خبرگزاری شبستان- استان گلستان،
با گسترش روزافزون مقولههای فرهنگی و تأثیر آن بر شیوههای رفتاری مردم و ضرورت برنامهریزی و تعیین اهداف در سطح خرد و کلان، بر اساس فرمان حضرت امام خمینی (ره) در سال 1363 شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفت.
در ابتدا این شورا مسئولیت ساماندهی به وضعیت دانشگاهها را بر عهده داشت اما در ادامه و با پیشنهاد حضرت آیتالله خامنهای ریاست وقت شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای فرهنگ عمومی به منظور تعیین اهداف، سیاستگذاری و هدایت فرهنگ عمومی کشور شکل گرفت و به صورت رسمی از سال ۱۳۶۵ آغاز به کار کرد.
بررسی و تحلیل شرایط و جریانات فرهنگی کشور، برنامه ریزی و هدایت فرهنگ عمومی به منظور تحقق اهداف و اجرای سیاست های فرهنگی، تهیه و تدوین طرحهایی برای هماهنگکردن کوششهای فرهنگی و هنری و تبلیغی در سازمانها و مراکز رسمی فرهنگی و هنری در جهت اعتلای فرهنگ و هنر و بهبود کیفیت آنها، بررسی آثار فرهنگی مترتب بر سیاستها و اجرای طرحها و برنامههای اقتصادی و اجتماعی به منظور اطمینان از همسویی و عدم مغایرت آنها با اصول سیاست فرهنگی کشور و تصویب روشهای اجرایی تشویقی به منظور شکوفایی فرهنگ عمومی در ابعاد مختلف آناز جمله کارکردهای شورای فرهنگ عمومی است که با نگاهی به عملکرد این شورا در گلستان، تفاوت آشکار در رویکرد و به تبع آن عملکرد آشکار می شود.
به نظر می رسد شورای فرهنگ عمومی در گلستان بدون توجه به مسئولیت هایی که برخی از آن ها در بند بالا قید شد، به دنبال موضوعات جزئی تر با کاربرد کمتر رفته و از مسیری که در چشم انداز اولیه برای این شورا تعریف شده خارج شده است.
شورای فرهنگ عمومی باید نگاه راهبری به مسائل داشته و با طرح ریزی موضوعات مهم، جریان حرکت فرهنگی استان را به سمت اعتلا و تعالی پیش برد و از پرداخت به جزئیات بدون کاربرد که نتیجه ای جز به حاشیه رفتن موضوعات دارد پرهیز کند.
تاکید بر برگزارشدن یا برگزار نشدن یک رویداد عمومی یکی از چالش ها است که اگر چاره ای برای پرهیز از این تصمیمات در شورای فرهنگ عمومی گلستان گرفته نشود، تصمیمات آن سهمی در پیشبرد اهداف فرهنگی استان نخواهد داشت.
وقتی در یک شورای مهمی مانند فرهنگ عمومی که همه دستگاه های مهم و پیشران شرکت داشته و از امکان اتخاذ تصمیمات مهم برای سیاست گذاری فرهنگی برخوردارند باید نتایجی حاصل شود که در یک راهبرد میان مدت و بلند مدت، آثار و نتایج آن به کاهش آسیب های اجتماعی با تکیه بر اقدامات فرهنگی زیرساختی و جریان ساز منجر شود.
به نظر می رسد شورای فرهنگ عمومی گلستان با وجود قابلیت های فراوان ناشی از حضور مدیران متخصص و متبحر در امور فرهنگی به تغییر رویه و تحول نیاز دارد تا ساختار فرهنگی استان با سرعت بیشتر به سمت بازسازی انقلابی حرکت کند.
امام جمعه گنبدکاووس چندی قبل در جلسه شورای فرهنگ عمومی این شهرستان گفته بود: سلسله مراتب تشکیل شورای فرهنگ عمومی در شهرستان، استان و کشور معلوم نیست یعنی چه تکالیفی را باید شورای فرهنگ عمومی کشور تصمیم بگیرد و اگر از من که بیش از ۲۰ سال رئیس شورای فرهنگ عمومی هستم سوال کنند میگویم یک مصوبه از شورای فرهنگ عمومی کشور در ذهنم نیست.
حجت الاسلام محمود ترابی اظهار کرد: اگر جلسه شورای فرهنگ عمومی تاثیرگذار است باید بدانیم جایگاه مصوبات شورای فرهنگ عمومی کشور، استان و شهرستان چیست و اگر مصوبهای تصویب شد اما کسی عمل نکرد تکلیف چه میشود.
امام جمعه و رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان علی آباد کتول هم گفت: شورای فرهنگ عمومی اتاق فکری موثر و مجلسی فرهنگی است که می توان با تصمیم های اتخاذ شده اثرات آن را تا سال ها در بسترهای فرهنگی مشاهده کرد.
حجت الاسلام سیدعلی مهدینژاد افزود: شورای فرهنگ عمومی یک مجلس قانون گذاری در مقیاس شهرستان است و ظرفیت بالایی دارد.
وی ادامه داد: مصوبات این شورا در حکم قانون است و این امر با هم افزایی و مشارکت دستگاه های فرهنگی و اجرایی میسرتر است.
حجت الاسلام مهدی نژاد اظهارداشت: همچنین با کاهش آسیب های فرهنگی و اجتماعی می توان برای اصلاح و ارتقاء فرهنگ عمومی خدمات ماندگاری را انجام داد.
نظر شما