هنرهای اسلامی، نشات گرفته از ارزش های الهی است

نماینده ولی فقیه و امام جمعه همدان گفت: دین اسلام نشات گرفته از هنر الهی است که زیباترین روح ارزش های والای در آن دیده می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، آیت الله غیاث الدین طه محمدی، نماینده ولی فقیه در همدان، صبح امروز(22 فروردین ) در همایش بین المللی دین در آیینه هنر در دانشگاه آزاد اسلامی همدان ،گفت: هنر و دین، دو واژه همزاد به حساب می آیند که در هنر های اسلامی، دو بعد زیبا سازی و زیبانمایی ظاهری و نیز غایت خوشایند سازی روحی و معنوی هنرمند و مشاهده گر هنر، مدح نظر است.


وی افزود: در زیباترین آثار، روح ارزش های والای اسلامی نظیر ایثار، شهادت، صداقت و به ویژه قرب الی الله محسوس و ملموس و به معنایی، قابل درک و چشیدن است.
 

وی اظهار داشت: دهخدا در لغتنامه در باره هنر آورده است که" آن درجه از کمال آدمی است که هشیاری و فراست و فضل و دانش را در بر دارد و نمود آن صاحب هنر را برتر از دیگران می نماید."
 

آیت الله محمدی خاطرنشان کرد: ما نمی توانیم زیبا تر از موجود طبیعی تولید هنری داشته باشیم، ولی می توانیم همان موجود را با ساختار فکر، علایق، نیازهای روحی ذهنی خویش وفق دهیم و در نتیجه یک اثر جدید، مخلوقی نوین پا به عرصه هستی می گذارد که در ظاهر تفاوتی با الگوی طبیعی دارد که منبعث از فرهنگ، دیدگاه، زمینه های اجتماعی، عقیدتی و یاسیاسی هنرمند می باشد تا در نتیجه، مطلوب خود را با چنان وضع وهیأتی عرضه نماید و به نمایش بگذارد.

 

 سید علی اصغر تروهید، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان نیز گفت: همایش "دین در آئینه هنر" پلی میان دین و هنر ، در ادیان ابراهیمی است.

 

وی با بیان اینکه تفکر دینی، انسان را، به اندیشه و تذکرِ حقیقتِ ظاهر، دعوت می‌کند، عنوان کرد: هنر مبتنی بر چنین تفکری، نیز جلوه‌ای معناگرایانه و معرفت‌شناسانه، پیدا می‌کند.

 

وی اظهار داشت: انسان در طریقت دینی، تا به مرتبه کشف و شهود، نائل نَشده باشد ، این زبان را درک نخواهد کرد که با این وصف این طریقت راهی است که، حکماً و عرفاً، در پیروی از امیرالمؤمنین علی (ع) و اولیا و معصومان، بدان نائل شده‌اند.

 

تروهید تصریح کرد: هنرمندان با الهام از حکیمان و عارفان، این طریقت را در آثار خود به ظهور رسانده و معانی را در پس شکل و رنگ، به اِشارت بَیان کرده‌اند تا، بیننده در تأویل صورت‌های آن، به باطن و معنا ره یابد.

 

وی گفت: در راستای تحقق چنین امری، معتقدم که این همایش می‌تواند قدمی آغازین، در ایجاد پلی میان دین و هنر، در ادیان ابراهیمی تلقی شود که از این نظر بسیار مهم و شایان توجه است.

 

گفتنی است، در همایش بین المللی دین در آئینه هنر قرائت پیام ریاست جمهوری توسط استاندار همدان و قرائت پیام دکتر فرهاد دانشجو توسط ریاست دانشگاه آزاد همدان قرائت شد.
 

پایان پیام/

کد خبر 122123

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha