دریافتی، پس از افزایش سرمایه دولت در شرکت مادرتخصصی مدیریت منابع آب ایران به میزان مبلغ فوق‌الذکر، با اعلام وزارت امور اقتصادی و دارایی (خزانه داری کل کشور) به بدهی دولت منتقل شده و با رعایت مقررات مربوط به روزرسانی گردد.

تعیین نماینده و اعلام نظر دولت درخصوص تعدادی از طرح های نمایندگان مجلس

هیات وزیران در ادامه، ضمن اعلام نظر درخصوص تعدادی از طرح های نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان دولت را برای پیگیری طرح های مربوط تعیین کرد.

کد خبر 1236403

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha