راه اندازی خانه های فرهنگ دیجیتال در کانون های مساجد قم

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم به تشریح عملکرد سال گذشته و برنامه های پیش روی این دبیرخانه پرداخت و گفت: راه اندازی خانه های فرهنگ دیجیتال در کانون های مساجد از جمله آنهاست.

حجت الاسلام والمسلمین سعید روحانی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم به خبرنگار شبستان در قم، از افزایش تعداد کانون های تخصصی مساجد استان خبر داد و گفت: سال گذشته تعداد 17 کانون تخصصی در مساجد قم فعال بود که این تعداد به 21 کانون رسیده و4 کانون تخصصی هم به خواهران اختصاص پیدا کرده است.


وی با بیان اینکه کانون های تخصصی قم ویژگی های منحصربفردی دارند، ابراز داشت: این ویژگی ها در هیچ استان دیگری وجود ندارد، دفاتر کانون های تخصصی استان قم تاسیس شده که مدیران این کانون ها دور هم جمع شده و هم اندیشی می کنند، کانون های دیگر هم با مراجعه به این محل می توانند از ظرفیت کانون های تخصصی استفاده کنند.


حجت الاسلام والمسلمین روحانی با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در کانون های تخصصی مساجد استان، اظهار داشت: از کارهای مهمی که کانون های تخصصی امسال انجام دادند می توان به تربیت گروه های سرود و تئاتر اشاره کرد و همچنین ارائه مشاوره توسط کانون تخصصی مشاوره در سطح کانون های خواهران استان انجام شد، همچنین کانون گردشگری یک طرح ملی انجام داد که میزبان تمام استان ها در طرح ملی توسعه گردگشری دینی بود.


مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم، برگزاری جشنواره های ورزشی توسط کانون تخصصی ورزش، برگزاری دوره آموزشی مهدی یاوران به همت کانون تخصصی مهدویت، برپایی اردوی راهیان نور توسط کانون تخصصی ایثار و شهادت و آموزش فیلم نامه نویسی توسط کانون تخصصی تئاتر را از دیگر فعالیت های شاخص کانون های تخصصی مساجد استان برشمرد.


وی با اشاره به تجهیز کتابخانه کانون های مساجد استان، عنوان کرد: برای کتابخانه های مساجد تجهیزاتی اعم از قفسه، میز و کتاب اهدا شد که امید آن می رود با این تجهیز و همچنین دوره آموزشی کتابداران که توسط کانون تخصصی کتابخانه ای برگزار گردید رشد خوبی در کتابخانه ها داشته باشیم.


مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم گفت: انواع خدمات کانون های تخصصی در قالب دفترچه ای به صورت نشریه تولید شده که در اختیار دیگر کانون ها قرار گرفته است تا از خدمات کانون های تخصصی بهره مند شوند.


راه اندازی خانه های فرهنگ دیجیتال در کانون های مساجد قم
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم از راه اندازی خانه های فرهنگ دیجیتال در کانون های مساجد قم خبر داد و خاطرنشان کرد: تعداد 10 خانه فرهنگ دیجیتال در کانون های قم راه اندازی شده است،همچنین یک باب کتابخانه دیجیتال در سطح استان راه اندازی شد که ان شاء الله باعث برکات زیادی می شود.


وی با اشاره به تاسیس و تجهیز 25 خانه نور، گفت: سال گذشته آمار خانه های نور21 خانه بود که امسال به 25 خانه نور افزایش پیدا کرده است.


حجت الاسلام والمسلمین روحانی با اشاره به ارزشیابی فعالیت های کانون ها، تصریح کرد: در بخش نظارت و ارزشیابی با تشکیل گروه بازرسی و آموزش آن ها برای بررسی مشکلات کانون و ارائه راهکار به کانون ها موجبات رشد کانون ها فراهم شد.


وی با اشاره به اینکه این ارزیابی دقیق در تابستان و در طول سال تحصیلی به صورت مجزا و در 5 نوبت برگزار می شود، خاطرنشان کرد: این بازرسی یکی از عوامل مهم در رتبه بندی کانون هاست، کانون ها از درجه یک تا چهار طبقه بندی می شوند که بیشتر کانون ها در رتبه دو و سه قرار دارند.


وی ادامه داد: یکی از موارد مهم دیگر در برنامه های ما تفاهم نامه با کانون ها بود، این تفاهم نامه برای سال تحصیلی و تابستان به صورت جداگانه نوشته شده و توسط مسئول طرح که از سوی مسئول کانون معرفی شده بود امضا و به مرحله اجرا درآمد.


حجت الاسلام والمسلمین روحانی ادامه داد: این تفاهم نامه امکان بازرسی و نظارت دقیق را برای دبیرخانه و حمایت عادلانه از فعالیت های کانون ها را بوجود می آورد.


مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم از راه اندازی چارت تشکیلاتی کانون ها خبر داد و عنوان کرد: با قرار گرفتن نیروهای کانون ها در پست های سازمانی خود کانون ها از جهت تشکیلاتی رشد پیدا کرده و با برگزاری برخی از جلسات هم اندیشی مخصوص کادر کانون ها موجبات تقویت کانون فراهم شد، همچنین کارت های شناسایی و صدور حکم مسئولیت از جمله مواردی بود که به ساماندهی کانون ها کمک کرد.


حجت الاسلام والمسلمین روحانی با بیان اینکه نرم افزاری برای مدیریت کانون ها طراحی شده، ابراز داشت: نرم افزار مدیریت کانون در نوع خود بی نظیر است و ستاد عالی در نظر دارد که آن را در سراسر کشور به کارگیری و با توجه به توانمندی های مختلف این نرم افزار در مسیر برنامه ریزی برای کانون های فرهنگی استفاده کند.


منطقه بندی کانون های مساجد قم
وی با بیان اینکه برای تعامل بهتر با کانون ها طرح محله بندی و منطقه بندی در سطح استان انجام شد، تصریح کرد: این طرح موجب می شود جلسات با تعداد کم تری از مخاطبان برگزار شده و امکان نقد وبررسی مطالب و شنیدن صحبت همه مسئولان کانون ها به وجود آید.


مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم از حمایت کانون های روستاها و مناطقه محروم خبر داد و اظهار داشت: امسال از 41 کانون در بخش روستاها و مناطق محروم خارج از شهر پشتیبانی کردیم.


برگزاری کرسی های نظریه پردازی در واحد خواهران
حجت الاسلام والمسلمین روحانی، فعالیت های مهم انجام شده در واحد خواهران را تشریح کرد و گفت: در واحد خواهران دوره و کارگاه های آموزشی مختلف و متنوعی برگزار شد که از آن جمله می توان به دوره آموزشی روش تحقیق، کارگاه آموزشی مبارزه با فرقه های انحرافی، کارگاه آموزشی عفاف و حجاب و دوره آموزشی تربیت مربی قرآن کودکان اشاره کرد.


وی افزود: در کانون های خواهران کرسی های نظریه پردازی به صورت تخصصی با موضوعات شبهات مربوط به زنان و بحث های اخلاقی دنبال شد.


مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم با اشاره به اینکه جشنواره ملی کوثر پرفروغ به همت واحد خواهران دبیرخانه قم برگزار شد، تصریح کرد: فراخوان این جشنواره از دهه کرامت آغاز شد و تا سالروز ورود حضرت معصومه(س) به قم ادامه داشت، این جشنواره کشوری ویژه خواهران بود و آثار خوبی به این جشنواره ارسال شد که در نمایشگاهی در معرض دید عموم قرار گرفت.


حجت الاسلام والمسلمین روحانی ادامه داد: محصول این جشنواره اثبات توانمندی خواهران در کانون های مساجد بود و موجب گسترش فعالیت های خواهران در سطح کشور شد که یکی از برکات آن تاسیس واحد خواهران در برخی از دبیرخانه های سراسر کشور بود.


گروه وبلاگ نویسان جوان در مساجد قم تشکیل شد
حجت الاسلام والمسلمین روحانی، برگزاری مسابقات مختلف فرهنگی و هنری را از اقدامات مهم دانست و عنوان کرد: مسابقات کتابخوانی و فرهنگی زیادی در بین کانون ها به مناسبت های مختلف برگزار شد که تمامی آنها با هدف توسعه فرهنگ کتابخوانی و پویا شدن کانون ها بود از آن جمله می شود به مسابقه کتابخوانی ویژه اربعین، مسابقه کتابخوانی حدیث نور، بصیرت مهدوی، مسابقه هفته غدیر و ... اشاره کرد.


مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم با اشاره به برگزاری اردوی متمرکز دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان، تصریح کرد: این اردو در تمام سال ها برگزار می شود و سال گذشته نیز با موضوع خودباوری در قم و کاشان برگزار شد که حدود 3 هزار نفر از کانون های فرهنگی در این اردوها شرکت کردند.


وی افزود: المپیاد قرآنی، فرهنگی، هنری و ورزشی نیز از جمله جشنواره های بزرگی بود که در طول اوقات فراغت برای جوانان و نوجوانان در سطح استان برگزار شد.


حجت الاسلام والمسلمین روحانی با بیان اینکه نمایشگاه های ویژه بیداری اسلامی در تعداد زیادی از مساجد برگزار شد، گفت: از دیگر فعالیت های فرهنگی می توان توجه به فضای مجازی و آثار آن بر جوانان اشاره کرد که در راستای همین مطلب گروه وبلاگ نویسان جوان در مساجد موسوم به "سنگرنت" تشکیل شد که حمایت دبیرخانه در این راستا تا حدی موجب برآورده شدن نیاز جوانان در فضای سایبری شده است.


حجت الاسلام والمسلمین روحانی با مطلوب ارزیابی کردن برگزاری جشنواره ملی هنرهای تجسمی در قم، گفت: این جشنواره در سطح کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با کیفیت بسیار بالا در استان قم برگزار شد به طوری که شرکت کنندگان، این جشنواره را کمتر از جشنواره خوارزمی نشمردند.


راه اندازی شبکه اجتماعی مسجد در کانون های قم
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم، برگزاری کارگاه مهارت های بیان تفسیر، نشست تخصصی هسته های پژوهش و حمایت از آن، طرح قرآنی 1445 و آموزش مربیان مساجد و ائمه جماعات در استان را از جمله فعالیت های انجام شده در حوزه آموزش و پژوهش دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم برشمرد.


حجت الاسلام والمسلمین روحانی تاکید کرد: دبیرخانه کانون های مساجد استان قم برای ارتقای سطح تربیتی خانواده ها برنامه هایی ارائه و اجرا کرد که از آن جمله همایش آموزشی قرآن و خانواده با حضور استاد دهنوی در حرم مطهر حضرت معصومه(س) بود.


وی ادامه داد: در معرفی فعالیت های شاخص می توان به راه اندازی شبکه اجتماعی مسجد و راه اندازی سایت اشاره کرد که با استقبال خوب کانون ها همراه شد، تولید نرم افزار آموزش غیرحضوری مربیان مسجد نیز از جمله کارهای ابتکاری دبیرخانه استان قم بود.


مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم بر ضررت ارتباط با صاحب نظران تاکید کرد و اظهار داشت: دبیرخانه استان قم برای اینکه بتواند خدمت بیشتری به کانون های فرهنگی داشته باشد نیازمند ارتباط با صاحب نظران در عرصه های فرهنگی علمی و اجتماعی بود که با شرکت در جلسات مختلف از طرفی از ظرفیت این بزرگان استفاده کرده و از طرف دیگر توانمندی های کانون های مساجد را منعکس نمود.


وی ادامه داد: از جمله این جلسات می توان به دیدار با مراجع تقلید، امام جمعه و تولیت حرم مطهر حضرت معصومه(س)، مسئولان دفتر تبلیغات اسلامی و مدیر کل اوقاف و امور خیریه، مدیر کل آموزش و پرورش، رئیس مرکز خدمات حوزه علمیه، معاون تبلیغ حوزه و نمایندگان قم در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد.


برنامه های دبیرخانه در سال جدید
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم با اشاره به اینکه برنامه های امسال در یک محور خلاصه می شود، تصریح کرد: تمام برنامه های سال گذشته که برای اعضای کانون ها اجرا شد امسال با قوت بیشتری دنبال خواهد شد اما دبیرخانه در برنامه های جدید، تمام همت خود را بر آموزش کادر کانون صرف خواهد نمود.


وی ابراز امیدواری کرد: بتوانیم با تربیت کادر کانون رشد بسیار چشمگیری را در سطح کانون ها شاهد باشیم، برای این مهم طرح و برنامه های زیادی در دستور کار معاونان قرار گرفته است که به وقت خود اعلام خواهد شد.
 

پایان پیام/

کد خبر 122877

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha