"گیلان" پیرترین استان کشور/ "سالمندی" افتخار یا چالش

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با اشاره به رتبه نخست گیلان در زمینه افزایش سن سالمندی گفت: چالش های نوین درمانی، اجتماعی این افتخار را تهدید می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، ارسلان داداشی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، امروز(22 فروردین) در جمع برخی از مدیران شبکه های مرتبط با سلامت استان، با بیان اینکه امید به زندگی در گیلان، بالاتر از استان های دیگر شده است، گفت: اما این افتخار چالش های بزرگی را در بردارد که همکاری همه جانبه لازمه برون رفت از این معضل است.

 

وی، با بیان اینکه سالمند پویا، فراتر از سالمند سالم است، تصریح کرد: کیفی سازی زندگی سالمندی در جهت تداوم حضور قشر سالمند در عرصه های اجتماعی، مدنظر است.

 

داداشی، با اشاره به حدیثی از پیامبر در خصوص ارجح بودن مقام سالمند در بین افراد جامعه، ادامه داد: توجه و احترام به سالمندان از موارد قابل تامل است چرا که سالمند بودن یک جامعه، آن را از تهدید های امنیتی مصون می دارد.

 

وی، کمترین رشد جمعیت را در استان گیلان اعلام کرد و اذعان داشت: بهبود شرایط زندگی، کاهش میزان موالید و مرگ و میر از شاخصه های رشد جامعه سالمند محسوب می شود.


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، شاخصه های حیاتی در استان را رضایت بخش توصیف کرد وادامه داد: رشد جمعیت از 44 درصد در سال 83 به 38 درصد، میزان مرگ و میر نوزادان از 31.13 درصد به 10 و شصد و هشت صدم درصد کاهش یافته که این شاخص در کودکان زیر 5 سال به 16 وپنج صدم درصد رسیده است.

 

وی، با بیان اینکه اگر 8 درصد جمعیت یک جامعه را افراد بالای 65 سال تشکیل دهند آن جامعه یک جامعه سالمند است، خاطرنشان کرد: در گیلان، این شاخص به 10 و نه صدم درصد در سال 85 رسیده است که در کشور 7.3 دهم درصد اعلام شده است.

 

وی، سالمندی را یکی از مهم ترین شاخصه های توسعه دانست و افزود: این دستاورد توجه به برنامه ریزی نوین و اساسی را مورد تاکید قرار می دهد.

 

داداشی، با اشاره به تحقیقات انجام گرفته، جمعیت سالمند را در سال 2050 دو برابر معادل 22 درصد از 11 درصد کنونی اعلام و تصریح کرد: این می تواند زنگ هشداری برای برنامه ریزان آینده جامعه باشد.

 

وی، عدم وجود طب تخصصی سالمندان را یکی از معظلات فعلی جامعه برشمرد و خاطرنشان کرد: افزایش بیماری های غیر واگیر و مزمن، افزایش مشکلات روانی و قلبی عروقی، تهدیداتی است که جامعه سالمند را تهدید می کند.

 

داداشی، حفظ استقلال و عدم وابستگی، توجه به سلامت و ورزش سالمندان احترام و فرهنگ سازی برخورد با سالمندان و آماده سازی جامعه برای این قشر را از دیگر موارد کلیدی عنوان کرد.

 

کیانوش کوچکی نژاد، مدیر کل بهزیستی گیلان، نیز با تاکید بر انجام تحقیقات کاربردی در خصوص رفع چالش های دوران سالمندی و شناسایی نیاز های این قشر، گفت: در صورت عدم توجه به این موضوع با چالش های غیر قابل جبرانی روبرو می شویم.

 

وی، توانمند سازی قشر سالمند و آموزش مهارت زندگی به سالمندان را ضروری برشمرد و ادامه داد: در حال حاضر توانبخشی دوره های سالمندی در چهار حوزه پزشکی، حرفه ای، اجتماعی و آموزشی توسط بهزیستی انجام می گیرد.


پایان پیام/

 

 

 


 

کد خبر 122349

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha