۳۰۰ نفر به مراکز مشاوره ژنتیک استان زنجان مراجعه کردند

حسینی از مراجعه نزدیک به ۳۰۰ نفر به مراکز مشاوره ژنتیک در شش ماهه اول سال جاری خبر داد و گفت: پیشگیری از تولد فرزند معلول می تواند اهمیت بسزایی در کاهش بروز بیماریهای ژنتیکی و ارتقا سطح زندگی کودکان داشته باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، سلمان حسینی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مشاوره ژنتیک با ارائه اطلاعات و حمایت از خانواده های در معرض خطر یا خانواده هایی که در حال حاضر عضو مبتلا به نقایص مادرزادی یا اختلالات ژنتیکی دارند گامی بسیار موثر در جهت تشخیص و همچنین افزایش سطح آگاهی عموم مردم برای نیل به هدف متعالی یعنی ارتقای سلامت فرد و جامعه بر می دارد.

 

مدیرکل بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه در حال حاضر یک مرکز مشاوره ژنتیک دولتی و یک مرکز غیردولتی تحت نظارت بهزیستی فعالیت می کند، اضافه کرد: در شش ماهه اول سال تعداد ۲۷ خانواده نیازمند، یارانه هزینه آزمایش ژنتیک دریافت کردند.

 

حسینی با بیان اینکه اطلاعات کم مردم و نبود مشاوره ژنتیک به خصوص در مواردی که بیماری ژنتیکی در خانواده وجود دارد، می‌تواند باعث تکرار همان بیماری در نسل بعدی شود، عنوان کرد: استراتژی سازمان بهزیستی در زمینه مشاوره‌های ژنتیک، آگاه‌سازی و حساس کردن گروه هدف، شناسایی افراد پرخطر، پیشگیری اولیه، انجام مشاوره ژنتیک و در صورت لزوم انجام آزمایشات ژنتیکی است.

 

مدیرکل بهزیستی از اجرای طرح تعیین شیوع شناسی و علل انواع آسیبهای منجر به کم توانی (معلولیت) ها با پرسشگری از افراد جامعه هدف در سال جاری خبر داد و گفت: این طرح بسیار مهم و علمی در سال گذشته در استان زنجان اجرا شد و در سال جاری نیز ادامه دارد.

 

وی افزود: در این شیوع شناسایی، افراد دارای حداقل یک محدودیت عملکری شدید و خیلی شدید و دارای ۳ تا ۵ محدودیت متوسط تا خفیف وحتی با شدت خفیف ۵ تا ۲۵ درصد مورد سنجش قرار می گیرندو در  این طرح شناسایی افراد دارای کم توانی های مرتبط با آسیبهای شناختی شامل ذهنی - هوشی و دوران رشد، آسیبهای حسی شامل بینایی- شنوایی آسیبهای صوت و گفتار و آسیبهای حرکتی با منشاءارتوپدی و نورولوژیک مد نظر قرار گرفته است.

 

کد خبر 1228054

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha