به گزارش خبرگزاری شبستان از استان آذربایجان شرقی، حجت الاسلام محمد رضا سعادت، شب گذشته (24 دی) در گردهمایی ماهانه اعضای این کانون به تشریح سیر زندگی و مبارزات اباعبدالله الحسین(ع) پرداخت.
وی با بیان اینکه تاریخ و نگاه تحلیلی به زندگی و مبارزات اباعبدالله الحسین(ع) همواره مورد بی توجهی قرار گرفته است، گفت: تا زمانی که ما به رخداد های تاریخی با نگاه منطقه ای محدود بنگریم، هیچگاه نخواهیم توانست در این زمینه به تحلیل درستی برسیم.
حجت الاسلام سعادت افزود: اینک که در ایام ماه صفر که ماه حزن اهل بیت است قرار داریم، به خوبی می توانیم در این مورد تمرکز داشته و مباحث کارشناسی را مطرح کنیم.
وی اذعان کرد: در طول تاریخ اسلام و قبل از آن طریقه برخورد با بزرگان و اولیای الهی، نشانگر سیر تحول اجتماعی بشر بوده است و تا زمانی که بلوغ اجتماعی بشر به حد کافی نرسیده است، همواره افرادی بزرگ و شایسته قربانی جهل و نادانی بشر شده اند.
مسئول کانون مطالعات شیعه شناسی تبریز با اشاره به سیر زندگانی امام حسین(ع) تصریح کرد: این امام بزرگوار از ابتدای تولد در دامان نبی مکرم اسلام بزرگ شده بود و تمامی مسلمین از جایگاه وی در نزد آخرین پیامبر الهی خبر داشتند ولی متاسفانه در زمان کوتاهی او را به شهادت رساندند، آنهم به اتهام خروج از دین جدش که خود مبلغ آن دین بود.
حجت الاسلام سعادت با بیان اینکه امام حسین(ع) محور و نماد مظلومیت خاندان پیامبراسلام است که در طول تاریخ جاودانه خواهد ماند، گفت: علت اینکه ائمه اطهار پس از شهادت آن امام همام بر یاد آوری نهضت عاشورا تاکید داشته اند، بازبینی حماسه حسینی در طول تمامی اعصار بود.
مسئول کانون مطالعات شیعه شناسی تبریز افزود: حماسه حسینی در طول تاریخ بشریت جاری و نافذ است و تاثیرات شگرف خود را در اعصار بشری را به جا گذاشته است.
همچنین مجید احمدیان، استاد معارف اسلامی دانشگاه های تبریز نیز در این جلسه با بیان اینکه حضرات معصومین هیچ چیزی را برای خود نمی خواستند، تاکید کرد: شاید در مرحله اول اینگونه در ذهن تداعی شود که تاکید بر زیارت امام حسین در تمامی مناسبت ها و یا یادآوری حادثه کربلا به خاطر توجه به اهل بیت است ولی حقیقت این است که این حادثه قداست بشریت را به زیر سوال برد و در واقع تمامی انسان ها از این حادثه متضرر شدند.
وی اظهار کرد: با توجه به نقش هدایتگر ائمه اطهار در طول تاریخ می توان گفت که حادثه کربلا و شهادت حجت خداوند به دست موجوداتی که مدعی انسانیت بودند، نوعی عقب نشینی در اصل انسانی بود.
استاد معارف اسلامی دانشگاه های تبریز گفت: تاکید بزرگان دین بر زنده نگه داشتن عاشورا، یادآوری این تزلزل بشری و پرهیز از تکرار آن است.
پایان پیام/
نظر شما