به گزارش خبرنگار شبستان، در ادامه جلسه علنی یکشنبه 27 فروردین مجلس و پس از پس گرفتن امضای طراحان استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جواد جهانگیرزاده، نماینده ارومیه گفت: حقوق استیضاحکنندگان محفوظ است اما همانگونه که هیئترییسه در سؤال از رییسجمهور علیرغم اینکه 10 نفر امضایشان را پس گرفتهاند آن را مطرح کرد در مورد استیضاح نیز باید شأن مجلس حفظ شود.
وی که تذکر خود را بر اساس بند 11 ماده 23 مطرح میکرد با اشاره به سخنان توکلی گفت: آقای توکلی میگوید میخواهیم شأن مجلس حفظ شود اما این چه شأنی است که یک سری قالبها و ادبیات جدید همانند مسئله حکمیت در مجلس شکل میگیرد.
وی با بیان اینکه از اصطلاحاتی همانند حکمیت به کیفیت کار مجلس آسیب میرساند، یادآور شد: چرا با اخذ نظر مشورتی از فلان نماینده این شائبه در ذهنها ایجاد میکنید، درست است دوستان ما انقلابی هستند اما این بحث مهندسی خوبی برای آینده مجلس نیست.
وی با تأکید بر اینکه هیئترییسه مجلس باید از شأن مجلس دفاع میکرد، گفت: آقای توکلی میگوید اگر مرتضوی استعفا ندهد ما مجددا استعفا را مطرح میکنیم. مگر در قواعد حقوقی نیز اگر کسی قسم به شرف یاد کند، پذیرفتنی است و آیا این از لحاظ حقوقی درست است؟
نماینده ارومیه تصریح کرد: درست است استیضاح حق نماینده است و حتی میتواند امضایش را پس بگیرد اما این هم حق مجلس است که اگر کسی به قولاش پایبندی نکرد هیئترییسه ابزاری نباشد که بتواند اهدافاش را پیگیری کند.
لاریجانی خطاب به جهانگیرزاده گفت: به هر حال استیضاحکنندگان متقاعد شدهاند که امضایشان را پس بگیرد و از نظر شکلی تذکر شما به هیئترییسه وارد نیست زیرا ما از نظر آییننامه اگر امضاکنندگان استیضاح امضایشان را پس بگیرند دیگر نمیتوانیم آن را مطرح کنیم.
وی یادآور شد: اینکه در پایان عمر مجلس هستیم و ما بحث بودجه را داریم و بتوانیم بحث استیضاح را مجددا مطرح کنیم چنین چیزی امکانپذیر نیست.
علیرضا زاکانی، نماینده تهران و یکی از طراحان استیضاح شیخالاسلامی در تذکری با انتقاد از سخنان نمایندگان مبنی بر سیاسیبودن استیضاح گفت: اگر جمع استیضاحکنندگان که به درخواست مرتضوی ساعتها وقت گذاشتهاند و در جلسات اعلام شد که این جلسات به نمایندگی از طرف استیضاحکنندگان نیست و در جلسه بارها ذکر میشد که استیضاح به نمایندگی از استیضاحکنندگان نیست، مطرح شده است کاملا درست است.
وی با اشاره به سخنان جهانگیرزاده مبنی بر اینکه عدهای میخواهند ادبیات جدیدی را وارد مجلس کنند، گفت: کسی نمیخواست ادبیات جدیدی را وارد مجلس کند زیرا فردی درخواست کرد که موضوعات را مطرح کند و هم از نظر اخلاقی و هم منشی که امام فرمودند این موضوع ایجاب میکرد که حرف وی را بشنویم و اسناد وی را مرور کنیم.
وی ادامه داد: ماحصل رسیدگی و درخواستی که مرتضوی داشت این بود که آقای توکلی به این موضوع رسیدگی کند و اگر آقای توکلی بر اساس اسناد و توضیحات به این نتیجه رسید که مرتضوی دیگر بر آن جایگاه نباشد، وی استعفا میدهد و موضوع منتفی میشود.
زاکانی ادامه داد: این مسیر دنبال شد و مرتضوی اسنادی را به آقای توکلی ارایه داد اما بعد از آن نیز درخواست جلسه کرد و بعد از آن جلسه درخواست کرد که اگر آقای حداد نیز این موضوع را بررسی کند و این کار را دنبال کند و به این نتیجه برسد که مرتضوی نباشد پس وی کنار میرود.
نماینده مجلس یادآور شد: جلسه با آقای حداد تشکیل شد و هم بنده و هم آقای مرتضوی صحبتهایمان را کردیم و آقای حداد خیراندیشی کرد و گفت مصلحت کشور این است که شما استعفا دهید و مرتضوی نیز استعفای خود را در دو نسخه نوشت و گفت یکی را تحویل رییسجمهور و دیگری را تحویل وزیر میدهد و آنجا امضا کرد که اگر آنها قبول نکنند یا بکنند دیگر در تأمین اجتماعی نمیماند.
وی خاطرنشان کرد: در دو سه نوبت آقای مرتضوی به آقای حداد عادل تلفن کرد و اعلام کرد که دیگر در این منصب نمیماند، با این اوصاف اگر ما لجبازی میکردیم و استیضاح را مطرح میکردیم آیا به مصلحت کشور و نظام بود؟
لاریجانی در پاسخ به تذکر زاکانی خاطرنشان کرد: بحث را خاتمه دهید و دیگر ادامه ندهید.
پایان پیام/
نظر شما