به گزارش خبرگزاری شبستان، حسن بلخاری علاوه بر ذکر این مطلب در تعریفی از «حکمت هنر شرق» اظهار کرد: «حکمت هنر شرق» به بحث مباحث نظری و حکمی هنر و معماری در تمدن های شرقی که شامل چین، هند و ژاپن است، می پردازد. از دیدگاه شرقیان هنر جلوه ای زیبایی شناسانه است که مبانی حکمی و مبانی عرفانی شرقیان را بازتاب می دهد، به همین دلیل کسی که بخواهد در خصوص تمامی حوزه های هنر شرق تحقیق کند، الزاما باید از پیش به بررسی کتب و مبانی حکمی و عرفانی آنها بپردازد. در این راستا می توان به سه کتاب اوپانیشات ها در هند، اندیشه های کنفوسیوس و لئو دی چینگ در چین و منابع مربوط به مکتب بودایی ذن در ژاپن اشاره کرد.
بلخاری همچنین راجع به لزوم تاکید بر شناخت هنر شرق افزود: در کشور ما مباحث نظری پیرامون هنر غرب فراوان است و ظرف 50 سال گذشته تلاش های وسیعی نیز صورت گرفته و ترجمه ها و تالیفات زیادی در باب آشنایی با هنر غرب نسبت به هنر خودمان داشته ایم اما اطلاعاتمان در زمینه ی هنر شرق هم در زمینه ی منابع و هم تحلیل ها و تأویل هایی بسیار اندک است.
بنا به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان، وی در توضیحی راجع به شیوه ی برگزاری این کارگاه ها گفت: از آنجا که تاکید دوره ها روی حکمت هنر است، بنیان شیوه ی ما نظری خواهد بود، یعنی به تحقیق و تحلیل مباحث هنری پرداخته می شود، چرا که تحلیل هنری بدون اتکا به مبانی هنر بی نتیجه خواهد بود. ما در این کارگاه ها روشی تلفیقی از مبانی نظری و فلسفی و در عین حال تحلیل آثار هنری شرقی خواهیم داشت، به همین دلیل در این کلاس ها نیز تصاویری از آثار هنری شرقی به نمایش درمی آید.
گفتنی است، کارگاه «حکمت هنر شرق» از هفته نخست اردبیهشت ماه در خانه ی هنرمندان ایران برگزار خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما