ضرورت توجه به مقوله   بازاریابی در حوزه رسانه

حسین زاده با بیان اینکه خلأ حوزه بازاریابی در بازار سرمایه بسیار مشهود است، گفت: شبکه های اجتماعی از دید مدیران بنگاه ها و شرکت ها مغفول مانده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «مصطفی حسین زاده» در نشست «نقد و بررسی کتاب اصول بازاریابی رسانه های اجتماعی »که در سالن سرای کتاب موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد، گفت: کتاب اصول بازاریابی رسانه های اجتماعی 150 صفحه است. بسیاری از سرفصل های این کتاب می تواند برای کسب و کارها جنبه نوآوری داشته باشد.

 

این نویسنده و مترجم با بیان اینکه در کتاب اصول بازاریابی رسانه های اجتماعی جزییات شبکه ها با بیان شیوا و روشن تبیین شده است، افزود: اینکه چطور می شود از بسترهایی در مدیریت بازاریابی برای کسب و کار استفاده می شود در این کتاب به طور صریح بیان شده است. معرفی این ابزارها در کشورها گاها شکل گرفته است. اینکه این معرفی از نظر آکادمیک روشن بیان شود در این کتاب مختصر آمده است.

 

وی تصریح کرد: در مورد بسترهای مختلف شبکه های اجتماعی از تعریف و معرفی شبکه های اجتماعی گرفته تا مدیریت آنها مواردی در کتاب اصول بازاریابی رسانه های اجتماعی آورده شده است. واقعا تعاریفی که در این کتاب تبیین شده است، شکل روان و مطلوبی دارد که آن را برای همگان قابل استفاده می کند.

حسین زاده ضمن تشکر از دکتر فتانه علیزاده برای نقد کتاب اصول بازاریابی رسانه های اجتماعی اظهار داشت: تجربیاتی از نوشتن مقالات و پایان نامه ها دارم که قطعا تجربه خانم دکتر علیزاده از بنده بیشتر و بهتر است به خصوص با نگاه تیزبینی که ایشان دارند. برخی شبکه ها خیلی محبوب تر هستند، در دوران تحصیلم یک پژوهش در گروه خودمان انجام دادیم، انواع شبکه های اجتماعی در دنیا را آنالیز کردیم، محتوا را از کشورهای دیگر گرفته بودیم، آنالیز را انجام دادیم و گزارش ویژه، محتوایی و کمی را ارایه دادیم. در مورد استفاده از انواع شبکه های اجتماعی در کشورهای مختلف مطالبی را آورده بودیم؛ به عنوان مثال پینترس در آمریکا از نظر استفاده در صدر است و شاید دانشجویان ما حتی نام آن را نشنیده باشند.

 

این نویسنده و مترجم عنوان کرد: فرهنگ بکارگیری شبکه های اجتماعی باعث محبوبیت و استفاده آن در کشورهای مختلف می شود. شبکه های اجتماعی محبوب در کشور را در کتاب اصول بازاریابی رسانه های اجتماعی آوردیم. ما یک معرفی اجمالی و کوتاه از این نوع شبکه ها ارایه کردیم، فکر کردیم اگر این معرفی را نداشته باشیم شاید خلأیی ایجاد شود انگار که از پله صفر به پله سوم رفته باشیم، بدین ترتیب معرفی اجمالی از شبکه های اجتماعی را در این کتاب منظور کردیم.

 

وی با اشاره به نسخه کتاب اصول بازاریابی رسانه های اجتماعی را در 2020 انتخاب کردیم، گفت: این نسخه آخرین نسخه انجمن بازاریابی آمریکا بود. ما کتاب را اواخر سال 1400 چاپ کردیم و هنوز هم انجمن بازاریابی آمریکا بعد از نسخه ای که ما انتخاب کردیم، نسخه دیگری را در سایت خود نگذاشته است.

حسین زاده با بیان اینکه در حوزه مالی کشورمان خلأ بازاریابی را از سال 1399 حس کردم، افزود: کتاب اصول بازاریابی رسانه های اجتماعی ترجمه است و طبیعتا انتخاب با ما نبوده است، انتخاب با انجمن بازاریابی آمریکا بوده است که بحث های کاربردی را در کتاب تبیین کرده است. بنده با بسیاری از مدیران شرکت های خدماتی به بهانه پروژه دکترای خود صحبت کردم و متوجه شدم خلأ حوزه مارکتینگ خیلی مشهود است.

 

این نویسنده و مترجم تصریح کرد: کتاب اصول بازاریابی رسانه های اجتماعی در مقایسه با تالیفاتی که حرفی برای گفتن دارند، ناچیز است. این کتاب می تواند بستری باشد برای مطالعات پژوهشی ما در حوزه بازاریابی با توجه به اینکه بنگاه های اقتصادی تولیدی و خدماتی در کشور داریم. شاید این کتاب رویکردی برای تغییر نگاه مدیران بنگاه ها و شرکت های خدماتی ایجاد کند. برخی بنگاه ها هنوز نگاهی به شبکه های اجتماعی ندارند. این کتاب می تواند نگاه بهتر و کیفی تری را برای مدیران بنگاه ها و شرکت های خدماتی ایجاد کند.

 

وی خاطرنشان کرد: هنوز برخی از شبکه های اجتماعی که قابلیت های زیادی در کشورهای پیشرفته دارند حتی در کشور ما معرفی نشدند. در جامعه آمریکا پینترس محبوب است و در هر کشور می تواند شبکه دیگری محبوب و پر کاربرد باشد. این نسخه کتاب همه ملل را در نظر گرفته است. اگر می خواستیم مولف این کتاب باشیم مسلما بر اساس نوع فرهنگ و شبکه های مطلوب و پر کاربردتر توضیحاتی را برای بنگاه های کسب و کار در نظر می گرفتیم اما این نسخه لاتین بوده است و ما کار ترجمه کردیم.

 

حسین زاده با بیان اینکه تجربه تالیف و ترجمه داشتم، اظهار داشت: وقتی می خواهیم مقاله پژوهشی و یا کتابی را تالیف کنیم باید از داده ها، محتوا و مطالبی که استفاده می کنیم تمام منابع آنها را ذکر کنیم. در موسسات مطالعاتی از جمله انجمن بازاریابی آمریکا داده هایی در طی سال ها جمع آوری می شود که این می شود منابع داده ها. در این شکل محتوایی هیچ وقت منبع داده نمی شود. ماهیت هر یک از موارد این نسخه برآنید تحقیقاتی است که طی سال ها با هم تلفیق شده ان و به همین دلیل است که در کتاب اصول بازاریابی رسانه های اجتماعی منبعی ذکر نشده است.

 

وی یادآور شد: در سال 1399 برای جامعه بورس داشت اتفاقات رو به رشدی رقم می خورد اما بعد از مدتی مسئله برعکس شد. از اواخر سال 1398 با بسیاری از عزیزان صاحب تجربه و دانش صحبت کردم. خیلی از شرکت های بزرگ در جامعه بازار سرمایه ما تعریفی از حوزه مارکتینگ ندارند اما تا دلتان بخواهد در حوزه های مالی و ابزارهای مالی همه صاحب نظر هستند و به همین دلیل این دغدغه برای من ایجاد شد.

 

حسین زاده با بیان اینکه حوزه مارکتینگ در بازار سرمایه ما مغفول مانده است، عنوان کرد: بنده شروع به کار تحقیق کردم. انواع بازاریابی ها را مورد بررسی قرار دادم و هرچه جلوتر رفتم دیدم منبعی وجود ندارد. در کشورهای دیگر به این مسئله پرداخته شده بود. اینکه فقط به حوزه مالی بپردازیم، اشتباه است. چرا نباید نگاه بازاریابی در حوزه رسانه داشته باشیم. بازاریابی یک علم است و این را صاحب نظران دنیا می گویند.

 

این نویسنده و مترجم با اشاره به اینکه مخاطبان کتاب اصول بازاریابی رسانه های اجتماعی عموم جامعه هستند، بیان کرد: انجمن بازاریابی آمریکا خیلی ماهیتی مواردی را تلفیق کرده که جنبه عمومی داشته باشد چه برای محقق چه برای اهالی رسانه و چه برای کسانی که می خواهند در این حوزه درس بخوانند و ادامه تحصیل دهند. اسم کتاب نیز برای ما بچه های بازاریابی مشهود است.

 

وی با بیان اینکه اصول بازاریابی در هر نوع بازاری به کار گرفته می شود، گفت: یکی از این موارد هم رسانه ها هستند. رسانه ها و شبکه های اجتماعی برای خود ابزارهایی از جمله بروشورهای الکترونیکی و حوزه فناوری اطلاعات دارند. مخاطب کتاب اصول بازاریابی رسانه های اجتماعی می تواند عموم مردم از هر جامعه ای باشد. 

 

گفتنی است، کتاب اصول بازاریابی رسانه های اجتماعی با ترجمه مصطفی حسین زاده و شادان وهاب زاده منشی مشتمل بر 152 صفحه در شمارگان هزار نسخه از سوی انتشارات عطران چاپ و روانه بازار کتاب شده است.

 

 

کد خبر 1224573

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha