کلام عطار نیشابوری ساده و بی پیرایه بود

مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران، با اشاره به گرامیداشت روز ملی عطار نیشابوری، گفت: کلام عطار نیشابوری ساده و بی پیرایه بود.

قاسم عزیززاده گرجی، مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران، امروز (24فروردین) به خبرنگار شبستان گفت: شخصیت‌هایی همچون عطار و خیام نیشابوری شناسنامه فرهنگی ایران و جهان هستند و فرهنگ ایرانی و اسلامی ما در جهان با وجود این ابرمردان شناخته می‌شود؛ چون تاریخ تمدن ما را ساخته‌اند.

 

وی تصریح کرد: فریدالدین عطار نیشابوری، شاعری آراسته به زینت عرفان، در جستجوی حقیقت همسفر پرندگانی شد که به قاف برای دیدن سیمرغ می¬رفتند، این سفر گواهی بر منطق انسان در راه دستیابی به حقیقت است.


عزیز زاده گرجی با بیان این مطلب گفت: عطار تا رسیدن به قله ی قاف و دیدن جمال بی مثال جانان، هفت وادی عشق را گذراند تا شایسته ی نام عارفی روشن بین شود.

 

وی اظهار کرد: زبان فارسی به خود می بالد که مردی مانند عطار کلماتش را تکرار کرد و شعر، این هنر بی بدیل خداوندی را سرود.

 

مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران، در ادامه خاطرنشان کرد: ایران اسلامی مفتخر است بر پیشانی اش ستاره ی پر فروغی با نام عطار نیشابوری می درخشد و از پرتو نورش جهان را روشن می کند.


وی با تاکید اینکه عطار برای بیان مقاصد عرفانی خود بهترین راه که همان آوردن کلام ساده و بی پیرایه و خالی از هرگونه آرایش را انتخاب کرده است، گفت: همچنین کمک گرفتن او از تمثیلات و بیان داستانها و حکایات مختلف یکی دیگر از جاذبه های آثار او است که عطار را سرمشق عرفای نامی بعد از خود همچون مولوی و جامی قرار داده است.

 

عزیززاده گرجی، خاطرنشان کرد: ما با عنایت به آرا و افکار این عارف و شخصیت وارسته، می‌توانیم تصویری روشن برای نسل‌های حاضر و آینده ایجاد کنیم.

 

وی با اشاره به کارنامه درخشان شاعر و عارف نیشابوری، گفت: منطق‌الطیر، مصیبت‌نامه، الهی‌نامه، اسرارنامه، مختارنامه، مجموعه رباعیات، دیوان قصاید، غزلیات و تذکرةالاولیاء از آثار برجسته عطار هستند.


گفتنی است، شیخ فریدالدین محمد ابن ابراهیم عطار نیشابوری، شاعر و عارف، حدود سال 540 هجری قمری در کدکن، از توابع نیشابور متولد شده و در حدود سال 618 هجری قمری در قتل عام نیشابور توسط مغولان به شهادت رسیده است.


پایان پیام/


 

کد خبر 122930

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha