به گزارش خبرگزاری شبستان، عباس جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران صبح شنبه در مراسم تودیع و معارفه سرپرستان دادسرای ویژه رسیدگی به جرائم رایانه ای با اشاره به حضور چشم گیر مردم در عرصه انتخابات در اسفند ماه سال گذشته گفت: آنقدر فضای تحریمها علیه انتخابات زیاد بود که برخی دوستان هم بر این باور بودند ممکن است اتفاقی رخ دهد ولی همانطور که شاهد بودیم در ساعات پایانی رای گیری یکی از سران فتنه مجبور شد در انتخابات شرکت کند و توصیه من به سایر سران فتنه داخل کشور این است که دامان انقلاب برگردند و هنوز دیر نشده است.
جعفری دولت آبادی با بیان اینکه ورود اینترنت از سال 1970 به جهان هم مخرب و هم مفید بوده است گفت: جهان سوم بر اساس اعتقادات مذهبی و رسوم بومی خود پیش می روند در حالی که فضای اینترنت این اعتقادات هدف گرفته است ولی کشورهایی مانند چین و هند با راهکارهای ویژه در حال مقابله با این تهدید هستند.
وی افزود: اقدام مقام معظم رهبری برای تشکیل شورای عالی مجازی نشان دهنده دقت مسئولان نظام در مقابله با تاثیرات مخرب فضای مجازی در کشور است که دادسرای ویژه رسیدگی به جرائم رایانه ای هم باید سهم خودش را در این جهاد ایفا کند.
دادستان تهران شکستن حریمهای خصوصی افراد، کلاهبرداریهای اینترنتی و انتشار بی عفتی ها را از مهمترین جرائم اینترنتی عنوان کرد و افزود: امیدواریم با تشکیل شورای عالی مجازی و عملکرد مطلوب دادسرای جرائم رایانه ای بتوانیم نقش تاریخی را در این برهه از زمان ایفا کنیم.
جعفری دولت آبادی در مورد اعتراض برخی به دلیل فیلتر شدن سایتها گفت: افراد رسانه ای می دانند که سایتها باید بر اساس قوانین موجود در کشور فعالیت کنند هر چند می شود با برخی فناوریها کاری کرد که سایت بالا نیاید ولی ما اگر ببینیم سایتی بر خلاف قانون کار می کند فیلتر می کنیم و این اقدامی پیشگیرانه است.
وی همچنین عدم ثبت سایتها را یکی از مشکلات مهم در عرضه فضای مجازی عنوان کرد و افزود: اگر تمامی سایتها ثبت شده و نام مدیران آنها مشخص باشد بهتر و سریعتر می توان به پرونده های تخلفاتی آنها رسیدگی کرد و این کار الزامی است. سایتها باید بدانند که هر چیز را نمی توان منتشر کرد و بهترین شیوه حرکت در مدار قانون است ولی متاسفانه برخی سایتها به خصوص در انتخابات دور اول مجلس نهم به جایگاه مبارزات انتخاباتی تبدیل شده و مطالب مجرمانه منتشر می کردند.
پیشنهاد دادستان تهران برای تشکیل ستاد جرائم خاص رایانه ای و اینترنتی
دادستان تهران در ادامه صحبتهای خود پیشنهاد داد که مسئولان عالی کشور با تشکیل ستاد جرائم خاص اینترنتی و رایانه ای دستگاههای زیرمجموعه با امور رایانه ای و فضای مجازی را دخیل کرده تا بتوان بهتر و سریعتر جرائم رایانه ای را رصد کرد.
وی در ادامه از 3 برنامه دادستانی در سال 91 سخن گفت و افزود: نظارت بر زندانها و ملاقات چهره به چهره دادستانها با زندانیان، اجرای سریع احکام و افزایش نظارتها در تمامی حوزه ها و کارکنان از مهمترین برنامه های دادستانی در سال جاری خواهد بود.
دادستان تهران در ادامه سخنان خود اعلام کرد که در سال جدید ساز و کارهای تشکیل دادسرای ویژه رسیدگی به جرائم انرژی و نفت تشکیل می شود.
پایان پیام/
نظر شما