به گزارش خبرگزاری شبستان، هیات ایرانی اعزامی به استانبول به ریاست سعید جلیلی صبح امروز از ساعت 11 به وقت محلی و 30/12 به وقت تهران تهران با نمایندگان گروه 1+5 دیدار کرده و مذاکرات خود را آغاز می کنند.
روز گذشته 25 فروردین، سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی در راس هیاتی وارد استانبول شد تا امروز در نشستی با گروه 1+5 (نمایندگان 6 کشور از شورای امنیت سازمان ملل) بر سر مسایل هسته ای کشورمان مذاکره کند.
بنابراین گزارش جلیلی و همراهانش پیش از شروع مذاکرات با نمایندگان اعزامی این کشورها دیدار و گفتگو کردند.
جلیلی صبح (جمعه) در رأس هیئتی وارد استانبول شد. عباس عراقچی، معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه و علی باقری معاون سیاست خارجی و امنیت بین الملل دبیر شورای عالی امنیت ملی جلیلی را در این سفر همراهی می کنند.
پس از هیات ایرانی شرکت کننده در مذاکره ، هیئت چینی نیز به سرپرستی معاون وزیر خارجه چین وارد استانبول شدند.
سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه نیز که پس از هیات ایرانی و چینی وارد استانبول شده بود، در بدو ورود به سرکنسولگری ایران در استانبول برای دیدار با علی باقری معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در جمع خبرنگاران در خصوص حق ایران برای انجام غنی سازی اورانیوم براساس معاهده NPT، گفت: براساس این معاهده جمهوری اسلامی ایران حق استفاده از انرژی هسته ای را داراست، البته این حق مسئولیت هایی را نیز به همراه دارد.
وی خاطرنشان کرد: به اعتقاد من باید به جای بزرگ کردن اختلافات به دنبال توافق به منظور حل موضوع باشیم.
ریابکوف در ادامه تصریح کرد که من هیچ مدرکی دال بر نظامی بودن فعالیت هسته ای ایران مشاهده نکردم.
معاون وزیر خارجه روسیه به نگرانی های جامعه بین الملل در خصوص برنامه هسته ای ایران هم اشاره کرد.
معاون وزیر خارجه چین نیز قبل از ریابکوف با حضور در سرکنسولگری ایران در استانبول با باقری دیدار و گفت وگو کرد.
بعد از آن نیز معاون وزیر خارجه چین و علی باقری معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان درباره دورنمای مذاکرات ایران و 1+5 گفت وگو کردند.
در این گفت وگوها نماینده چین بر ضرورت کاهش رویکرد خصمانه نسبت به ایران تاکید و ایده هایی درباره چگونگی حرکت به جلو ارائه کرد.
وی گفت: دور اول گفت وگوهاباید متمرکز بر تعیین اصول کلی و اهداف گفت وگو باشد تا یک شروع آرام از روند گفت وگوها را تضمین کند.
علی باقری نیز گفت که ایران با ابتکار عمل و رویکردی سازنده وارد مذاکرات شده است.
ماژائو شو و معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران عصر روز جمعه در محل کنسولگری ایران در استانبول با یکدیگر ملاقات کردند.
در این گفت وگوها نماینده چین بر ضرورت کاهش رویکرد خصمانه نسبت به ایران تاکید و ایده هایی درباره چگونگی حرکت به جلو ارائه کرد.
وی گفت: دور اول گفت وگوهاباید متمرکز بر تعیین اصول کلی و اهداف گفت وگو باشد تا یک شروع آرام از روند گفت وگوها را تضمین کند.
علی باقری نیز گفت که ایران با ابتکار عمل و رویکردی سازنده وارد مذاکرات شده است.
ریابکوف که مستقیما از اجلاس گروه هشت در واشنگتن به استانبول آمده بود، ضمن اشاره به مباحث مطرح در اجلاس مذکور، بر ضرورت تلاش همه طرف ها برای موفقیت گفت وگوهای استانبول تأکید کرد.
یکی دیگر از مهمترین دیدارهای شب گذشته حضور اشتون در ضیافت شام جلیلی بود. کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا جمعه شب با حضور در سرکنسولگری ایران در استانبول با سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و گفت وگو کرد.
همچنین در این دیدارها، اشمیت معاون کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شب گذشته با حضور در سرکنسولگری ایران در استانبول در آستانه نشست ایران و 1+5 با علی باقری معاون سیاست خارجی و امنیت بین الملل دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان دیدار و در خصوص جزییات اجرایی مذاکرات استانبول گفت وگو کردند.
سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با "احمد داود اوغلو"، وزیر خارجه ترکیه نیز دیدار کرد.
"علی باقری" در خصوص مذاکرات به خبرنگاران گفت: مذاکرات در یک روز برگزار شده و به روز دوم کشیده نخواهد شد.
مذاکرات ایران و گروه 1+5 قرار است امروز با حضور هیئتهایی از جمهوری اسلامی ایران، انگلیس، آمریکا، فرانسه، روسیه، چین، آلمان و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در استانبول برگزار شود.
به دنبال انجام چندین دور مذاکرات فشرده بین معاونان سعید جلیلی و کاترین اشتون، دو طرف با برگزاری دور نخست گفتوگوها امروز شنبه در استانبول و انجام دور بعدی آن در بغداد موافقت کردند.
همچنین قرار شد زمان برگزاری گفتوگوها در بغداد در پایان گفتوگوهای استانبول اعلام شود.
سعید جلیلی روز چهارشنبه 23 فروردین در نشستی خبری ضمن اعلام آمادگی ایران برای گفتوگوهای موفق و رو به جلو برای همکاریهای بیشتر ابراز امیدواری کرد طرف مقابل نیز با همین رویکرد وارد مذاکرات شوند تا این دور از گفتوگوها نتایجی داشته باشد که اعتماد ملت ایران را جلب کند.
جلیلی همچنین از ابتکارات جدید ایران در مذاکرات استانبول خبر داد و گفت: نمایندگان ایران با ابتکارهای جدید در مذاکرات شرکت خواهند کرد و امیدواریم کشورهای 1+5 نیز با رویکردهای سازنده وارد گفتوگو شود.
تاکنون سه دور مذاکره بین ایران و گروه 1+5 در ژنو و یک دور نیز در استانبول برگزار شده است.
تیر ماه 1387، مهر ماه 1388، آذر ماه 1389 به ترتیب مذاکرات ژنو یک، دو و سه برگزار و استانبول نیز در بهمن 1389 میزبان دور بعدی گفتوگوها بود.
پایان پیام/
نظر شما