به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد عرب، مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرایان اظهار داشت: این بررسی باستان شناسی در اولین روزهای اسفند ماه 1390 آغاز شد و پس از حدود یک ماه کار میدانی و پیمایش منطقه به پایان رسید.
وی افزود: هیئت باستان شناسی متشکل از پنج نفر باستان شناس با تخصص های مختلف بود که با هماهنگی و مشارکت اداره کل میراث فرهنگی استان و نمایندگی سرایان این مهم به انجام رسید.
به گفته عرب، ماحصل بررسی مذکور ثبت و ضبط حدود 170 اثر باستانی و تاریخی ارزشمند در محدوده بخش مرکزی و آیسک بود، که از این تعداد حدود 90 اثر جدید کشف شد.
وی افزود: آثار کشف شده، متنوع و شامل بناهای مذهبی و غیر مذهبی، تپه ها و محوطه ها، سازه های آبی، دخمه های زیرزمینی و حتی درختان کهنسال می شود.
عرب اذعان داشت: قدمت این آثار از دوران پیش از تاریخ تا دوران اسلامی متأخر، متغیر است و بررسی های اولیه وجود محوطه هایی مربوط به دوران سنگ را تأیید می کند، هر چند این مورد باید با تخصص و مطالعۀ بیشتری دنبال شود.
به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی خراسان جنوبی، وی اظهار داشت: علاوه بر این، کشف محوطه هایی مربوط به هزاره های سوم و چهارم قبل از میلاد بدون شک مورد تأیید است هر چند در مورد وجود محوطه های تاریخی کمی باید با احتیاط بیشتری سخن گفت، اما با این حساب وجود این گونه آثار و نیز محوطه های چند دوره در محدودۀ مورد نظر غیر قابل اغماض است و نکتۀ مهم وجود فراوان آثار دوران اسلامی بالاخص قرون میانی و متأخر است.
عرب افزود: وجود فراوان آب انبار یا بهتر بگوییم حوض انبار بدون شک یکی از شاخصه های مهم شهرستان سرایان بوده و به همین دلیل است که شهرستان سرایان در منابع به شهر آب انبارها مشهور است در این میان حدود 60 حوض کشف شد و این نشان می دهد که در گذشته این منطقه در مسیر عبور کاروان ها قرار داشته است.
پایان پیام/
نظر شما