رسالت پیامبر (ص) جهان شمول است و مربوط به عده خاص نیست/ وحدت مسلمانان مهمترین راه مقابله با استکبار

دکترتوانایی با بیان اینکه مسلمانان باید فرهنگ ناب اسلامی را با حفظ وحدت بدون اینکه بخواهند توهینی به مقدسات هر کدام از مذاهب بکننددر سطح جهان گسترش دهند گفت: پیامبر (ص) برای همه بشریت فرستاده است نه فقط برای مسلمانان و منطقه جغرافیایی خاص.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، هفته وحدت، نگاهی وحدت آفرین در همه مشترکات موجود در جهان اسلام و مسلمانان است، نگاهی که به تعبیر امام علی(ع) موجب می شود تا دست قدرت و توانای پروردگار در جمعیت و جماعت اسلام تجلی کند. نگاهی که اختلاف و تشتت و تک روی را در جهان اسلام و نقشه استکبارگران زمانه بر کاروان اسلام را معرفی می کند. در آنجا که امام علی(ع) فرمودند: با اکثریت هم داستان شوید که دست خدا همراه جماعت است و از تفرقه بپرهیزید که موجب آفت است. آنکه از جمع مسلمانان به یک سو شود، بهره شیطان است، چنانکه گوسفند چون از گله دور ماند، نصیب گرگ بیابان است. لذا در این خصوص با «دکتر «محمد حسین توانایی» استاد حوزه و دانشگاه گفت و گویی انجام دادیم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود.

 

رسالت و ماموریت خطیر و مهم مسلمانان به ویژه علما در راستای ایجاد وحدت چیست؟ 

در شرایط فعلی به ویژه اکنون که مسلمانان دشمن مشترک مانند صهیونیسم و استکبار جهانی دارند، برایشان فرقی نمی کند که در مقابل آنها شیعه باشد یا سنی، چون اتاق فکر آنها با رصدی که انجام دادند، می دانند که دین اسلام یک دین جهانی است. همان طور که خداوند در قرآن کریم فرموده: «هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدی وَدِینِ الْحَقِّ لِیظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ کلِّهِ وَلَوْ کرِهَ الْمُشْرِکونَ» (اوست خداوندی که رسول خویش را به هدایت ودین حق فرستاد تا او را بر همه ی دین غلبه دهد؛ هرچند که مشرکان ناخوش دارند). لذا همه آنها تلاش شان این است که جلوی رشد و توسعه دین اسلام در جهان را بگیرند بر همین اساس از هر ترفندی استفاده می کنند؛ از قرآن سوزی گرفته تا راه اندازی شبکه های معاند علیه اسلام و جمهوری اسلامی ایران که مرکز اسلام ناب محمدی است و چه علیه همه مسلمانان در همه جهان. بر همین اساس شب و روز از دیدگاه مسیحیت نیز سردمداران مسیحیان تلاش می کنند علیه اسلام فعالیت کنند تا چراغ الهی را خاموش کنند لذا خداوند در قرآن کریم وعده داده است: «یرِیدُونَ لِیطْفِؤُا نُورَ الله بِأَفْواهِهِمْ وَاللهُ مُتِمُّ نُورِهِ» (میخواهند نور خدا را با (دم) دهانهاشان خاموش سازند وخداوند تمام کننده ی نور خود است؛ هر چند کافران را ناخوش آید)

 

اینجا وظیفه مسلمانان بر اساس آیه « لِیظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ کلِّهِ.....» (قرار است اسلام بر همه ادیان غلبه کند) که در پارگراف قبل خوانده شد این است که غلبه باید توسط مسلمانان و به طور ویژه توسط علما و خواص صورت بگیرد، یعنی تمام تلاش مسلمانان به ویژه علمای اسلامی باید این باشد که فرهنگ ناب اسلامی را با حفظ وحدت بدون اینکه بخواهند توهینی به مقدسات هر کدام از مذاهب بکنند در سطح جهان گسترش دهند تا با تلاش هایی که استکبار جهانی و صهیونیست ها علیه اسلام انجام می دهند. مقابله جدی صورت بگیرد.

 

همچنین ر اساس گفته مفسران به ویژه «آیت الله جوادی آملی» در کتاب «تفسیر تسنیم» اظهار اسلام بر بقیه دین ها در رتبه اول اظهار فرهنگی است. در مورد امام زمان (عج) هم همین مطلب آمده که از امام محمد باقر (ع) نقل شده است، وقتی که امام زمان (عج) ظهور می کنند، خداوند عنایت می کند که دست ایشان بر سر همه امت ها و ملت ها می کشند، صبر و بردباری مردم زیاد می شود و از آن لحظه به بعد( شکوفایی عقلی) همه مردم جهان فوج فوج می آیند وارد دین اسلام می شوند. حال که این وعده ها داده شده، از یک طرف صهیونیست ها و استکبار جهانی از این وعده ها خبر دارند چه از طریق قرآن و چه از طریق روایات نقل شده که قائمی می آید و ظهور می کند و اسلام را فراگیر می کند. این اخبار، روایات و آیات هم می تواند برای مسلمانان چه شیعه و چه سنی امید بخش باشد که حول محور اعتصام به حبل الهی که قرآن می فرماید: «واعتصموا بحبل الله»، تلاش کنند تا بتوانند زمینه غلبه دین اسلام بر سایر ادیان را فراهم کنند و جلوی دشمنان را بگیرند.

 

چرا پیامبر اسلام (ص) رحمه العالمین است. شما این موضوع را چگونه بررسی می کنید؟

چون قرآن کریم برای همه بشریت نازل شده و جهان شمول بوده و همه ابعاد زندگی بشر را دربر می گیرد و دیگر اینکه ابدی است. در واقع قرآن کریم هم دستور سبک زندگی و هم همه بشر را تحت پوشش  قرار می دهد و هم ابدیت دارد و برای همه زمان ها آمده است، بنابراین دعوت پیغمبر یک دعوت جهانی است و قرآن در موارد مختلف می فرماید: « نَذِيراً لِلْبَشَرِ» (هشدار و انذارى است براى همه انسانها) یعنی قرآن به همه جهانیان هشدار داده است نه فقط برای یک گروه یا منطقه  جغرافیایی خاصی. همچنین قرآن می فرماید:«ایها الناس» «ایها الانسان» «یا بنی آدم»این خطاب ها نشان می دهد که دعوت قرآن جهانی ایست نه منطقه ای و محلی. در بعضی جاها هم قرآن کریم می فرماید ما أَرْسَلْناكَ إِلَّا كَافَّةً لِلنَّاسِ». (ما تو را برای همه مردم فرستادیم).

 

 این تعبیری هم که شما گفتید: دو وجه دارد؛ یکی همین است که «ما ارسلناک رحمه للعالمین». پیامبر (ص) برای همه بشریت است نه فقط برای مسلمانان. وجه دوم این است که پیامبر (ص) آمده مردم را از ظلمت های جهل،خرافه، فساد و تباهی نجات دهد و آنها را وارد دریای بی کران نور و نورانیت کند، یعنی قرار است که قران همه بشر را نورانی کند و این یک رحمت و نعمت بزرگ از سوی خداوند برای بشریت است که با مبعوث شدن پیامبر، بشریت یک چراغ نورافکن بزرگی پیش روی خود پیدا کرد که تاریکی ها را به او نشان دهد و بتواند آنها را کنار بزند و وارد دنیای نور شود و از طریق این نورانی شدن بتواند به آبادانی زمین که یکی از اهداف مهم آفرینش انسان است، بپردازد و زمین را برای نسل های بعد آماده نگه دارد و با آبادانی زمین، زمینه ساز آزمایش های الهی که از اهداف بعدی خلقت انسان است، باشد. چون یکی از اهداف خلقت انسان این است که مورد ابتلا و آزمایش قرار گیرد لذا پیامبر با آمدنش راه درست را از راه نادرست به بشر نشان داد که این یک رحمت برای جهانیان است، چراغ فروزانی ایست که خداوند به بشر هدیه داد تا بتواند در پرتوی انوار الهی راه درست را از نادرست تشخیص دهد.

 

مهمترین درسی که ما می توانیم از سبک زندگی پیامبر اسلام (ص) بگیریم، چیست؟

درس های زیادی از پیامبر اسلام می توانیم بیاموزیم. مهمترین درسی که قرآن کریم به آن اشاره کرده است، اخلاق نیکوی پیامبر (ص) است که خداوند متعال وی را به «خلق عظیم» ستوده است؛ «وَإِنَّکَ لَعَلى خُلُقٍ عَظِيمٍ» (و تو خلقى عظيم دارى.) در واقع بیشتر از آنکه پیغمبر اکرم(ص) استدلال و برهان اقامه کند افراد را شیفته و شیدای اخلاق والا و خلق عظیم خود می کرد و از این طریق همگی جذب اسلام می شدند. به طوری که حاضر بودند جان و مال خویش را بی هیچ چشم داشتی فدای اسلام نمایند، و این نبود مگر در پرتوی اخلاق والای پیامبر رحمت و مهربانی. این مهمترین ویژگی ای است که خداوند به طور انحصاری از بین پیامبران الهی برای پیامبر اسلام (ص) اختصاصا بیان کرده است. به نظر می رسد که مسلمانان به ویژه شیعیان به این اخلاق پیامبر (ص) بسیار نیازمند هستند تا با اخلاق نیکوی خود دیگران را به راهی  هدایت کنندکه پیامبر در پیش رویشان قرار داده است.

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 1222710

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha