تعامل حوزه و دانشگاه، ضرورتی فراتر از تعارفات

هفته ای که سپری شد، شهر قم بسان بسیاری از هفته های سال، پذیرای مسئولان بلندپایه کشوری بودکه برای زیارت حرم مطهر کریمه اهل بیت(ع) و نیز دیدار با علما ومراجع و احیانا شرکت درهمایش ها و نشست هایی به قم می آیند.

خبرگزاری شبستان//قم

 

هفته ای که سپری شد، شهر مقدس قم بسان بسیاری از هفته های سال، پذیرای مسئولان بلندپایه کشوری بود که برای زیارت حرم مطهر کریمه اهل بیت (ع) و نیز دیدار با علما و مراجع تقلید این شهر و احیانا شرکت در همایش ها و نشست هایی به شهر علم و فقاهت می آیند.

این هفته اما مسئولان رده بالای آموزش عالی کشور، از پایتخت عزم قم کردند تا رسانه های جمعی از تردد سیاست گذاران و برنامه ریزان ارشد دانشگاهی در قم خبر دهند.

 

سه شنبه هفته گذشته، کامران دانشجو، وزیر علوم به دیدار علما و مراجع تقلید قم شتافت و ضمن ارایه گزارشی از وضعیت کلی آموزش عالی کشور، شنوای رهنمود بزرگان دیانت و فقاهت کشور بود.

 

فرهاد دانشجو که در آغاز دوران مدیریتی خود بر دانشگاه آزاد اسلامی قرار دارد نیز چندی پیش تر، میهمان اهالی قم بود. دانشجو نیز در دیدارهای خود با علما و مراجع بر لزوم تعامل هر چه بیشتر این دانشگاه بزرگ با حوزه های علمیه سراسر کشور به ویژه حوزه علمیه قم تاکید کرد.

 

و در نهایت آنکه پنجشنبه گذشته نیز، اعضای شورای گسترش آموزش عالی کشور، متشکل از تنی چند از معاونین وزیر علوم و روسای برخی از دانشگاه های اصلی کشور، به قم آمدند و با برخی از علما و مراجع تقلید این شهر دیدار کردند.

 

«لزوم اطلاع رسانی بهتر و قوی تر پیشرفت های علمی و دانشگاهی کشور در سطح دنیا و تقدیر از تلاش های مسئولان، اساتید و دانشجویان در این باره»، «تاکید بر اسلامی سازی دانشگاه ها از طریق آسیب شناسی کارشناسانه در سه بخش برنامه ها، کتب و اساتید »، «تلاش در مسیر حل مشکلات فرهنگی موجود در دانشگاه ها»، «عدم دخالت نگاه سیاسی به مسایل علمی و پژوهشی در دانشگاه ها»، «ضرورت تجهیز دانشگاهیان به سلاح علم توام با تعهد و معرفت دینی به منظور پاسخ به شبهات و تهاجمات دشمن»،« چاره اندیشی مسئولانه برای مفاسدی که از ناحیه اختلاط دانشجویان ایجاد می شود» و ... محورهای اصلی در بیان نقطه نظرات عالمان دینی را در این جلسات و نشست ها تشکیل می داد.

 

ناگفته پیداست که برگزاری این قبیل نشست ها و دیدارها، خود می تواند زمینه ساز تعاملاتی فراگیر و تاثیرگذار بین دو قشر مهم حوزه و دانشگاه باشد، به شرط آن که تنها به این میزان اکتفا نشود و به خصوص در عرصه اسلامی سازی دانشگاه ها و تهیه نقشه جامع توسعه و پیشرفت همه جانبه کشور ، حوزویان و دانشگاهیان در تعاملی وحدت آفرین به طراحی الگو پرداخته و خود البته در مقام منتقدی دلسوز، به شناسایی و رفع خلاها و نقاط کور در این باره اهتمام ورزند.

 

بی شک یکی از لوازم شکل گیری وحدت حقیقی حوزه و دانشگاه، رسیدن بزرگان و افراد تاثیرگذار این دو نهاد به یک درک و فهم متقابل است تا از پسِ این فهم مشترک، بتوان به ضرورت همفکری و ارتباط حوزه و دانشگاه دست یافت و بدین طریق راهکارها را شناخت و آنها را عملیاتی نمود.

 

جز این اگر باشد، لاجرم به تعبیر یکی از مسئولان ارشد وزارت علوم، وحدت حوزه و دانشگاه تنها خلاصه می شود در سلام و احوالپرسی حوزویان و دانشگاهیان در یک روز بخصوص(27 آذر به عنوان سالروز وحدت حوزه و دانشگاه) تا سالی دیگر و همایش و نشستی.

 

شرایط و اقتضائات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور در برهه کنونی به خصوص، ایجاب می کند که یکی از آرزوها و مطالبات امام و رهبری مبنی بر تعامل و وحدت حوزه و دانشگاه، شکل عمیق تر و کاربردی تر به خود بگیرد و از تعارفات معمول و کلیشه شده خارج شود.

 

یقینا آن هنگام است که هم می توان به تحقق اسلامی شدن دانشگاه ها و نیز به روز شدن حوزه های علمیه بیش از پیش امیدوار بود و هم آنکه شاهد تحولی اساسی در علوم دانشگاهی به ویژه در حوزه علوم انسانی باشیم.انشاالله

 
پایان پیام/

کد خبر 123252

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha