بعد از انتخابات نقش رهبری خردمندانه جلوه گر می شود

بعد از جنگ مهمترین انشقاق فتنه 88 بود؛ برای اینکه موج رسانه ای عظیم ابتدای فیلم و نفوذ وجود دارد، آدمهایی که باید به میدان می آمدند جلو نیامدند و کاری انجام ندادند در اینجا نقش مقام معظم رهبری برجسته می شود....

به گزارش خبرنگار شبستان، ابوالقاسم طالبی در بخش دیگری از برنامه هفت در مورد مسائلی که باعث دعوای آن روزهای سال 88 می شود گفت: باید توجه کنیم که چه مسائله ای باعث دعوت در خیابان ها می شود که این موضوع را در فیلم به وضوح نشان داده ام حتی یک خانواده کوچک را در نظر گرفتم که در آن خواهر و برادری که قیافه های موجهی نیز داشته اند بر سر مساله ای کوچک دعوا می کنند و خواستم که این بحث و دعوا را از طریق این خانواده در فیلم نشان دهم.

 

مسعود فراستی: در فیلم می بینیم که 4 گروه جانور و بتمن همه جا را تخریب می کنند و در تظاهرات ها جلوی مردم هستند و خط می دهند. اینکه اینها این کارها را انجام داده اند و اینکه اینقدر به این ها پرداخته شود برایم قانع کننده است چرا که نگاه ملی بر فیلم حاکم می شود. در فیلم در شرایطی قرار می گیریم که چند نفر محدود می توانند شهر را به هم بریزند رهبری ماجرا را در دست بگیرند.

 

ابوالقاسم طالبی: بعد از جنگ مهمترین انشقاق در کشور فتنه 88 بود؛ برای اینکه موج رسانه ای عظیم ابتدای فیلم و نفوذ وجود دارد، آدمهایی که باید به میدان می آمدند جلو نیامدند و کاری انجام ندادند در اینجا نقش مقام معظم رهبری برجسته می شود و رهبری خردمندانه جلوه پیدا می کند اوباش و افرادی که خارج از کشور هستند اوضاع را به خط قرمز نزدیک کرده اند هر جا که در تاریخ دشمن موفق به انشقاق در کشور شد همین اوضاع حاکم بود.

 

اینها همه تحقیقاتی بود که انجام داده اند، 500 ساعت فیلم تظاهرات دیده اند و متوجه شدم که سوال واحدی برای همه وجود داشت؛ مرجعیت مراجع دکترها، استادهای دانشگاه، همه تنزل طلبی کردند یا سکوت کرده اند و یا دولبه حرف زده اند که همین باعث ضربه خوردن ما شد ما با تکذیب نمی توانیم چیزی را پیش ببریم به همین دلیل صحنه دستگیری یک درجه دار نیروی انتظامی را در فیلم نشان داده ام.

 

مسعود فراستی: وضعیت سران و نفوذ آنها را توضیح دادیم و بالاخره به اینجایی می رسیم که خود پدیده وجود داشت در فیلم گفته می شود که لغت تقلب را افراد دیگری به مردم خط داده اند. آیا حرفهای به اصطلاح مدرن و سنتی خواهر و برادر و همچنین دعوای آنها موردنظر شما بود؟

 

ابوالقاسم طالبی: قبل از انتخابات در همه جای دنیا شور و هیجان وجود دارد این اتفاق در خیابانهای ما هم قبل از انتخابات افتاد و قرار نبود که دعوا بین سنت و مدرنیته یا غرب و شرق باشد مساله این بود که بین خواهر و برادری، کینه و نفاق ایجاد می شود بنابراین قرار بود یک نفر رییس جمهور شود و سه نفر دیگر به وی تبریک بگویند اما عده ای در این گیرودار با رهبری افراد دیگر اوضاع را به دعوا کشیده اند و خیلی از ما نیز به خاطر این دعوا کنار کشیده ایم و تنها چند نفری در وسط میدان بودند که البته آنها نیز دست نشانده شده بودند.

 

مسعود فراستی: شعارها از طرف احمدی نژاد به سمت عدالت است و از طرف میرحسین موسوی در مورد آزادی است آیا در این مورد قصد خاصی داشتید؟

 

ابوالقاسم طالبی: در فیلم برای روی این موضوعات کار نکردم چرا که نمی خواستم زخمی را که التیام یافته باز کنم اما انقدر در فیلم دقت کردم که حتی نرده های جلوی سینما بهمن در خیابان انقلاب را مثل آن زمان ساختم ریتم فیلم تند است چرا که باید ریتم تندی داشته باشد و اتفاقات خیلی سریع روی دهد اصلاً خاصیت فیلمهای اکشن و این نوع فیلم به سمت و سوی ریتم تند است.

 

مسعود فراستی: جاسوس اصلی در وزارت اطلاعات چرخش های زیادی دارد منتها داده های کافی به مخاطب داده نمی شود در واقع ترفندی در فیلم داشتیم اما قانع کننده نیست و در واقع داده های کافی در فیلم تعبیه نشده که مخاطب موضوع جاسوس اصلی را متوجه شود.

 

ابوالقاسم طالبی: تمام سعی ام را کردم که مردم تا آخرین لحظه متوجه جاسوس اصلی نشوند اما حرف شما نیز درست است. در واقع عنصر غافلگیری بیشتر در فیلم حاکم شده است.

 

مسعود فراستی: در بخشی از صحنه های پایگاه بسیج این قشر را خیلی مظلومانه نشان داده اید تیپی که در اینجا نشان داده می شود یادآور افرادی است که در جنگ کشته شده اند اما این موضوع با آنچه که در بیرون وجود دارد قانع کننده نیست. آیا این تصویری آرمانگرایانه از بسیج است یا تصویری واقعی و یا تصویری ذهنی؟

 

ابوالقاسم طالبی این مسائل همه به صورت واقعی اتفاق افتاده بود و همچنین بسیجیان هم واقعاً اینگونه رفتار می کنند همچنان که بسیجی ها در همه حالات ترور رسانه ای می شوند. 4 ساعت درگیری به صورت واقعی برای تصرف پایگاه بسیج در واقعیت اتفاق افتاده بود که ما همه را در فیلم نشان دادیم.

 

فراستی: اما تصویر بسیج و تصاویر کتک کاری منتطبق نیست؟

 

طالبی: در تحقیقاتم به این تصاویر رسیدم و وقایع فیلم من تا قبل از مقطع خطبه هاشمی است و من نیز تمام تلاشم را کردم که وحدت ملی را به نمایش بگذارم.

 

مسعود فراستی: قلاده های طلا فیلم موفقی است روحیه وحدت ملی را در یکی از رویدادهای سالهای اخیر حفظ کرده است و آن را به زبان سینما پیاده کرده و به مدیوم احترام گذاشته و ذهنیت مخاطب را نسبت به بتمن ها و شخصیتهای دیگر داستانی تغییر می دهد.

 

پایان پیام/

کد خبر 123228

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha