آرامگاه عطار شعر فارسی گلباران شد

مراسم بزرگداشت شیخ فرید الدین عطار نیشابوری با سخنرانی حجت الله ایوبی رییس موسسه فرهنگی اکو و پیام سیدحسن موسوی رییس سازمان میراث فرهنگی در آرامگاه این عارف نامی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، آرامگاه شیخ فرید الدین محمد عطار نیشابوری ظهر امروز ( 25 فروردین) همزمان با سالروز این عارف فرهیخته و با ادای احترام اهالی فرهنگ و عطار شناسان گلباران شد.


دکتر حجت‌اله ایوبی، رئیس موسسه فرهنگی اکو در مراسم اظهار داشت: شخصیت‌های ایران در خارج از کشور دارای اعتبار فراوان هستند.

 

وی با بیان این مطلب که در کشورهای غربی همچون فرانسه اعم از سیاست‌مداران، مجریان تلویزیون و اقشار مختلف از شخصیت‌های خود چون ویکتور هوگو نامی نمی‌برند ولی تمامی آنها در صحبت‌های خود از اشعار خیام و عطار از نیشابور سخن می‌گویند، اضافه کرد: حتی نمایشنامه‌هایی با موضوعاتی برگرفته از منطق‌الطیر اجرا می‌کنند.

 

این نویسنده و پژوهشگر با بیان اینکه مردم آسیای میانه و قفقاز همه مفاخر ملی ما را می‌شناسند و به آنها احترام می‌گذارند، تصریح کرد: آنها بیشتر از ما ایرانیان، اشعار ما را از حفظ هستند؛ هرچند عطارشناسان بزرگ در ایران هستند.

 

رئیس موسسه فرهنگی اکو ادامه داد: وظیفه ماست که عطش کشورهای فارسی زبان را نسبت به عطار و دیگر مفاخر ایرانی سیراب کنیم و همچنین فرهیختگان همه کشورهای عضو اکو، پیگیر سخنان علمی و مراسم این روز بزرگ هستند.

 

همچنین در این بزرگداشت، پیام مهندس سیدحسن موسوی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی کشور قرائت شد.

 

رئیس سازمان میراث فرهنگی در پیام خود آورده است: باید شرح سفر مرغان به جانب سیمرغ را یادآوری و عرض کنم که با اتکال به الطاف حضرت حق و اتکا به توانایی‌های خویشتن هر خاره‌‌ای در دستان معجزه‌گر ملت ایران موم می‌شود و کید و تزویر دشمنان اسلام به حول و قوه الهی به خودشان برخواهد گشت؛ در جهانی که ظلم و بیداد کران تا کران آن را فراگرفته است.

 

منطق‌الطیر او، شرح کشف توانایی‌های آدمی است و سفری است در حوزه‌های خود باوری انسان توحیدی؛ با این پیام کخ چون سخن حق بشنوی- سیمرغ تویی بر بام آفرینش.

غزلیات عطار مهم‌ترین و به هنجارترین و به مثابه یکی از ستون‌های غزل عرفانی شعر فارسی است که به لحاظ زمانی متقدم بر غزلیات مولانا جلال‌الدین محمد بلخی است.

 

وی در مقدمه مقامات طیور به نکوهش متعصبان پرداخته و به آنان توصیه می‌کند که هم محب اهل‌بیت(ع) باشند و هم در تقویت همدلی بین فرق و مذاهب اسلامی تلاش کنند.

 

از این رو تذکره‌الولیاء خود را با ذکر مناقب امام ششم حضرت ابومحمد جعفرصادق(ع) آغاز کرد و با ذکر مناقب امام محمدباقر(ع) به پایان رسانیده است.

 

نثر او به‌ویژه در اثر رشک برانگیز تذکره‌الاولیاء بسی شورآفرین و ستودنی است، لیکن آنچه عطار را بر تارک شعر فارسی منزلت بخشیده است، اندیشه بلند اوست که در آثارش نمود یافته است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 123126

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha