مردم دیارقومس درسوگ شهادت امام حسن عسکری (ع) رخت ماتم برتن کردند

مردم استان سمنان در غم شهادت یازدهمین اختر تابناك امامت و ولايت حضرت امام حسن عسکری ( ع ) به سوگ نشسته اند و ارادت بی پايان مردم ولايی سمنان و ديگر شهرهای این استان در اين روز به نمايش گذاشته شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان؛ جای‌جای استان سمنان در رثای سفیر ۲۸ ساله انسانیت، نور امامت و نگین فیروزه سامرای سده سوم هجرت، یازدهمین امام شیعیان امام حسن عسگری(ع)، غرق در ماتم شد و مساجد از شامگاه گذشته تا به امروز میزبان خیل عزاداران عسگری هستند.

 

مساجد و تکایای استان سمنان امروز میزبان مردان و زنانی است که در عزای یازدهمین پیشوای متقیان، امام حسن عسگری(ع) سیاه بر تن کرده‌اند تا امام عصر(عج) را در عزای پدر تنها نگذارند.

 

مردم استان سمنان از دورترین روستاها تا بزرگ‌ترین شهرها به مساجد و تکایا و بقاع متبرکه آمده‌اند تا در مراسم عزاداری سالروز شهادت امام حسن(ع) حضور به هم رسانند.

 

مساجد و تکایا و بقاع متبرکه استان سمنان از شامگاه گذشته تا امروزمیزبان عاشقان و دلدادگانی است که زمزمه لب هایشان السلام علیک یا ابا الامام المنتظر(عج) است امامی که امروز در سوگش همگان سیاه بر تن کرده‌اند و در مساجد و تکایا حضور دارند.

 

امروز مردم قومس در عزای کسی عزاداری می‌کنند که اسوه ایستادگی بود کسی که به پارسایی، ایستادگی و صبر شهره بود و آورده‌اند که در زمان شهادتش بازار و شهر به حالت تعطیل درآمد چراکه آوازه پارسایی‌شان سیطره‌ای بر دل‌های مردم داشت.

 

در مجالس سوگواری که در مساجد، حسینیه ها و اماکن مذهبی شهرها و روستاهای این استان برگزار شد مردم با سردادن نوای «آجرک الله بقیه الله»هشتم ربیع الاول سالروز شهادت حضرت امام حسن عسکری (ع) را با نوحه خوانی، سینه زنی و ریختن اشک ماتم گرامی داشتند.

 

سخنرانان در مجالس سوگواری یازدهمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت در استان سمنان با بیان ویژگی های معنوی و شخصیتی امام حسن عسکری (ع) این مصیبت را به حضرت امام زمان (عج) فرزند گرانقدر آن حضرت و نایب برحقش مقام معظم رهبری تسلیت گفتند.

 

حضرت امام حسن عسکری(ع) در روز ۸ ربیع‌الثانی سال ۲۳۲ در شهر مدینه به دنیا آمدند. نام مبارک ایشان، حسن، کنیه معروفشان ابومحمد، القاب معروف ایشان زکی و عسکری است.

 

لقب عسکری، لقبی است که رسول اکرم (ص) به ایشان داده‌اند.

 

در حدیث جابر آمده است که «جندل بن جنادة بن جبیر یهودی» از رسول خدا(ص) پرسید: مرا از اوصیای پس از خویش آگاه ساز تا از آنان پیروی کنم. حضرت فرمود: اوصیای من دوازده تن هستند و آنان را نام برد تا فرمود: پس از او (امام هادی(ع) پسرش حسن است که عسکری نامیده می‌شود.

 

قول دیگر اینکه چون خلیفه عباسی، امام عسکری و امام هادی(ع) را در سامرا و در محله «عسکر» تحت نظر قرار داده بود (عسکر یعنی سپاه و لشکر)، لذا آن دو بزرگوار را عسکریین و امام یازدهم را به خصوص «عسکری» می‌گویند.

 

پدر بزرگوار ایشان، امام دهم حضرت امام هادی است و مادر بزرگوارشان، بانویی به نام حُدَیثَه است که نام دیگرش سوسن است.

 

پس از شهادت امام حسن عسکری (ع) مشهور است که امور شیعیان به طور عمده بر دوش مادر آن حضرت؛ یعنی، مادربزرگ حضرت مهدی (عج) بود و در روایات، از او به «جده» یاد شده است. وی نقشی مهم و اساسی در نگهداری شیعه داشت.

 

امام عسکری همراه پدر بزرگوارشان امام هادی (ع) در سن چهار سالگی به اجبار به سامراء تبعید شدند. مدت امامت حضرت، شش سال است. در این شش سال با سه خلیفه عباسی؛ معتز  مهتدی و معتمد هم‌عصر بودند.

 

 امام حسن عسكري (ع) بياني شيرين و جذاب و شخصيتي الهي باشكوه و وقار و مفسري بي نظير براي قرآن مجيد بود و راه مستقيم عترت و شيوه صحيح تفسير قرآن را به مردم و به ويژه براي اصحاب بزرگوارش در ايام عمر كوتاه خود روشن كرد.

 

امام حسن عسكري (ع) در مدت شش سال امامت، آثار مهمي از تفسير قرآن و نشر احكام و بيان مسائل فقهي و جهت دادن به حركت انقلابي شيعياني كه از راههاي دور براي كسب فيض به محضر امام (ع) مي رسيدند بر جاي گذاشت.

 

امام یازدهم شیعیان جهان بیشتر عمرش را در حبس خانگی به سر برد به خصوص به این دلیل که مشهور بود که آن حضرت صاحب فرزندی خواهد شد که به عنوان منجی آخرالزمان قیام خواهد کرد تا زمین را از عدالت پر کند.

 

امام حسن عسکری در سال‌های امامت خود در سامرا تحت محدودیت‌های اعمال شده از سوی خلافت عباسیان و زیر نظر جاسوسان خلیفه‌های وقت بود و نمی‌توانست با شیعیان ارتباط آزادانه داشته باشد و تنها خواص اصحابش با وی ارتباط شخصی داشتند.

 

نهایتاً آن حضرت در روز ۸هشتم ربیع الاول سال ۲۶۰ در سن ۲۸ سالگی مسموم شدند و به شهادت رسیدند و مزار مبارک ایشان در سامراء است.

 

 

کد خبر 1220931

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha