به گزارش خبرنگار شبستان، حسین انواری، سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) در گردهمایی مدیران ارشد این نهاد بااشاره به کسب رضایتمندی مقام معظم رهبری از فعالیت های کمیته امداد در داخل و خارج از کشور گفت: سال 91 در امتداد سال 90 که با عنوان جهاد اقتصادی نامگذاری شد و با هدایت مقام معظم رهبری در تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی تلاش بیشتری را می کنیم.
وی بااشاره به اجرای قانون هدفمندی یارانه ها افزود: هدفمندی یارانه ها که از همکاری خوب دولت و مجلس بود، موجب شد در عرصه اقتصادی و ریشه کنی فقر گام موثری برداشته شود.
سرپرست کمیته امداد مستمری بگیری را یکی از آفت های مددجویان عنوان کرد و اظهارداشت: فرهنگ کار و تلاش باید جایگزین این تفکر شود. تفکر مستمری بگیری ظلم در حق استعداد خانواده هاست.
وی پیرامون اقدامات کمیته امداد در سال 90 گفت: تامین جهیزیه، مسکن و مهارت آموزی دختران بازمانده از تحصیل، اشتغال برای تمام اعضای خانواده و ایجاد توانمندی و تلاش در خانواده ازجمله اقدامات کمیته امداد در سال گذشته بود.
انواری با بیان اینکه منابع باید براساس محرومیت به هر یک از استان ها تعلق بگیرد، تاکیدکرد: اگر منابع به طور مساوی در همه جا تقسیم شود، دور از عدالت است زیرا مناطقی که محروم هستند باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند.
سرپرست کمیته امداد ادامه داد: نهادینه کردن فرهنگ انفاق و خیرات، صدقات، ثلث مال و زکات ازجمله اقدامات دیگر کمیته امداد بود که موجب افزایش مشارکت های مردمی در ارائه خدمات به قشر آسیب پذیر شد.
وی توسعه شبکه های رایانه ای نرم افزار، بهره وری در حوزه آموزش، تمرکززدایی ایجاد اشتغال فردی و جمعی و ایجاد زمینه کاریابی برای مددجویان را ازجمله اقدامات دیگر این نهاد در سال گذشته برشمرد.
انواری گفت: کمیته امداد برای نخستین بار توانست احراز نظر معقول صورت های مالی را کسر کند و همچنین لوح تقدیر پیاده سازی نظام مالی را دریافت کرد.
سرپرست کمیته امداد اظهارکرد: تغییر دولت از جهش امداد در حوزه توانمندی خانواده های تحت پوشش، ارتقاء اعتماد عمومی و توسعه فرهنگ مشارکت، ترویج فرهنگ نماز، احیای امر به معروف و نهی از منکر و همچنین دریافت لوح تقدیر از سازمان وزارت بهداشت برای کاهش فقر قضایی خانواده های کم درآمد از اقدامات سال 91 است.
وی درمورد اقدامات کمیته امداد در سال 91 اظهارکرد: حمایت موثر از بیکاران برای افزایش توانمندی و دستیابی به کار و تلاش، توسعه حرفه آموزی دانش آموزان در دبیرستان و ادامه تحصیل در هنرستان ها، اصلاح نظام تربیتی و آموزش مهارت آموزی با تاکید بر پرورش استعدادهای خلاق و کارآفرین از اولویت های کمیته امداد در سال جدید است.
وی بااشاره به نامگذاری سال جدید با عنوان تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی خاطرنشان کرد: کارآفرینی و تحکیم خانواده سرمایه گذاری مضاعف است. در توانمندی استعدادهای مددجویان در خانواده به عنوان سرمایه عظیم ملی بیش از گذشته تلاش کنیم تا بتوانیم در راه عملی کردن منویات مقام معظم رهبری در سال جدید موثر باشیم.
سرپرست کمیته امداد عدم اعتماد به نفس و امنیت روانی، فقدان و فضای خلاق و سیستم مناسب حمایت از نوآوری را ازجمله موانع کارآفرینی برشمرد و افزود: باید با نظام برنامه ریزی منسجم بتوانیم در حوزه کارآفرینی این موانع را برطرف کنیم.
وی خلق سرمایه های ملی و هنری را ازجمله مشخصات کارآفرینی دانست و افزود: کارآفرینان رویدادها و نتایج بلندمدت را شکل می دهند و از منابع در حوزه ها با بهره پایین با تغییر شکل این منابع بهره وری بالایی را ایجاد می کنند.
انواری ارتقاء توان کارآفرینی متناسب با نیاز روز را از دیگر اولویت های این نهاد در سال جدید دانست و خاطرنشان کرد: کشف و توسعه استعدادهای برتر، بسترسازی مناسب برای رشد ایده هایی که به محصول تبدیل می شوند و همچنین ارتقای منزلت نخبگان و کارآفرینان از دیگر اولویت های کمیته امداد در سال جدید است.
وی گفت: برای پیشگیری از مهاجرت بی رویه به شهرها و حاشیه نشینی باید نسبت به مشکلات و کاهش ناخوشایندی و ناملایمات در زندگی اقدامات موثری انجام شود.
انواری اظهارکرد: افزایش ضریب سازگاری با محیط و امید به زندگی، افزایش اعتماد به نفس، جلوگیری از افسردگی، توسعه خدمات شهری برای دانش آموزان و دانشجویان و همچنین توسعه خدمات تربیتی و آموزشی همراه با ارتقای سطح آگاهی می تواند از مهاجرت بی رویه به شهرها و حاشیه نشینی جلوگیری کند.
وی از تدوین و تصویب برنامه 5 ساله پنجم کمیته امداد خبرداد و تصریح کرد: در این برنامه 12 هدف تعریف شده است که در هر یک از این اهداف تعدادی برنامه گنجانده شده است. این برنامه ها نگاه ما و 5 سال آینده را با توجه به بودجه مشخص می کند.
شایان ذکر است، گردهمایی مدیران کمیته امداد امروز 23 فروردین در سازمان مرکزی این نهاد برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما