خبرگزاری شبستان از استان مرکزی، حکیمه پاکباز:
کانون های فرهنگی هنری مساجد سال ها است که در همه نقاط کشور با هدف جذب جوانان به مسجد در حال فعالیت های هستند و بحمدالله در طی این سالها توانسته اند با برگزاری برنامه های مختلف فرهنگی، هنری، آموزشی و ... در مسیر اهداف خود موفق و پیروز باشند.
در استان مرکزی نیز در نقاط مختلف شهری و روستایی شاهد فعالیت این کانون ها و حضور و مشارکت گسترده جوانان به واسطه این فعالیت های فرهنگی در مساجد هستیم و این کانون ها توانسته اند به تربیت و پرورش جوانان و نوجوانان پرداخته و آنها را در مسیر ارزش های دینی و انقلابی هدایت کنند.
در رابطه با اهمیت این پایگاه های فرهنگی همین بس که رهبر معظم انقلاب در جریان سفر خود به خراسان شمالی در 19 مهرماه سال ۹۱ در جمع روحانیون ضمن تاکید بر اهمیت فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد، فرمودند: «من سفارش میکنم که کانونهای فرهنگی - هنری مساجد را فراموش نکنید؛ البته با همکاری بسیج. بد است که بین روحانی مسجد و بسیج مسجد، اختلاف به وجود بیاید. نه، با همکاری بسیج، این کانونهای فرهنگی - هنری مساجد را مؤثر کنید، برایش کار کنید».
ایشان تاکید فرمودند:«بنشینید فکر کنید، مطالعه کنید و سخنی که متناسب با نیاز آن جوانی است که آنجا حضور پیدا میکند، فراهم کنید. مطالعه کنید. کتابهائی وجود دارد که میشود از این کتابها استفاده کرد. کتابهائی هست؛ بروید بپرسید، تحقیق کنید از کسانی که اهلش هستند. خودتان را مجهز کنید، مسلح به سلاح معرفت و استدلال کنید، بعد به این کانونهای فرهنگی - هنری بروید و پذیرای جوانها باشید. با روی خوش هم پذیرا باشید».
در این راستا در خصوص فعالیت کانون های مساجد و سخنان رهبری گفتگویی داریم با مسئول کانون های فرهنگی هنری شهید کاوه نبیری اراک .
کانون های مساجد چقدر نزدیک شدهاند به آن چیزی که رهبر معظم انقلاب از این پایگاهها توقع دارد؟
«مجید قلعه» در پاسخ به این سوال گفت: سلام نمیدونم این پاسخ هایی که میدم مطلوب شما باشه یا نه ولی میخام از چیزی واقعا درک کردم بگم ؛ کانون های مساجد بنظرم بنده فاصله زیادی با آن چیزی که حضرت آقا مدنظرشان هست دارند. متاسفانه الان کانونی که با اخلاص و برای هدف نشر ارزش های انقلاب اسلامی کار کنه ، اندک هست.
برنامه کانونهای مساجد برای رسیدن به خواسته و توقع رهبری در گذشته، حال و آینده چه بوده، هست و خواهد بود؟
مسئول کانون فرهنگی هنری شهید کاوه نبیری اراک افزود:پاسخ این سوال رو باید مسئولین رده بالا بدهند چون برنامه های کلی را آنها هستند که طرح ریزی میکنند، مدیران کانون های مساجد در حد توان با برگزاری گفت و گوها و دادن راهبرد ودیدگاه صحیح به اعضا سعی به تبیین اهداف کلی نظام دارند ولی خب تنها این کار پاسخگو نیست . بلکه باید مسئولین رده بالا از کارهای نمایشی و بی نتیجه به برنامه هایی که مدیر کانون طبق شرایط آن محله و محیط صلاح به برگزاری آنها دانسته است، بپردازند.
چرا کانونها نتوانستهاند به نقطه مطلوب خود برسند؟ (آسیبشناس)
وی پاسخ داد: زیرا مسئولان رده بالا بعضا درگیر حفظ سمت شده اند و کسی دلسوزانه به فکر پیشرفت نیست زیرا همه کارها نمایشی شده، زیرا به راحتی ظلم میکنند و کسی نیست به ایشان تذکر بدهد، زیرا مدیران کانون های هیچ شان و منزلت اجتماعی ندارند و تمام فعالیتها شده وعده وعید مسئولین....
کانون شما در راستای خواستههای رهبر انقلاب چه کرده است و برنامه اش در حال حاضر و آینده چیست؟
قلعه اضافه کرد: ما زمانی میتونیم به خواسته ها حضرت آقای لبیک بگیم که ایدئولوژی اعضا رو به آنچه که برای ظهور نیاز است نزدیک کنیم.
ما با برگزاری جلسات گفت و گو و حلقه های هم اندیشی، سعی به پیمودن یک سیر مطالعاتی کردیم که در این سیر ابتدا به اثبات مقام ولایت و نیاز جامعه اسلامی و بعد تبیین خواسته های رهبری از نوجوان ها پرداختیم. ولی خب اینکه در این مسیر موفق هم بودیم یا نه را من نباید بگویم و باید به طوری اصولی سنجیده شویم.
اگر نسبت به پیام رهبری غافل شویم چه اتفاقی برای کانونها خواهد افتاد؟
همان اتفاقی خواهد افتاد که اگر شما در شب تاریک هنگام عبور از جاده پر پیچ و خم اگر چراغ های ماشین رو خاموش کنید ، سقوط در پرتگاه....
کانون تراز چه کانونی است از نظر شما؟
قلعه با اشاره به اینکه کانونی تراز انقلاب اسلامی است که به نیروسازی برای بهبود اوضاع جامعه اسلامی بپردازد، گفت: نیرویی با بینش صحیح و آگاهی کافی نه نیروهایی که کورکورانه معتقد هستند و با اندک شبهه دشمن غفلت میکنند.
نظر شما