الارشاد ولادت امام کاظم (ع) را در ماه صفر نمی داند

مدیر گروه تاریخ و سیره مرکز مطالعات حوزه گفت: شیخ مفید در کتاب "الارشاد" خود ولادت امام موسی کاظم(ع) را هفتم ماه صفر ذکر نکرده است.

حجت الاسلام و المسلمین امیر علی حسنلو، مدیر گروه تاریخ و سیره مرکز مطالعات حوزه به خبرنگار شبستان گفت: یکی از معتبرترین و متقن ترین منابعی که در رابطه با زندگی و شرح حال ائمه معصومین (ع) در اختیار ما قرار دارد، کتاب "الارشاد" شیخ مفید است.
وی با اشاره به این نکته که آثار شیخ مفید به دلیل آن که زمان حیات شیخ نسبت به سایرعلما و برزگان شیعه به زمان حضور امام معصوم در جامعه نزدیک تر بوده است و با توجه به دقت نظر و تعهدی که وی در ثبت و ضبط مطالب داشته از اعتبار و جایگاه ویژه ای در میان منابع برخوردار است گفت: با توجه به این موضوع اگر پیرامون ولادت امام موسی بن جعفر(ع) در روز هفتم صفر، مدرک و منبعی در اختیار شیخ مفید بود بدون تردید این مطلب توسط وی ذکر می شد در حالی که آنچه در این خصوص در "الارشاد" ذکر شده آن است که ولادت حضرت کاظم (ع) در روستای ابواء میان مکه و مدینه درسنه 128 هجری قمری بوده است. در این مطلب به روز یا ماه ولادت حضرت اشاره ای نشده است.
حجت الاسلام حسنلو افزود: ولادت امام محمد باقر (ع) در سوم ماه صفر نیز بنا بر یک روایت نقل شده است اما آنچه در این مورد مشهور و معتبر است، ولادت ایشان در ماه رجب است.
وی درباره شهادت امام حسن مجتبی(ع) در 7 صفر گفت: کفعمی در روایتی شهادت کریم اهل بیت(ع) درهفتم ماه صفر را نقل کرده است در کتاب دروس شهید نیز7 صفر به عنوان روز شهادت حضرت مطرح شده است اما شیخ طوسی زمان آن را روز 28 صفر می داند یعقوبی نیز درتائید نظر شیخ طوسی اواخر صفر را به عنوان زمان شهادت حضرت امام حسن مجتبی(ع) بیان می کند.
مدیر گروه تاریخ و سیره مرکز مطالعات حوزه شرایط سیاسی- فرهنگی و اجتماعی حاکم در زمان حیات ائمه همچنین برخی وقایع و رویدادهای تاریخی را عامل بروز این اختلاف نظرها و نقل قول های متفاوت دانست و گفت: براساس شواهد تاریخی در زمان حکومت امویان و عباسیان ائمه اطهار(ع) و شیعیان در تقیه و اختفاء زندگی می کردند و ارتباط مردم با امامان نیز بسیار محدود و تحت مراقبت شدید بوده است به همین دلیل برخی ازجزئیات مهم تاریخ تشیع از جمله تاریخ دقیق ولادت یا شهادت ائمه(ع) یا فرزندان آنها با اختلاف نظر ثبت و ضبط شده است.
وی با اشاره به وقوع برخی حوادث ناگوار فرهنگی - اجتماعی در طول تاریخ افزود: حتی با فرض ثبت دقیق این مسایل، بسیاری از آثار و منابع اصیل شیعه در جریان آتش سوزی ها یا تخریب اماکن مقدس مذهبی توسط دشمنان از بین رفت و به دست شیعه نرسید چه بسا با وجود این منابع بسیاری از اختلاف نظرها در این زمینه به وجود نمی آمد.
 

پایان پیام/

کد خبر 12340

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha