به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، «هاشم ناظمی جلال» در اولین نشست شورای برنامهریزی و نظارت تعلیم و تربیت کودک و مدیریت امور اجرایی مرتبط با کودکستانها در استان کردستان که با دستور کار تعیین شهریه و محتوای آموزشی برگزار شد، ایجاد سازمان تعلیم و تربیت کودک در ساختار آموزش و پرورش را اقدامی مبارک دانست و گفت: شخصیت کودک از ابتدای تولد تا سن هفت سالگی شکل میگیرد.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان با اشاره به اهمیت و ضرورت تشکیل سازمان تعلیم و تربیت کودک، ابراز امیدواری کرد که تشکیل این مجموعه و خدمات آن منجر به رضایتمندی اولیای کودکان شود.
وی با تاکید بر اهمیت کار تربیتی در دوره کودکستان و ابتدایی و ضرورت برنامهریزی در این خصوص، خواستار نظارت مستمر و هدفمند بر فعالیتهای کودکستانها، مدیریت امور، پیش بینی مولفههای از نظر موقعیت مراکز، خدمات و امکانات در تعیین نرخ شهریه و هم چنین توجه به کیفیت و رعایت عدالت شد.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در پایان با درخواست از معاونتهای پرورشی و فرهنگی و تربیت بدنی و سلامت برای ورود به این حوزه و همکاری در روند امور، تصریح کرد: ضرورت دارد فعالیت این مراکز ارزیابی و نظارتهای لازم صورت گیرد.
غلامعلی کرمی نیاز، معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش کردستان نیز با بیان اینکه در راستای منویات مقام معظم رهبری و اهداف سند تحول بنیادین، آموزش و پرورش متولی تعلیم و تربیت همه فرزندان از بدو تولد تا پایان تحصیلات متوسطه است، اظهار داشت: بر همین اساس در دولت سیزدهم سازمان تعلیم و تربیت دانشآموزان زیر شش سال طراحی و پیگیری اقدامات آن تا ابلاغ رسمی ساختار جدید به معاونت ابتدایی محول شده است.
وی عملکرد استان در پوشش کودکستان دوره اول و دوم را عالی توصیف کرد و با بیان اینکه در سال گذشته علیرغم شیوع کرونا، 23 هزار و 433 کودک دوره اول شامل کودکان 4 و 5 ساله ( 81.5 درصد ) و 22 هزار و 27 کودک 5 ساله تمام دوره دوم ( 76. درصد) تحت پوشش قرار داشتهاند، اظهار داشت: با تغییرات صورت گرفته در ساختار و بازگشایی مدارس، در سال تحصیلی جدید، نرخ پوشش افزایش خواهد داشت.
کرمی نیاز عملکرد مراکز روستایی را نیز عالی دانست و گفت: پوشش مناطق روستایی از شهری بالاتر بوده و نرخ آن بیشتر از 100 درصد است.
معاون آموزش ابتدایی استان کردستان هدف از برگزاری این نشست را تشریح شیوه نامه ابلاغی، اعلام شرح وظایف و تصمیم گیری در خصوص تعیین نرخ شهریه ثابت و محتوای آموزشی دورههای کودکستان عنوان کرد، گفت: کردستان در تولید محتوای کودکستانها، پیشگام بوده و متناسب با بوم و فرهنگ منطقه کتاب په پولهکان را تولید کرده است که مورد تایید وزارت قرار دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس شیوه نامه ابلاغی، شورای استان میتواند نسبت به سال گذشته شهریه مراکز کودکستان را تا 40 درصد افزایش دهد، اظهار داشت: با توجه به وضعیت مردم استان و فعالیت کودکستانها در فضای خود و اجارهای، پیشنهاد، افزایش 25 درصد شهریه ثابت به همراه شهریه متغیر برای ارائه خدمات اضافه با توافق اولیای محترم است.
جبار زاهدی رئیس اداره آموزش دوره اول ابتدایی استان کردستان نیز در پاسخ به سئوالات مطرح شده، ضمن استناد به شیوه نامه ابلاغی وزارت، گفت: محتوای تولید شده استان به تایید سازمان تعلیم و تربیت کودک رسیده است و قابل استفاده در سطح کشور میباشد و این محتوا کاربرگ فعالیت است که بر اساس کتاب راهنمایی که دارای 8 پروژه می باشد، طراحی شده است.
گفتنی است؛ در این نشست پیرامون تعیین میزان شهریه ثابت و متغیر و محتوای آموزشی و هم چنین شیوههای نظارت بر عملکرد بر کودکستانها بحث و تبادل نظر و در پایان شورا مصوب کرد شهریه ثابت مراکز کودکستانها ، نسبت به سال گذشته تا 25 درصد افزایش داشته باشد و ضمن بازنگری، محتوای تولید شده استان در قطع جدید و با جذابیت چاپ و با قیمت مناسب در اختیار کودکان قرار گیرد.
نظر شما