لباس متحدالشکل برای حجاج ایرانی دوخته می شود

رییس سازمان حج و زیارت گفت: پژوهشکده حج و زیارت در حال انجام مطالعات تحقیقاتی و کارشناسی در رابطه با لباس متحدالشکل برای زایران ایرانی است که در صورت تصویب، این طراح با تمام توان اجرا می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی لیالی، رییس سازمان حج و زیارت گفت: سازمان حج و زیارت خود را موظف می‌داند کلیه  امکانات و شرایط را برای اجرای امور فرهنگی مربوط به حج و زیارت فراهم کند.

وی با اشاره به هدف از سفرهای زیارتی تصریح کرد: هدف اصلی سفرهای زیارتی حج، عمره، عتبات و سوریه تاثیرگذاری فرهنگی و سیاست‌گذاری و اجرای این برنامه‌ها به عهده بعثه مقام معظم رهبری است. سازمان حج و زیارت نیز تمام تلاش خود را برای پشتیبانی از این طرح‌ها به‌کار می‌گیرد.

لیالی با اشاره به دغدغه بسیاری از روحانیون، مدیران و زائران در خصوص مسئله حجاب بانوان عمره‌گزار گفت: خوشبختانه حجاب بانوان ایرانی در عربستان بسیار خوب است اما موارد بسیار معدودی که وجود دارد باعث خدشه‌دار شدن چهره تشیع و نظام جمهوری اسلامی ایران می شود که باید تلاش کرد حتی این موارد نادر هم در میان بیش از 400هزار نفر بانوان زائر وجود نداشته باشد.

 

رییس سازمان حج و زیارت به تاثیر بسیار زیاد جلسات کاروان‌ها قبل و حین سفر اشاره کرد و گفت: بررسی ها نشان می دهد که تاثیر این جلسات بویژه جلسات پیش از سفر بسیار زیاد است و ضروری است روحانیون و مدیران محترم کاروان‌ها از این فرصت جهت ارشاد و اطلاع‌رسانی برای بانوان زائر استفاده کنند.

وی در رابطه با طرح لباس‌های یکسان برای زائران ایرانی خاطرنشان کرد: چندسال پیش این طرح برای نمونه در حج تمتع به مرحله اجرا گذاشته شد که به علت سلایق مختلف زائران و اقتضائات فرهنگی و اقلیمی زائران ایرانی موفقیت‌آمیز نبود. البته در زمینه لباس ملی در کشور نیز چنین مشکلی وجود دارد و هنوز نتوانسته‌ایم به تعریف مشخصی از حجاب برای بانوان برسیم.

وی درعین حال افزود: خوشبختانه پژوهشکده حج و زیارت در این زمینه مطالعات و تحقیقات کارشناسی خود را انجام می‌دهد و در صورت تصویب، سازمان حج و زیارت به یقین این طرح لباس متحدالشکل را برای زائران با تمام توان خود اجرایی خواهد کرد.

 

لیالی با اشار برخی انتقادها درباره وضعیت ناهنجار حجاب در آژانس‌های ثبت‌نام کننده از زائران ایرانی گفت:بیش از یک هزار و 400آژانش در سراسر کشور متولی ثبت‌نام و اعزام زائران به حج، عمره و عتبات هستند که از این تعداد هزار آژانس به مدیران کاروان‌ها تعلق دارد و مابقی آژانس‌های سیاحتی هستند.

وی افزود: در زمینه آژانس‌های وابسته به مدیران کاروان‌ها هیچ مشکلی وجود ندارد و از سوی سازمان حج و زیارت نظارت دقیقی بر عملکرد آژانس‌های سیاحتی طرف قرار داد داریم که برخی موارد نادر نیز برطرف شده است.

 پایان پیام/



 

کد خبر 123157

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha