به گزارش خبرگزاری شبستان، «فرزاد موتمن» کارگردان سینما گفت: جشنواره فجر یک دلیل قدیمی و همیشگی و یک فرصت بزرگ برای ارزیابی نتیجه یک سال کار خود، همکاران و دوستانمان است.
وی که امسال فیلم «بیداری» را به بیستونهمین جشنواره فیلم فجر ارائه داده است، درباره جذابیت این جشنواره برای مخاطب و هنرمندان توضیح داد: میزان استقبال عموم مردم و مخاطبان خاص، تحت تأثیر اتمسفر کیفی سینمای ما است که متأسفانه در چند سال اخیر شاهد بودهایم پایین آمدن این کیفیت، تا چه اندازه در استقبال مخاطب خاص و عام تأثیر گذاشته است.
مؤتمن پیشنهاد داد: در حال حاضر باید شرایطی پیش بیاوریم که مخاطب را با سینما آشتی دهیم, اما وقتی به چشم خود شاهدیم که فیلمنامههای خوب در دفاتر سینمایی طرفدار ندارند و آنقدر باید رفت وآمد تا خسته شد، به ناچار با اولین پیشنهاد ضعیف، مجبور به پذیرفتن شرایط تهیهکنندگان و سینما داران میشویم.
کارگردان فیلم «صداها» در ادامه افزود: تنها شرایطی که منجر به ساختن فیلم خوب میشود، سرمایهگذاری توسط خود کارگردان است. از طریق بانکها هم میشود وام گرفت اما اگر کارگردانی هیچکدام از این امکانات را نداشته باشد، تسلیم شرایط موجود میشود و ممکن است اثری را بسازد که با کارنامه کاریاش همخوانی نداشته باشد و این وضعیت به نظر من وحشتناک است.
موتمن در مقایسه شرایط فعلی سینما با سالهای اولیه انقلاب اسلامی و جشنوارههای فجر تشریح کرد: در دهه 60 با وجود شرایط سخت جنگ تحمیلی، فیلم ساختن در شرایط ایدهآلتری انجام میشد. در آن سالها و سالهای بعدتر، بانکها به کارگردانان وام و اعتبارات مالی اختصاص میدادند و این دست کارگردان را در کار خود باز میگذاشت.
براساس گزارش ستاد خبری بیستونهمین جشنواره فیلم فجر، کارگردان فیلم «شبهای روشن» افزود: متأسفانه در حال حاضر قدرت در دست تهیهکنندگان است. تهیهکنندگان هم تابع سینماداران هستند که تسلطی مدتدار بر سینما و چندوچون آن دارند. باید از نظر مالی به شرایط آن سالها بازگردیم تا کارگردانان آزادی عمل بیشتری داشته باشند. آن وقت شاهد خواهیم بود مخاطب و هنرمند چگونه با سینما آشتی خواهند کرد.
بیست و نهمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر از تاریخ 16 تا 26 بهمنماه به دبیری «مهدی مسعودشاهی» در تهران برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما