به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، معاون بین الملل شورای امنیت ملی امروز(24دی) در نشست سالانه مؤسسه فرهنگی ولاء منتظر که در موسسه امام خمینی برگزار شد با اشاره به اینکه وقوع انقلاب اسلامی ، حرکتی برای تنظیم مناسبات کشور در جهت الهی بود، اظهار داشت: نگاه بنیادین امام(ره) مبارزه با استکبار جهانی بود و لذا قبل از پیروزی انقلاب در سخنرانی های خود از خطر آمریکا و اسرائیل خبر داد.
دکتر باقری ادامه داد: متأسفانه پس از انقلاب جریانی در کشور به حاکمیت دست یافت که در عمل اعتقاد قلبی به راه امام(ره) نداشت و با این بیان که باید واقعیت ها را پذیرفت، با دشمنان مدارا کرده و راه را برای عقب نشینی فراهم کردند.
وی با بیان اینکه قوانین و مقررات طوری تنظیم شده که به نفع جریان سلطه گر باشد، اظهار داشت: بعد از جنگ جهانی دوم قدرت ها برای اینکه بتوانند قدرت دراز مدت خود را تأمین کننددست به ساخت و سازها و تنظیم مقررات در این راستا کردند که اگر ما بخواهیم در همان چارچوب ها جلو برویم، نمی توانیم اهداف انقلاب را توجیه کنیم و همانند کذشته مجبور به عقب نشینی می شدیم.
دکتر باقری با اشاره موضوع فعالیت های هسته ای، آن را یکی از بحث های مهم در نگاه راهبردی دانست و خاطر نشان کرد: در دولت های گذشته با حالت انفعالی، از حق ملت ایران در این زمینه دست کشیده شد و فعالیت های هسته ای به حالت تعلیق درآمد.
وی گفت: حتی برخی مسئولان گذشته به کار خود در خصوص تعطیلی فعالیت های هسته ای افتخار هم می کنند، چرا که واقعیت نظام بین المللی را باور کرده بودند و برای رهایی از تحریم دست به این کار زدند و همین امر موجب شد تا در اوخر دولت هشتم بسته پیشهادی از غرب مبنی بر تعطیلی فعالیت های هسته ای و پس از آن تخریب ساختمان های آن مطرح شد.
وی با اشاره به اینکه استقلال همراه با پیشرفت درسی است که باید از امام (ره) بیاموزیم ادامه داد: همان چیزهایی که در کشورما از نقاط قوت برخوردار بود، دشمن مورد هدف قرار داده است، از جمله مسأله مقاومت، حمایت از مردم فلسطین و حقوق بشر.
معاون بین الملل شورای امنیت ملی ادامه داد: این در حالی است که در کشورما همگان حق رأی داشته و سالانه انتخابات برگزار می شود و در همین منطقه کشورهایی هستند که اصلا مردم آن با فرهنگ انتخابات آشنا نیستند و آن را نمی شناسند.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم واقعیت ها را بپذیریم باید واقعیت ها را بشناسیم، هرچند که این واقعیت است که آمریکا یک قدرت است ، اما گرفتار شدن آمریکا در باتلاق عراق و افغانستان، شکست اسرائیل در برابر حزب الله و عدم کسب پیروزی در مقابل حماس هم واقعیت است.
دکتر باقری با اشاره به قدرت نرم کشور اسلامی ایران گفت: رابطه عمیقی بین میان مذهب تشیع و رفتارهای سیاسی برقرار است و این قدرت نرم کشور ماست و قم مرکز قدرت نرم ایران است.
وی با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت انقلاب اسلامی برای طراحی و سیاستگذاری و اجرا گفت: استفاده نکردن از این ظرفیت بالا، یعنی استفاده نکردن از انقلاب اسلامی و این به معنای خلع سلاح شدن است.
وی در ادامه با اشاره به دستاوردهای هسته ای ایران گفت: فعالیت های هسته ای از سه بعد فنی، حقوقی و فنی قابل بحث است که در بحث فنی پیشرفت های کشور علیرغم وجود فشارها و تحریم هاو پرورش دانشمندان بومی از جمله دستاوردهای کشور است.
دکتر باقری افزود: در سال 86 و پس از ابراز نگرانی غرب از فعالیت های هسته ای ایران، ایران آمادگی خود را برای رفع ابهامات موجود در فعالیت های هسته ای اعلام کرد و درخصوص چند موردی که توسط غرب ذکر شد، رفع ابهام شد و برهمگان ثابت شد که این فعالیت ها از لحاظ حقوقی مشکلی ندارند.
وی با اشاره به سیاست دولت در خصوص برنامه هسته ای گفت: ازآنجا که بحث هسته ای یک حق ملی است ، سعی شد تا در مذاکرات، محور بحث قرار نگیرد، چرا که لزومی ندارد کشوری در خصوص برنامه های داخلی خود با دیگر کشورها مشورت کندو از آنها اجازه بگیرد و تنها در خصوص برنامه هسته ای، تعهدات بین المللی وجود دارد ودیگر کشورها نباید دخالت کنند.
وی گفت: نه تنها این روش سیاسی درست بلکه نتیجه بخش نیز بود، چرا که در نشست اول ژنو بحث از تعلیق فعالیت های هسته ای بود و در نشست دوم غربی ها با عقب نشینی خواستارفریز شدند یعنی تعلیق نشود، و فعالیت ها استمرا داشته باشد، اما افزایش فعالیت نباشد و در نشست سوم ژنو نه تنها از تعلیق و فریز عقب نشینی کردند بلکه از دبیر شورای امنیت ملی خواستند تا فقط موافقت شود که فعالیت های هسته ای ایران موضوع مذاکره قرار گیرد و در نشستی که هفته آینده در استانبول برگزار می شودقرار شده در خصوص همکاری و تعامل حول نقاط مشترک بحث شود و این بیانگر ثمر بخش بودن این روش سیاسی است.
پایان پیام/
نظر شما