به گزارش خبرنگار شبستان، در ادامه تذکرات نمایندگان در پسگرفتن امضاهای طراحان استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه علنی یکشنبه 27 فروردین بهروز جعفری، نماینده سمیرم در اخطار قانون اساسی و با استناد به اصل 89 گفت: هر چند استیضاح حق نمایندگان است و به دلیل انتصاب آقای مرتضوی بوده است اما اگر خاطرتان باشد در استیضاح وزیر خارجه هم چنین اتفاقی افتاد و وقتی معاون مربوطه کنار رفت عدهای همچنان اصرار به استیضاح داشتند که در جلسهای که با مقام معظم رهبری داشتیم ایشان تلویحا اعلام کردند که وقتی اصل استیضاح منتفی است دیگر استیضاح نباید مطرح شود.
وی اظهار کرد: در حال حاضر نیز اصل استیضاح منتفی شده است و از دستور کار خارجشدن استیضاح در مجلس بهترین تصمیمی است که گرفته شده است.
وی با تشکر از طراحان استیضاح که امضای خود را پس گرفتهاند، خاطرنشان کرد: طراحان استیضاح بهترین کار را در شرایط کنونی انجام دادند.
لاریجانی در پاسخ به این تذکر جعفری گفت: تذکرات شما به چیست؟ اگر ما خلاف قانون عمل کردیم باید اخطار و یا تذکر دهید و در حال حاضر که هیئترییسه خلاف قانون عمل نکرده است. پس اگر میخواهید تشکر کنید جایش اینجا نیست.
در ادامه، محمدرضا خباز، نماینده کاشمر نیز با استناد به اصل 3 قانون اساسی در اخطاری خطاب به استیضاحکنندگان گفت: ما از ابتدا نیز با این روش استیضاح مخالف بودیم.
وی با بیان اینکه دوستان بیش از یک ماه کشور را به چالش کشاندند و هزینه زیادی را برای کشور ایجاد کردند، اظهار کرد: اگر قرار بود مسئله استیضاح با اصل حکمیت خاتمه یابد باید این کار را روز اول انجام میدادند نه اینکه استیضاح چنین هزینه سنگینی را برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به وجود آورد و سپس آقایان به فکر حکمیت بیفتند.
خباز تصریح کرد: این استیضاح سیاسی بود و هدفاش اصلاح امور نبود و قطعا هیئترییسه مجلس باید جلوی آن را میگرفت.
لاریجانی در پاسخ به این تذکر خباز گفت: نمیتوانستیم جلوی آن را بگیریم.
خباز در ادامه تأکید کرد: آقایان هر وقت دلشان میخواهد استیضاح را مطرح میکنند و کشور را درگیر چنین چالشی میکنند و حیثیت مجلس را نیز به بازی میگیرند و سپس آن را پس میگیرند، این در حالی است که ما حق نداریم با حیثیت مجلس بازی کنیم.
لاریجانی در پاسخ به این تذکر خباز گفت: قبل از عید آقایان اصرار به استیضاح داشتند که من به آنها گفتم بهتر است بحث استیضاح را بعد از تعطیلات که همه فکرهایتان را کردید و اگر همچنان مصر بودید، انجام دهید و در واقع ما نمیتوانستیم جلوی آن را بگیریم.
نادر قاضیپور، نماینده ارومیه نیز با استناد به بند 11 ماده 23 آییننامه داخلی مجلسی در تذکری گفت: مدت یک ماه است مجلس، هیئت دولت و جامعه ایران در کش و قوس پدیدهای به نام استیضاح است.
وی اظهار کرد: گرچه برخی بر این اعتقاد بودند که غرض از استیضاح نیمنگاهی به انتخابات آینده تهران و انتخاب هیئترییسه مجلس نهم است و انگار همینگونه بود.
وی ادامه داد: میگویند آقای مرتضوی قصد استعفا دارد اما این چه قصدی است که هنوز به وزیر اعلام نشده است و آیا از منظر حقوقی و اخلاقی این حرف قابل اعتماد است.
وی یادآور شد: بازی با کرامت، عزت مجلس و مردم با چه بهایی است؟ اگر استعفای مرتضوی را قرائت کنند ما حرفی نداریم اما اگر فردا مرتضوی به محل کارش برود ما چه تضمینی داریم و چه کاری از دستمان برمیآید.
لاریجانی خطاب به وی گفت: اینکه در حال حاضر استعفای وی داده شده است یا نه محل بحث ما نیست. استعفای وی کتبی اعلام نشده است اما گویا وی تعهد شفاهی دارد که کنار برود.
پایان پیام/
نظر شما