به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، دکتر سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در نشست با اهالی فرهنگ و هنر و رسانه مطبوعات و فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد و موسسات قرآنی استان در فرهنگسرای طوبی بندرعباس، با اشاره به افزایش شمار کانون های مساجد، اظهار داشت: توسعه کمی و کیفی کانون ها در سطح کشور و استان هرمزگان بیانگر اهتمام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به فعالیت های فرهنگی هنری منطبق بر آموزه های دینی است.
وی با بیان اینکه هنر یک امر مقدسی است و ما باید برای ترویج هنر انسان ساز تلاش کنیم، افزود: اعتقاد ما بر این است که تعداد کانون های مساجد باید افزایش یابد و این مراکز با اجرای برنامه های اثرگذار جوانان را به مساجد جذب کنند و با ارائه آموزش های مختلف، این جوانان سکاندار فعالیت های فرهنگی هنری در کشور باشند.
حسینی با اشاره به اینکه در مجلس پنجم عده ای بر این باور بودند که دولت نباید از فعالیت های دینی از جمله مساجد حمایت کند، خاطر نشان کرد: در سال 84 و همزمان با آغاز به کار دولت نهم یک هزار و 200 کانون در مساجد کشور راه اندازی شده بود که هم اینک شمار آنها از مرز 13 هزار باب گذشته است و این نشانه اهتمام دولت های نهم و دهم به فرهنگ و تفکر مسجدی است.
وی به اجین بودن فرهنگ و هنر با تعالیم قرآنی اشاره کرد و گفت: بیان مسائل مختلف از طریق هنر می تواند تاثیر بسیار بیشتری بر مردم و مخاطبان بگذارد و همچنین زیبایی هنر باعث می شود مطالب مختلف در ذهن عموم تثبیت شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: فعالیت های فرهنگی هنری در جامعه می باید شور و نشاط اجتماعی را افزایش دهد زیرا جامعه شاداب و سرزنده می تواند گام های بلند تری را برای آبادانی کشور بردارد.
وی اذعان داشت: فرهنگی مطلوب است که در خدمت اصول اسلامی و مبانی اعتقادی باشد و ریشه در سنت ها و آداب ها و نشات گرفته از حنجار های مثبت باشد.
حسینی بر گسترش فرهنگی که بر مدار خرد، اندیشه و تعقل باشد تاکید کرد و افزود: هنرمند بدون تردید درد جامعه را زودتر از دیگر فراد متوجه می شود و سعی می کند با هنر و عواطف خود به جامعه نشان دهد تا راه کار مناسبی برای حل آن اندیشه شود.
وی ظرفیت های فرهنگی هنری استان هرمزگان را بسیار ارزنده و مطلوب دانست و گفت: لازمه تحول بیشتر فرهنگی هنری در اقصی نقاط کشور به واسطه تامین زیر ساخت ها ی لازم اتفاق می افتد و تا کنون سعی کرده ایم طی سفر های استانی بخش قابل توجه ای از این مطالبات اهالی فرهنگ و هنر را مرتفع سازیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف است از تمامی هنرمندان در تمامی رشته ها در بخش های مختلف به عمل آورد و در این خصوص بخش هایی هم چون صندوق حمایت از هنرمندان و ... راه اندازی شده است.
وی خاطر نشان کرد: ایرانیان از قدیم الایام دوست دار هنر بوده و هستند و با یک بررسی اجمالی متوجه می شویم محیط زندگی مردم با هنر و فرهنگ آمیخته و عجین شده است و مردم نشان داده اند قدر هنرمندان و بالاخص هنرمندان فاخر را می دانند.
وی خواستار استفاده از مضامین قرآنی در عرصه فرهنگ و هنر شد و اذعان داشت: استفاده از این ظرفیت عظیم بدون شک بالندگی و تبلور رشته های مختلف هنری را در پی خواهد داشت.
در ادامه ضمن پاسخ به درخواست ها و سوالات هنرمندان به انجام مواردی هم چون صادر کردن محصولات فرهنگی، تحت پوشش قرار دادن همه هنرمندان، پیگیری حذف مالیات از بخش های مختلف فرهنگی هنری، تقویت زیر ساخت های صنعت چاپ، گسترش فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد، افزایش اعتبارات حمایتی از مطبوعات و نرخ تعرفه آن ، حمایت ویژه از تولیدات آثار هنری فاخر و .... تاکید کرد.
در این جلسه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان، حجت الاسلام والمسلمین علی مریدی زاده نیز به بیان مطالبات اهالی فرهنگ و هنر استان پرداخت و وضیت فرهنگی استان را در ابعاد گوناگون تشریح کرد.
پایان پیام/
نظر شما