نارسایی در ارائه روایت، بزرگترین لطمه در جریان اغتشاشات اخیر/ پاسخ به اخبار جعلی در کشور ساماندهی شود

فیروزآبادی با اشاره به اهمیت روایت اول گفت: بزرگترین لطمه ای که در جریان اغتشاشات اخیر خوردیم؛ نارسایی در ارائه روایت بود و دشمن از کثیف ترین روش ها در جعل روایت استفاده کرد و دهها دروغ گفت زیرا عده ای مأمور به دروغ هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ سیدابوالحسن فیروزآبادی، یکشنبه(۶ آذر) در نشست شورای فضای مجازی استان با بیان اینکه ویژگی فضای مجازی جهانی بودن آن است که ذات آن مرزبردار نیست؛ گفت: البته قلمروهایی برای آن تعریف می شود که آن نیز مجازی است و شبکه ای گسترده می شود و قدرت نرم در ابعاد بسیار بزرگ تولید می کند به نحوی که این قدرت نرم هم مرزبردار نیست.

 

 

رئیس فضای مجازی کشور هم در سخنانی گفت: این فضا را پدیده ای به شدت اجتماعی، اقتصادی و مبتنی بر فن آوری دانست و با طرح این پرسش که در مواجهه با تولید قدرت نرم چه نظامی را پیشنهاد و مورد توافق اجتماعی قرار می دهیم؟ اظهار کرد: بانیان این شبکه ها برنامه های جهانی دارند و می خواهند نظم نوین جهانی را پیاده سازی کنند و حداکثر قدرت نرم را در اختیار داشته باشند.

 

 

وی با طرح پرسش دوم خود مبنی بر اینکه آیا شیوه حکومت داری قبل از ظهور و بروز فضای مجازی با عصر فضای مجازی متفاوت است؟ بیان کرد: در این پدیده، حکمرانی به عنوان جایگزین حکومت داری توجه می شود و عصر فضای مجازی امتداد فضای فیزیکی بلکه بعضاً در برخی حوزه ها بزرگ تر از فضای فیزیکی است و ثبت و ضبط اطلاعات و علوم و افکار در قالب چند رسانه ای، عکس، فیلم، انیمیشن و ... در فضای مجازی به مراتب بیش از آنچه در فضای فیزیکی به صورت کتاب، خطابه و ... است.

 

 

فیروزآبادی با اشاره به اینکه همه کسانی که در فضای مجازی حضور دارند، مدیران قدرت نرم خارجی و کنشگران بالقوه هستند؛ تصریح کرد: با جامعه ای مواجه هستیم که پیام خود را به ارزانی تولید می کنند و مردم به طور وسیع دائم در حال قضاوت حکومت هستند لذا مسئولین حکومتی و دولتی موظف اند در تصمیمات خود مردم را مد نظر قرار دهند زیرا ندیدن مردم یکی از بزرگ ترین مشکلاتی است که نه فقط ما در حکومت با آن مواجه هستیم، بلکه مسئله جهانی است و با توسعه فضای مجازی، شیوه حکومتی حکومت مداران به نحوی بوده که کمتر قاطبه مردم را مد نظر قرار می دادند.

 
 

وی در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه امروز راجع به "روایت ها" نمی شود سکوت کرد و این یک بحث جدی است و کار مهم حکمرانان، ارائه درست روایت اول است و اصرار دارم به روایت اول توجه شود؛ گفت: 90 درصد قضاوت انسان در مواجهه اول با یک پدیده شکل می گیرد و به همین دلیل روایت اول بسیار مهم است.

 

 

رئیس فضای مجازی کشور خاطرنشان کرد: کار مشکل حکومت داران، روایت اول است که باید درست باشد و نظام اداری ما باید یاد بگیرد به فوریت پاسخ بدهد؛ پنهان کاری را کنار بگذارد؛ مسئولیت پذیر بوده و باور به شفافیت داشته باشد زیرا نمی توانیم حکومت ساکت باشیم وقتی 80 میلیون نفر دوربین به دست و متصل به شبکه جهانی داریم و اگر ساکت باشیم صحنه قدرت نرم را باختیم.

 

 

وی اظهار کرد: بزرگترین لطمه ای که در جریان اغتشاشات اخیر خوردیم؛ نارسایی در ارائه روایت بود و دشمن از کثیف ترین روش ها در جعل روایت استفاده کرد و دهها دروغ گفت زیرا عده ای مأمور به جعل، دروغ، دامن زدن به بی هویتی و... هستند در حالیکه مردم امین ما هستند و جمهوری اسلامی بر دوش مردم و با خون مردم خلق شده و حیات آن مبتنی بر فداکاری و شهدا است و خون شهید سلیمانی هنوز خشک نشده و نمی توانیم از پایگاه طبیعی نظام و منشاء قدرت سخت و نرم نظام(مردم) غافل بشویم.

 

 

فیروزآبادی ادامه داد: در فضای مجازی به دلیل سکوت، معارضین بیش از اندازه واقعی خود هستند و آنها تحفظی در جعل خبر ندارند و بسیج جهانی در خدمت آنها قرار گرفته که می توانند معادله را به شدت تغییر بدهند و می بینیم نمایش حوادث و بزرگنمایی که در دو ماه اخیر در فضای مجازی صورت گرفت اعوجاج خیلی زیادی دارد.

 

 

وی حجم اقدامات علیه نظام در این دو ماه را کم سابقه توصیف و بیان کرد: آنها هیچ مانعی در انتشار اخبار دروغ نداشته و حملات سایبری بسیار گسترده بوده و اقداماتی که شرکت های بزرگ کردند اما علیرغم خواست دشمن در این مدت شبکه ارتباطی و خدمات دیجیتالی کشور فعال بوده و می خواستند ملتی را با اخبار جعلی به خیابان بکشانند که اتحاد ملت و تدابیر از قبل اندیشیده شده مؤثر بود.

 

 

رئیس فضای مجازی کشور تأکید کرد: تولید محتوا و جهاد تبیین را به عنوان وظیفه شرعی و ملی تلقی کنیم و دفاع از هویت و قلمروهای خود در فضای مجازی را غِنا ببخشیم و این گام بزرگ را باید برداشت تا در آینده با چند خبر راست و دروغ سناریو طراحی نکنند و تبلیغات وسیع انجام ندهند و خدمات عمومی مردم را مختل نکنند‌.

 

 

وی افزود: توسعه در زیرساخت ارتباطی و اطلاعاتی با اراده حکومت بوده و ادعا دارم در اقتصاد دیجیتال از کشورهای توسعه یافته هستیم اما ارقام عجیبی از ضرر اقتصاد دیجیتال در روزهای اخیر در کشور اعلام می شود.

 

 

فیروزآبادی با تأکید بر اینکه ما می خواهیم همه پلتفرم ها باز باشد؛ تصریح کرد: جمهوری اسلامی و مصوبات شورای عالی فضای مجازی و اسنادی که داریم نشان می دهد از مزایای تکنولوژی برای داشتن یک زندگی با عزت و مرفه طرفداری کردیم و در استان کرمان توصیه می کنیم توسعه پلتفرم های مختلف به دلیل وجود نیروی انسانی مناسب، دانشگاه ها و کمبودهایی مثل منابع آبی و... توسعه اقتصاد دیجیتال باید در اولویت و حمایت قرار بگیرد.
 


 

وی تأکید کرد: پاسخ به اخبار جعلی حتماً در کشور ساماندهی شود و باید فضایی باشد که اخبار جعلی نتواند نقش کنونی را داشته باشد و باید سالم زیستن در فضای مجازی را یاد بگیریم زیرا آسیب های فضای مجازی 10 برابر است و همانطور که در فضای فیزیکی یاد می گیریم به عنوان یک شهروند زندگی مصون اجتماعی، اقتصادی و سیاسی داشته باشیم، باید یاد بگیریم در فضای مجازی چگونه سالم زیست کنیم و دولت نیز باید مانند فضای فیزیکی شرایط امنیت در فضای مجازی را فراهم بکند.

 

 

رئیس فضای مجازی کشور با بیان اینکه نظر مقام معظم رهبری و شورای عالی فضای مجازی، توسعه فضای مجازی کشور در تمام حوزه ها با رعایت استقلال و امنیت است؛ گفت: شاخص های توسعه فضای ما شاخص های خوبی از لحاظ ضریب نفوذ و استطاعت پذیری مردم و استفاده از ظرفیت های فضای مجازی است و اینکه اقتصادمان را در این سطح بیاوریم که فقط در حد دو پلت فرم باشد، این جفا به ملت و توانایی ها است.

 

 

وی در پایان اعلام کرد: در دولت سیزدهم توسعه اقتصاد دیجیتال در رأس برنامه ها است و دولت اخیراً هم مصوبه ای در این باره داشته است.

 

کد خبر 1235708

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha