محمد سجاد پور، معاون فرهنگی دانشگاه بوعلی سینای همدان با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: دومین همایش ملی «نهجالبلاغه و علوم انسانی» نیمه اول اردیبهشتماه در دانشگاه بوعلی سینا در همدان برگزار میشود.
وی، نشر مبانی و معانی فرهنگی و دینی با توجه به مفاهیم و مصادیق نهجالبلاغه، شناسایی ابعاد گوناگون شخصیت امیرالمومنین(ع) و اندیشه جامع آن حضرت، از اهم اهداف برگزاری این همایش است ، افزود:همچنین تفسیر و تحلیل تخصصی آموزههای نهجالبلاغه در گرایشهای مختلف و بهکارگیری نتایج پژوهشها در نظریهپردازی، نقد و مناظرهها همچنین بهرهگیری از نهجالبلاغه جهت اسلامیسازی دانشگاهها و محافل عمومی بهرهمندی از کلام امام علی(ع) در حوزههای گوناگون برای حل مشکلات و معضلات جامعه ازدیگر اهداف این همایش است.
وی با بیان اینکه این همایش در 4 حوزه تعریف شده است، تصریح کرد: این همایش در حوزه سیاسی، تعریف جایگاه و منزلت انسانی و ضمانت سیاسی از دیدگاه نهجالبلاغه، نسبت اخلاق و سیاست از دیدگاه نهجالبلاغه، رابطه عرفان و سیاست از دیدگاه نهجالبلاغه، نظریه انقلاب و اصلاح از دیدگاه نهجالبلاغه است.
معاون فرهنگی دانشگاه بوعلی سینای همدان ، عدالت اقتصادی از دیدگاه امام علی(ع) در نهجالبلاغه، انواع فقر و راههای مقابله با آن از دیدگاه امام علی(ع) در نهجالبلاغه و وظایف اقتصادی دولت دیدگاه امام علی(ع) در نهجالبلاغه را از مباحث حوزه علوم اقتصادی دانشت.
سجادپور در خصوص حوزه روانشناسی این همایش، خاطرنشان کرد: این حوزه با محورهای ابعاد رشد در نهجالبلاغه، خانواده و شیوههای فرزندپروری در نهجالبلاغه، الگوی شخصیت سالم از منظر نهجالبلاغه، آسیبشناسی روانی در نهجالبلاغه، آرامش روانی در نهجالبلاغه همچنین نهجالبلاغه و روابط انسانی است.
وی گفت: محورهای همایش ملی نهجالبلاغه و علوم انسانی در حوزه اجتماعی شامل الگوی نظام سیاسی در نهجالبلاغه، نظارت بر زمامداران در نهجالبلاغه، بیتالمال در نهجالبلاغه، برخورداری زمامداران از امکانات در نهجالبلاغه، برخورد با جرائم در نهجالبلاغه و ضابطهگرایی و رابطهگرایی در نهجالبلاغه از جمله موارد مطرح شده در این حوزه است.
پایان پیام/
نظر شما